söndag 11 oktober 2009

Älvor och kreatur

God morgon på er alla gullefjun!
.
Jag sitter här helt ensam vaken med en tekopp och massor med levande ljus. Det är lugnt och tyst och det är bara dämpade ljud från grannarna som hörs ibland. Ett springande barn, någon som går i trappen, bilar som åker utanför. Jag ska snart göra frukost och väcka Lasse men en liten stund till ska jag njuta av mitt te och tystnaden.
.
Idag väntar snickring i stugan och förhoppningsvis ska vi hinna få upp ytterpanelen på den sista långväggen på utbyggnaden. Det börjar arta sig riktigt bra och beroende på var man står så ser det ut som ett helt hus,.. minus fönster då.. och locklister... och droppnäsa, men förutom det ser det ut som ett hus :) Vi skulle ha snickrat igår också men då fick jag det tvivelaktiga nöjet att sitta och sy på en älvklänning hela dagen... man kunde nästan tro att jag har en liten liten dotter som vill leka prinsessa och inte en i dagarna nybliven 18-åring som vill vara så vuxen ;) Dom tre vännernas 18-årsfest gick nämligen i maskeradens tecken och Johanna skulle vara en söt rosa liten älva! Och av någon outgrundlig anledning så var det jag som hamnade vi symaskinen..
.
-Men jag har egna planer idag, du måste lära dig framförhållning någon gång! (med en moders förmanande röst)
.
-Meen snäälla maamma.. då har jag inget att ha på mig ikväll på min 18-årsfest... (dotter med darrande underläpp och tårfyllda hundögon vid en nyvaken mammas sängkant en lördagsmorgon kl.8.00)
.
-Faaan.. okej då.. men då får det gå fort och inte vara så avancerat.. (mmm.. jo tjena!)
.
Hon blev i alla fall en väldigt söt 18-årig älva med vingar, trollspö och rosa klänning med tyll och lite gröna blommor. Dom gröna blommorna var för att matcha hennes pojkvän, som också fyllt 18 i dagarna, och som var utklädd till ingen mindre än Peter Pan med just, gröna tights!
.
.
Mellan alla andra skojiga åtaganden har jag hunnit göra några loppisrundor och nu har en kreaturstavla hittat hem till mig också... det trodde jag nog inte men den är jättefin där på den grå byrån :) Jag har några stycken över och har lagt ut dom till försäljning. Klicka här så kommer ni dit :) Tavlorna är i väldigt fint skick och ganska stora, 41 x 30 cm.
.
Oj nu kom visst Lasse upp och började duka frukost ;) Bäst att jag visar min goda vilja
Ha en skön söndag
Kram Karin

8 kommentarer:

 1. Himmel vad det går undan hos dig!!!!

  Den där älvan och Peter Pan skulle man ju inte ha något emot att se på bild ;)

  Ha en braaaa vecka

  KRam Lena

  SvaraRadera
 2. Ja vad gör man inte för sina ungar..hihi..Orden skulle ha kunnat komma ifrån min 19-åring..de vet hur de ska göra för att smälta våra hjärtan ;)..

  är såå nyfiken på torpet!!

  Ha det gott!!

  Kramen ifrån Sanne!!

  SvaraRadera
 3. Haha, ja jag kan förstå att man inte kan motstå de där hundögonen.. jag har nog visat de själv någr gånger när jag var i den åldern.. =) Så fin kotavla du fått tag på!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 4. Hej Karin!
  Framförhållning borde bli ett ämne i skolan, så kanske man slapp låta så där jobbig som man minns att mamma lät ibland. Eller så hör det till...
  Kram Paula

  SvaraRadera
 5. Men visst är det härligt med den där framförhållningen.....=) Känner igen den!
  Som sagt, skulle vara kul att se det vackra paret på bild.
  Sen kanske du och Lasse också kan prova utstyrseln............. eh!...eller?
  Vad har du för dig nu för tiden, har du kollat in mina förslag på mejlen =) =). Visst var de bra!
  Ha en skön vecka Pinlan! /Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Framförhållning, det sa de aldrig någonting om på barnavårdscentralen...
  Gott att vara behövd på något område i alla fall...hehe...
  Kram

  SvaraRadera
 7. Den här kreaturstavlan känner jag igen sedan jag var liten. Det hängde en sådan tavla ovanför varje ko - vi hade nog 6 st om jag minns rätt. Överst stod kossans namn - Majros var ju vanligt - F=far, M=mor, *=födelsedag, b=betäckt (alltså träffat lille tjuren) sn minns jag inte mer.

  Tänk att det fortfarande går att få tag på dessa griffeltavlor och din verkar vara alldeles ny.

  Kram Bodil

  SvaraRadera
 8. Nää men jäddrar vad längesen jag kika in här...och så mycket du gjort....gillade duin gråa möblen..byrån alltså..superläcker...men du skrev att du skitar ner den..hur går du till väga då??..vax eller vad??..var väldigt snyggt ..och så använde du dej av grön umbra i vit matt linoljefärg??..super..synd att det snart är natt..annars skulle jag börja måla med en gång:)..kram..Pia

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin