torsdag 15 oktober 2009

Kast med liten skruvdragare

Show me the kräm!

Har jag god lust att ropa ibland! Hur kommer det sig att jag har alla elverktyg med minst kräm i, jag som är svagast och kan behöva rejäla doningar när det beger sig. Jag tycker att det eventuellt, kanske, måhända ibland kan vara något frustrerande att ha verktyg som inte är starka nog för det arbete jag vill att dom ska utföra. Ibland kan det eventuellt, kanske, måhända vara rätt så frustrerande att ha en skruvdragare som inte är stark nog för att, ja... typ skruva i en skruv.
.
Jag kräver inte så mycket, bara att den maskinella förlängningen av armen ska kunna skruva i dom där skruvarna snabbt och effektivt i det förborrade virket utan att det ska krävas alltför mycket arbete från min sida. När jag då får lägga undan maskinen för att skruva för hand för att min mesiga tennisarm är starkare än maskinen, kan det hända att det är mycket nära förestående att hyresvärden Stångåstaden får komma och byta något fönster i lägenheten och att Lasse får plocka upp en skruvdragare på gräsmattan innan han kommer in!
Anledningen till detta missnöje över mina elverktyg beror på att jag, en dag kom på den briljanta idén att jag skulle snickra ett skåp av ett fönster, för hallå, hur svårt kan det vara, utbrast jag och Lasse tittade på mig med den där svårtydda, outgrundliga blicken och han såg förmodligen, för sitt inre hur han skulle få stå och snickra ett skåp av ett fönster och inte jag ;)

Den här gången var jag dock mycket noga med att poängtera att jag skulle göra det själv, utan hjälp... ni vet, kan själv! För som sagt, hur svårt kan det vara ;)

Det har varit mycket hårt arbete och tandagnisslan här i lägenheten, inte så mycket blodvite än för min del men en del andra individer kan ligga i farozonen när det viner elverktyg genom lägenheten ;) Lasse låter hälsa att han är mycket glad och tacksam att jag kan själv, när han är på jobbet ;)

Ha en skön dag

Kram Karin alias mästaren i "kast med litet elverktyg"

12 kommentarer:

 1. Jag älskar dina kommentarer :))) Själv har jag en karl som anser att han behöver samma verktyg som grannen som är byggmästare, oavsett om de bara kommer att användas en gång. Dyrt är bra, är parollen. Att de sedan inte alltid är laddade när man behöver dem gör mig skogs-tokig.... Skåpet blir säkert kanon! Kram, Tina

  SvaraRadera
 2. Alfons Åberg - "kan själv" funkar ju ser jag. Jag vill också ha ett skåp av ett gammalt fönster. Men jag tror jag överlämnar det jobbet till mannen. När jag hör dina bekymmer förstår jag vad som kan hända om jag tar tag i det...;)


  kram Viveka

  SvaraRadera
 3. Hej! Har hittat hit för första gången och bara måste säga att jag älskar din blogg!! Underbara tips, inspirationer och inlägg med humor :-) Tack för att du delar med dig!
  Jag har lagt till dig i min blogglista - hoppas det är ok? :-)
  Kram kram!

  SvaraRadera
 4. Visst kan man väl bli galen på en del värdelös verktyg? Jag vill också vara en Kansjälvduktigkvinna med mina projekt och då blir man verkligen skogstokig när verktygen inte håller måttet. Självklart är dyra verktyg bättre, men ibland vill man ju inte lägga ner för mkt pengar på sånt. Hellre på tyger och annat trevligt,eller hur? Ha det gott!!

  SvaraRadera
 5. Hej... kan själv är världens bästa drivkraft.... då går det också med bara skruvmejseln... För att man ska visa... hi hi... Fin bler skåpet dock ... ha nu en god helg... kramar Jeanette

  SvaraRadera
 6. Hahaha, du är så rolig! Kast med liten skruvdragare.. känner igen mig så! Med tålamodet alltså- inte det där med att snickra fönsterskåp- det har jag inte vågat mig på äbn- även om jag tänkt tankjken de senaste dagarna.. =)
  Trevlig helg!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 7. Oj Karin...känner igen mig! Jag har ibland också riktigt dåliga verktyg som jag arbetar med. Det är riktigt, riktigt trist! Dåliga humöret det kommer fram i ett huj...

  Lycka till med skåpet. Jag skulle också bara göra ett sådant en gång...det visade sig doc att fönstret inte var rätvinkligt men det upptäckte jag en bit på väg...så surnade jag och lät det hela vila några år ;)

  Bättre lycka till dig!

  kram,

  Anna

  SvaraRadera
 8. Kan själv känner man ju igen...och att de fördrömde verktygen aldrig riktigt gör som man tänkt.
  Hoppas du blev nöjd med resultatet iallafall och att du får en riktigt härlig helg,
  Lydia

  SvaraRadera
 9. Oj vad duktig du är! Och fint verkar det ha blivit också! Har du några tips till en nybörjare då för jag har just nu två fönster stående som jag tänkte att jag skulle göra om till någon sorts skåp snart :)

  Hoppas helgen blir skön och njut av ditt fina skåp!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 10. KAN SJÄLV! Vet PRECIS hur du känner dig! Är väl bra(?) att man har nära till sina känslor...OCH kan uttrycka sig...Jag gillar också att måla & snickra. Tyvärr gick min dyra skruvdragare sönder, så det fick bli en ny liten, dålig, billig...AARRGGHH.
  Har följt din blogg ett tag, lägger till dig hos mig om det är ok. Vill inte missa något inlägg. Ett gott skratt förlänger livet...och munnen...
  Ha dé bra. Agneta

  SvaraRadera
 11. Du är otrolig! Både med verktyg och med pennan. Ler alltid för mig själv när jag läser dina blogginlägg.
  /Sussie

  SvaraRadera
 12. Bra kvinna reder sig själv!!! Med eller utan verktyg t.o.m... Bah...
  Klena verktyg är ju inget för starka kreativa kvinnor! Nä upp till kamp annars tar vi hem hela grenen i kast!
  Tack för veckans första rejäla garv!
  Kram

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin