tisdag 24 november 2009

Förvaring

Här hemma är förvaring en fråga som ofta brukar bli dragen i långbänk i tid och otid. Vi har med tiden upplevt både med-och motgång i den frågan :) Ibland blir man utkallad i fält och får ligga i skyttegrav när det är olika förhandlingar som strandar eller drar ut på tiden ;) Just nu ligger vi i förhandlingar om ett skåp i hallen där man kan gömma datorn och allt annat missprydande som hör till. Vi ligger också i förhandling om vardagsrumsbordet vilket är den sista kvarvarande reliken från svunna tider och där bjuds jag på förvånansvärt hårdnackat motstånd. Bordet är ett Lack i björk från ikea och det felar hela vardagsrummet! Den manliga delen av förhandlarna är på något outgrundligt vis barnsligt förtjust i detta bord så vi får väl se hur länge vi blir kvar i den skyttegraven ;)

En dag satt jag och fikade tillsammans med båda mina tonåringar,.. samtidigt ;) Såna tillfällen är alldeles för sällsynta nu för tiden och det gäller att man är på hugget när dom uppenbarar sig ;) Vid den här speciella tidpunkten hade jag faktiskt bakat, och därför hade jag något gott att locka med vilket gjorde att dom villigt lät sig lockas fram från sina tonårsgrottor ;) Vi satt och avhandlade just frågan om förvaring och Johanna ondgjorde sig över att hon behöver mer förvaring eftersom hennes grejer inte riktigt får plats, vilket enligt henne är den onda roten till att det är så stökigt på hennes rum.... mmm säkert ;) Helt plötsligt efter lite funderande så säger Mattias; Jag behöver inte mer förvaring, jag behöver mindre saker!

Johanna och jag såg ut som två fågelholkar med ögon stora som tefat, kippande efter luft, hjärnorna hade hängt sig och svarade inte. En bomb hade briserat och ödelagt verksamheten ;)

VA.. en minimalist i familjen.. en främmande fågel.. ;) hur gick det här till?!
Färre saker, vad menar han ..error...error


Jag använder ofta glasburkar i olika utföranden till förvaring. Det blir vackert och man kan ställa dom var som helst, på hyllor, i vitrinskåp, på matbordet, dom pryder sin plats var dom än hamnar.

Nu ska jag gå och fila lite på hur jag ska vinna dom här förhandlingarna ;)
Ha en skön dag
Kram Karin

10 kommentarer:

 1. Åh att jag inte tänkt på det! Jag har så fina bestick i nysilver som jag använder till servering. Men nu är det så fullt i besticklådan att den inte går igen. Självklart ska jag ha dem framme i en gammal glasburk. Ha det fint! /linnea-maria

  SvaraRadera
 2. Jag skrattar så jag gråter...
  Du skriver så in i norden roligt Karin!!!
  Det här kommer jag leva på resten av dagen... hahaha....
  KRAM och TACK för att du skriver!!

  SvaraRadera
 3. Hjälp en gökunge i boet! Det blir långvarig terapi för att bota det där :) Lack-bordet ska ut, inget snack! Kan du inte muta med en motorsåg eller liknande? Kram, Tina

  SvaraRadera
 4. Hahahahaha!

  Underbart!

  Sååå finförvaring du har. Jag har typ likadant, bara älskar att handla fina gamla glasburkar till förvaring på loppisar och second hand.

  Hoppas du har det gott nu i adventstider. Jag ska till Melinda nu p söndag då det är 2-års jubileum, får se om jag sprattlar lite med benen för killen på hotellet ;)

  Krampåre
  Lena

  SvaraRadera
 5. Hej Karin! Ja det där med förvaring är alltid ett dilema! Vi har nu ett stort hus med hel källare och en massa garderober- ändå är det några förvaringslösningar som tydligen fattas.. konstigt! ;)
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 6. Hej Karin!

  Hur går det i skyttegraven!! Jag skrattar så jag gråter, så himla roligt du skriver. Ja i de förhandlingarna ligger jag ständigt känns det som. I vår familj så är det maken som vill ha mindre saker och ständigt försöker slänga det han kommer åt. Det måste vara jobbigt för honom att bo ihop med en bohemisk ekorre som jag är:)

  Fint är det alltid hos dig! Dina möbler blir underbara. Vad roligt med din shop, hoppas du får bra fart i den. Men det har du ju redan för det mesta är ju redan sålt:)

  Ha en fortsatt mysig adventsvecka!
  Många kramar
  Karin

  SvaraRadera
 7. FNISS FNISS FNISS OCH LOL LOL LOL
  Vad ska man säja om killar, gossar, karlar, män??? DE förstår då IIIIINGET !!!
  lycka till och du vet trägen vinner hihhi vilket betyder att vi tjejor vinner jämt...fast ibland kan d ta lite tid att nå målet <3 Önskar dej en mysig advent/K

  SvaraRadera
 8. Härlig blogg, ska nu kika runt.
  Ha det gott.
  /Maggan

  SvaraRadera
 9. Halloj vännen !!!
  Först måste jag börja med att tacka för den bedårande vinsten som jag fick igår av dig !!! Jisses vad fint hjärta, jag ska fota o visa sen, bara jag är hemma då ljuset behagar komma, det är ju så förbaskat mörkt nu...
  Du, jag skrattar här för mig själv..precis så där är det då man har tonåringar i huset..så bra skrivet...det är minnsann inte ofta man får en fika stund med dom nu förtiden...
  Ha det gott
  Kraaam Anette
  P.s Vilka fina glasburkar du har, och med vackert innehåll..

  SvaraRadera
 10. Hej! Det här med Lack-bordet...är det inte den modellen som har lite rangliga ben?...och som kan vara ganska ömtåliga... om man skulle få för sig att sätta sig på det...kanske...? Det är ju inte så att jag uppmanar till förstörelse eller nåt, men saker kan faktiskt gå sönder när man städar! Så det så! Och det var inte jag som hade sönder sambons golvlampa för ett antal år sedan. Neeeej, den bara ramla omkull!! Tack för urfin blogg med fina bilder och dina roliga små berättelser. Kollar alltid om du gjort nya inlägg.
  MVH Nellie

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin