tisdag 10 november 2009

Tålamod

..... är inte mitt andra namn ;) Därför har jag nu i två dagar övat och tränat på det. Någon gång för länge länge sedan, när seklet var ungt och jag pluggade på psykologprogrammet, läste jag någonstans, att det är bra för den personliga utvecklingen, att identifiera och träna på dom mindre bra sidorna i sin personlighet ;)
.
Igår plockade jag alltså glad i hågen fram värmepickadullen för att skrida till verket med det nya fina projektet. Den förra ägaren hade bara målat två tredjedelar av möbeln vilket skulle, enligt mig gå jättefort och vara en baggis att skrapa bort med hjälp av lite värme,
.
Mental notering 1: det är aldrig en baggis... never, ever
.
Värme gjorde inte susen någonstans... alls... färgen satt stenhårt. Fram åkte slipklossen och slippapper.. joo det gick lite lättare men att stå och slipa för hand är ju som sagt inte riktigt min melodi... det tar lite för lång tid ;) Fram åkte cykeln och trampandes som en vettvilling med det röda håret på ända och slipdamm överallt, for jag i hundra knyck ner för backen till stan och verkstan, rotade fram slipmaskinen bland bråten och trampade flåsande, röd i ansiktet i hundra knyck tillbaka hem upp för backen.
.
Tjoho, nu skulle det minsann bli en baggis att få bort den grå färgen från den fina möbeln! På något sätt lyckades jag baxa ut den på balkongen och gjorde snabbt en inventering av grovleken på sliparken... hmm... joodå jag hade några med okej grovlek.. 80 skulle nog funka bra!
.
Mental notering 2: det är verkligen aldrig en baggis.. never, ever!
.
Mental notering 3: försök att komma ihåg föregående noteringar..
.
Jag slet ut alla sliparken och jag har fortfarande inte lyckats slipa bort all färg och till råga på allt så är det en ganska liten möbel.....
.
Nu sitter jag här och dricker lite stärkande kaffe innan jag ska baxa ut den på balkongen igen till mina grannars ohöljda förtjusning, för idag har jag inhandlat slipark med 60 och 40 korns grovlek.. MOAHAHAHA... fina slipark är för tunnisar! Nu, ska det minsann bli en baggis att få bort färgen hehehe... förhoppningsvis finns det fortfarande lite möbel kvar när jag är färdig ;)
.
Ha en skön kväll
Kram Karin alias "balkongmarodören"

10 kommentarer:

 1. Hehe... tur att man inte bor i ditt hus :) Tänk nyputsade fönster i närheten.... Visst är det märkligt hur illa verkligheten ofta stämmer med ens föreställningar? Det finns ju medel som löser upp färg också har jag hört :) Kram, Tina

  SvaraRadera
 2. Hi Karin,
  I've just discovered your blog via a link at Sylwia's My Shabby Chic.
  You have a wonderful blog with a lot of inspiring photos. Very much my ideal style!!!
  I'll definitely follow.
  If you have a chance to I would like to invite you to visit my blog at http://ritashabbychicrose.blogspot.com/
  I'll be happy to meet you there!
  rita

  SvaraRadera
 3. Men raring vilket jobb!
  Var är mannen någonstans? Lägg slipmaskinen i handen på honom och be honom fortsätta medan du tar ett glas vin och ser på ett bra tv program.

  Kram Viveka

  SvaraRadera
 4. Hej, Karin!

  Men, vad jag skrattade. Kanske du också, förutom slipandet kan bli kåsör/krönikör på någon tidning. Jag menar allvar. Ta det som en komplimang.
  Och du; vad är det för möbel?

  trevlig kväll


  Inka

  SvaraRadera
 5. Jag skrattar ihjäl mig!!!!!!
  Och håller tummarna!
  KRAM

  SvaraRadera
 6. Hallå i stugan!

  Det låter som att du behöver en rejäl lyckospark för att lyckas!!!!!

  Möbeln kommer nog bli superfin och tänk vad du nöjd kan luta dig tillbaka när den är klar och beundra dina timmar av tålamod :))))

  Kram kram
  Lena

  SvaraRadera
 7. Tjena!

  Ibland känns det som om jag läser ur min egen dagbok när jag tittar in hos dig...nästan läskigt.

  Du, jag kör för det mesta med 40. Vadå tålamod? Det skall gå f-n så fort när man väl sätter igång ;)

  Sedan får man väl mesa på med någonting annat som avslutning. Men bara kanske...

  stor lycka till!

  Anna

  SvaraRadera
 8. Hahaha, min golvslipare på övervåningen verkar ju inte va något om man jämför oljudet i våra hus.. ;) Men oj så snyggt det blir när det blir klart!
  Ha en skön helg!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 9. Skam den som ger sig.
  Själv ska jag sleepa, inte slipa så mycket jag kan ihelgen.
  Kram Paula

  SvaraRadera
 10. Ja det är bra jobbat, man ska inte ge sig!! Ska bli spännande att se resultatet.
  Kram Bodil

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin