torsdag 26 november 2009

Giv akt!

En detalj som förmodligen inte har undgått någon är ju att jag delar min bostad med en militär. En av deras favoritsysselsättningar är bland annat att "rätta upp verksamheten" i tid och otid.. mest otid om ni frågar mig ;) Nå, jag tänkte bjuda till och inte vara sämre, och jag tänkte att jag skulle försöka mig på, att rätta upp en del kroknande verksamheter här hemma jag också.

För några veckor sen köpte jag med mig en amaryllis hem och den växte och frodades under min ömma vård ;) Under tiden som den växte och knakade började knoppstängeln liksom dra iväg åt sidan och det retade mig lite, jag ville ju att den skulle växa rakt upp och inte störa mitt ordningssinne.. som gubevars, vissa familjemedlemmar tvivlar på att jag har något över huvudtaget ;) Så jag tog tag i stängeln och försiktigt försökte jag dra den lite mer i upprätt läge vilket fungerade ganska bra... ett tag, sen återgick den till sin ursprungliga position. Veckorna gick och den sköt iväg ännu längre åt sidan ju större den blev, så häromdagen tog jag tag i den och skulle böja lite försiktigt igen, för det hade ju fungerat att göra så förut och så... BRYT.. NEEEJ, där stod jag med en blomstängel i handen...shit, jag bröt av den! Och visst, tänker man efter så kan ju dom flesta förstå att ju större en växt blir desto mer oflexibel blir den. Min Farfar slog knut på en liten björk när jag var liten men ingen skulle väl komma på tanken att slå knut på ett fullvuxet träd ;)Nu framlever amaryllisen sina dagar som vacker snittblomma i stället ;)


Och innan jag hann slänga resten fick jag efter några dagar se, att en ny blomstängel började titta fram... slutet gott allting gott! Den har dock börjat luta betänkligt så vem vet, den kanske slutar sina dagar som vacker snittblomma den också ;)

Ha en skön dag
Kram Karin
 mästarn i "bryt med liten blomma"

1 kommentar:

 1. Jag bara fnissar när jag tänker på hur du efter en hård match står där med blomman i handen...!

  Jättefin som snittblomma! :):)
  Ser nu att du öppnat upp Nästgårds, va kul!!
  Ha det så gott!
  Kram

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin