onsdag 18 november 2009

Ris i häcken

Hej på er alla rymdgodisar!
.
Nu har det stora upploppet till jul så smått sparkat igång ;) Jag har sett att det är ganska många som har julpysslat en tid nu och små dikesgranar och annat skogslikt har börjat smyga sig in på bloggarna, det börjar ju närma sig med stormsteg.. snart bara en vecka kvar till första advent :) Jag är så klart inte sämre jag... några hyacinter och en och annan amaryllis har lyckats tråckla sig in i lägenheten :)
.
I helgen ska vi åka ut till torpet och tukta granhäcken en smula ;) Jag har i alla år ståndaktigt drivit frågan om att vi ska såga ner våran granhäck som vi har längs ena tomtgränsen. Jag gillar helt enkelt inte barrväxter på tomtmark och i synnerhet inte granhäckar ;) Gärna i skogen men inte på tomten.. inte på min i alla fall ;) Lasse har å andra sidan lika ståndaktigt drivit frågan om att den ska få stå kvar. Det här innebär alltså att vi har suttit i varsin skyttegrav och befunnit oss i något av ett dödläge i sju år, när det gäller dessa, med åren allt större och högre barriga tingestar.
.
Nu har jag dock börjat svänga något i min uppfattning... jag har nämligen kommit på att, istället för att behöva stövla ut i skogen bland tomtar och troll och klättra över stock och sten för att få tag på detta åtråvärda granris till advent, smyger jag helt sonika in bakom bodarna och knipsar av så mycket ris jag kan behöva från granhäcken ;) En kanonlösning som passar mig alldeles utmärkt och granriset där är tjockt, tätt, krispigt och frodigt och inte alls så där glest och tanigt som det kan vara i skogen ;)
.


Två stycken hyacinter har hamnat i hallen och här blev det visst en liten tjuvkik på *trumvirvel* sopstolen, nu är vi äntligen på upploppet min gamla kompis och jag ;) Jag håller i dagarna på att häfta fast det sista tyget som ska vara på ryggstödet. På den här bilden har jag dock bara liksom knölat in tyget i hålet i ryggstödet för att kolla lite... ja, ni vet ;)
.
Nu ska jag bänka mig framför Arga snickar´n. Det är så himla härligt att se några som har det värre när det gäller renovering, än en själv :D
.
Ha en skön onsdag alla godingar!
Kram Karin

5 kommentarer:

 1. Vad härligt när det liksom slutar till ens fördel efter en lång kamp - utan att motparten är överkörd! Man har ju då lite att komma med vid nästa förhandling..:):)
  Vill se mer av stolen!!! Fnissar igenkännande åt tyget och att man bara ska kolla lite hur det kommer att bli... för mig kan det sedan gå ÅR... hehe...
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej, Karin!

  Hehe, ja men då får du ju i allafall fint granris från häcken. Bra att den är till lite nytta. Jag är kluven gällande barrväxter på tomten. Inte för att jag inte gillar barrväxter och träd men gränsen är hårfin för att det kan se ut som en kyrkogård...hm.

  Vilka fina hyacinter. Ja, värst vad många bloggare som julpysslar. Man åker med av bara farten, hihi.

  Lycka till med stolen.


  Kram Inka

  SvaraRadera
 3. Hej, visst är det bra med tvprogram som får en att känna sig bättre ler..... Förstår inte hur folk kan leva i sådan misär frivilligt... och dessutom ha barn.... stolen blir jag riktigt nyfiken på.... längtar till nästa bild... kram Jeanette

  SvaraRadera
 4. Hej Karin! Såå fin sopstolen blir! Och hyacinter längtar jag med efter nu.. liksom allt annat- jag har inte hunnit pynta någonting! Det är rena rama kriget här nu- så en arg snickare är precis vad vi skulle behöva.. men det får räcka med en psykologisk målare.. hihi.. när vi sade att vi skulle fixa golvet däruppe- men att vi kanske kunde vänta lite sade han precis som arga snickaren; ja om ni ska vänta så lovar jag er att det aldrig blir gjort! =)
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 5. Dina rubriker får mig alltid att skratta högt :))) Gillar inte heller granhäckar (= kyrkogård) men inser också nyttan med dem i advent... Ge nu sopstolen vad den tål! Kram, Tina

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin