måndag 19 oktober 2009

I väntan på män i vita kläder

En del saker som jag gör, är ju inte alltid så väl genomtänkta som jag (läs Lasse) kanske skulle önska alla gånger.
.
I helgen har vi i alla fall gjort lite nytta och jobbat och slitit med fasaden på vår utbyggnad till torpet. I två dagar har vi sågat, mätt, spikat och målat och till slut blev det så färdigt som det bara går utan fönster. Jag har ju inte kunnat spika så mycket.. typ inget alls, mesiga armen, ni vet, men jag har sågat desto mer :) Vi har en kapsåg som sågar stora gamla plank i ett huj och jag har producerat fasadplank i parti och minut i helgen och Lasse fick gasa på rejält uppe på stegen och spika så det glödde om hammaren. Det var så roligt att såga att jag av bara farten sågade till delar till ett nytt skåp. Med stor frenesi rotade jag fram en gammal skåpdörr som jag hade liggandes, som jag en gång i tiden har hittat på någon soptipp någonstans och kastat-i-garderoben-bra-att-ha ;) Tjoho, här ska byggas skåp!!
.
När vi sen skulle lasta i bilen och åka hem stod vi där som två fågelholkar, Lasse och jag och stirrade på dörren och delarna...
-Hur tänkte du nu...
-Jaa, hur tänkte jag nu...


Nu väntar vi bara på att målaren, moi, ska måla fönster så att vi kan spika färdigt resten av fasaden för att sedan, i vinter kunna börja renovera på insidan!
Ha en skön vecka!
Kram Karin
som enligt Lasse, är i stort behov av en fin tvångströja ;)

8 kommentarer:

 1. Ja du Karin! När jag lånar pappas gersåg blir det alltid att jag sågar till lite extra för något nytt projekt. Det är ju så sabla roligt och dessutom går det ju så rackarns snabbt...den sågen matchar egentligen min påhittaranda ganska väl. Synd bara att inte börsen och tiden gör det samma...

  Hoppas nu du slipper tröja med knut på ryggen!

  SOv gott,

  Anna Virrpanna

  SvaraRadera
 2. Hej, Visst är det kul med dessa manliga verktyg... så nedrans lätt och smidigt... Jag har frågat på vår byggaffär i åratal om tjejkvällar... Tror att det skulle vara av intresse... Tänk att det kommer massor av representanter från olika firmor och t.ex. visar hur en överhandsfräs funkar... hur man gör osv... Jag skulle anmäla mig direkt... tack för att du alltid lämnar så rara söta kommentarer hos mig...jag blir verkligen glad för dem... Kram Jeanette

  SvaraRadera
 3. Hej Karin!

  Jag vill hälsa dig
  hjärtligt välkommen
  över till min nya blogg
  som jag introducerar idag;
  Ljus, färger och friska dofter!

  Vi ses!
  /Olga

  SvaraRadera
 4. Gissa om jag känner igen mej i det du berättar!! Man jobbar som en slav med sågning, målning, gerning, spackling och allt som hör renovering till.Man vill ju inte att maken ska slita ihjäl sig ensam. MEN å andra sidan behöver man inte få dåligt samvete när man SMYGER iväg för att snabbsåga eller måla nåt som man PRECIS kommer på när man står där och spacklar... Gissa om jag skrattade när jag såg din bild på strumporna som fastnat i målarfärgen!!Den är helt underbar..oj, nu blev det mycket text. Hej,hej!!

  SvaraRadera
 5. Himmel avd du är duktig och kreativ. tror inte att jag skulle kunna snickra ihop ett skåp. Eller kanske...jag ska då inte säga det till mannen iallafall, för då för jag väl snickra ihop mina iddeér själv i fortsättningen...haha.

  Kram Viveka

  SvaraRadera
 6. Vad du kan Karin! Ska bli så spännande att se skåpet sen! Jag har sagt till sambon att jag skulle vilja göra ett jag med- men tyvärr har jag inga dörrar elelr fönster liggande i garderoberna.. så jag får gå på skattjakt först!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 7. Du vad fin er stuga har blivit utanpå. Ska bli kul att få se invändigt längre fram.
  När ska du snickra skåpet hade du tänkt????
  Kram Bodil

  SvaraRadera
 8. Härligt med projekt!

  Vilken energi!!


  Ha en skön dag  Maliin

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin