fredag 6 november 2009

Fredag igen

Hej på er alla hallonbakelser!
.
Då var det fredag igen och idag tänker jag inte fresta er med något fantastiskt fredagsfika ;) Jag har dock druckit en stor kopp kaffe och jag lyckades till och med skrämma fram en bulle ur frysen. En nästintill forntida lämning som fanns kvar från något besök som mina svärföräldrar gjort här en gång. Min svärmor är så förutseende att hon tar med sig bullar och kakor när dom kommer hit och hälsar på, för att hon vet att dom förmodligen blir utan annars :) Vilket jag är mycket tacksam för eftersom jag fikar ganska länge på hennes välvilja och kvarlämnade godsaker ;)
.
En annan sak som jag har fått av Lasses Mamma, är en bunt gamla tummade häften med broderimönster. Inte nog med att kvinnorna åstadkom alla dessa vackra broderier förr i tiden, man gjorde själva mönsterhäftena vackra också :) Kanske skulle man ta och börja brodera på kvällarna när man ändå sitter och okynnestittar på tv... Lasse blev väldigt förvånad när jag berättade att jag faktiskt broderat en hel del i min ungdom. Han ställde sig mycket frågande till, var jag så effektivt gömt alla dessa husmoderliga talanger under alla år ;)
.

.

Bortglömt i ett av häftena hittade jag också två mönster som min svärmor ritat upp och som skvallrar om att hon har en del vackra lakan undangömda i sina skåp någonstans :)
.

Nu ska jag gå och röja lite här eftersom jag har släpat hem ett nytt projekt... ett jobb för värmepickan, om jag hittar den ;)

Ha en skön helg

Kram Karin Kaos ;)

11 kommentarer:

 1. Tänk att jag oxå broderat som en tok i min ungdoms glans för 20 år sedan. 2 småbarn, men ändå hade man TID för broderi...Jag har kvar min farmors broderihäften som jag faktiskt tittade i häromdan. Var jakt på ett ängelmönster..kanske nåt som dyker upp på bloggen framöver, vem vet?
  Ha en skön helg!!!

  SvaraRadera
 2. Hej Karin! Såå fin framsidan var!! Den skulle kunna ramas in.. =) Allt var så mycket finare förr i tiden! Vi fick gamla papper på huset från 57 i veckan och de var också fina..
  Så skoj att kunna brodera! Jag har inte broderat sen i skolan och skulle nog inte kunna om jag ens försökte.. men det tål kanske att provas.. =)
  Trevlig helg!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 3. Broderi o mitt tålamod vet jag inte om de skulle komma överens så väldigt bra...
  Men fint är det :)

  Jeanette

  SvaraRadera
 4. Hej Karin!
  Jag och en kompis broderade bakdukar och virkade mormorsrutor i långa banor när vi var yngre, nu är det dock väldigt länge sedan jag gjorde det. Men jag tycker du ska ta fram nål och tråd och brodera lite igen för mönstren är jättefina. Lycka till! kram Petra

  SvaraRadera
 5. Oh så fina böcker, att brodera är något som kommer starkt nu... Jag har hört mig för och ska få gå på kurs hos min forna chef. Men det får bli nyårsprojekt. Lika dant med bullar på vår front.. Här tar folk alltid med sig... Bara att tacka och buga.
  Go helg kram Jeanette

  SvaraRadera
 6. Har broderat korsstygn mycket förut. Men inget som jag behöll själv utan gjort till andra bara för att broderiet i sig själv är kul.
  Idag däremot gillar jag monogram broderier.


  Kram Viveka

  SvaraRadera
 7. Så gøy å komme innom en ny blogg, og fin var den også! Jeg legger deg til listen min slik at jeg kan kikke inn framover:)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 8. Lova att du fotagraferar allt det vackra du skall brodera. Vi vill se, vi vill se!!!!!
  Sådana här fina gamla broderade lakan är ju så otroligt vackra. Jag har köpt en hel del på auktioner. Dom har jag sytt om till stela gardinkappor (blir jättesnyggt och så ser man broderiet så fint) och till kuddfodral.
  Ha det gott!
  Kram Bodil

  SvaraRadera
 9. jo visst har man broderat nån gång för 500 år sen känns det som...tror att det är preskiberat nu iallafall hihi
  tänkte på de hamrade dörrtryckena i förra inlägget. själva handtagen finns nog att köpa i "gammal stil" på många bygghandlar. de avlånga plattorna till kan du beställa av en smed så får du den storlek du vill ha. en bra smed hittar du tex här: www.carinassmedja.se
  ha de gott
  marianaskeramik

  SvaraRadera
 10. Angående broderingen, man ska inte upprepa en succé för många gånger...
  Fick också ett broderinghäfte i veckan, som min mormor har haft och det är så värdefullt (inte för att jag ska brodera då..) och så fint. Det är skatter!! Liksom svärmödrar som bakar bullar och tar med!!!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Ahhh, har du också en sådan trevlig svärmor som kommer med nybakat! Samma här, förmodligen av samma anledning...en perfekt win-win-situation. :o)
  Himla kul läsning här, jag länkar om det är ok?
  God fortsättning,
  Lydia

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin