måndag 9 november 2009

Utgrävning

I helgen har Lasse och jag ägnat oss åt utgrävningar ;) Både bildligt och bokstavligt. Inte det allra roligaste jobbet i torpet men ett av de nödvändiga. Jag har föreslagit det här jobbet för Lasse i ganska många år nu... sisådär 7 st och äntligen var han mogen ;) Han har inte tyckt att det har haft så hög prioritet men nu när utsidan av huset nästan är färdigt finns det lite tid att undvara.
.
Vi har rensat i garaget!
.
Nu sitter ni allt och kluckar lite för er själva framför skärmen och tänker er ett någorlunda modernt garage där man inte riktigt får plats med bilen. Jag kan försäkra er om att det här inte har några som helst likheter med ett modernt garage, förutom det där med bilen då förståss... ;)
.
Vårt garage är ett ombyggt gammalt sädesmagasin, inte jättestort 4 x 5,20 meter och takhöjden i nock är kanske 4 meter. Nää tänker ni nu... och håller med... inte särskilt stort. Nå, hur många kubik tror ni att 4 x 4 x 5,20 meter blir ...? Mmmm... just det, här pratar vi om kubik, nu börjar ni förstå vart jag vill komma va? Under 7 år hinner man samla på sig ganska mycket saker om man har en dragning åt hamster i sin personlighet.... kasta garderoben-bra-att-ha alltså, i kubik!
.
Är man två sådana personligheter i ett förhållande så kan det så småningom uppstå en hel del problem. Nu har ni ju följt mig ganska länge här på bloggen och kan konstatera att jag har en synnerligen utvecklad samlargen, men jag kan lova mina kära vänner och läsare att när det gäller Lasse så ligger jag hästlängder efter!
.
Problemet med det här "garaget" är att det inte finns något bra golv,det är stampat jordgolv med skivor på, eller förvaring, så för att ordna till det så måste allting bäras ut, marken grävas ur (för hand med spade *urk*) och golv reglas upp och spikas in och väggar göras iordning så att man kan sätta upp förvaring för verktyg och dylikt. Så nu äntligen har vi startat upp operation utgrävning i helgen.
.
En annan utgrävning som jag också ägnade mig åt i helgen är belägen i kohagen utanför torpet. Jag var nämligen ute och samlade lite mossa och kottar i skogen och genade genom kohagen. När jag rundade en bergsknalle så fick jag se...
.


Ser ni vad det är... halvt begravt, snart återtaget av naturen.. ni får några ledtrådar...

.... Man skulle kunna tänka sig att självaste Mamma Mu och Kråkan har gått i den här hagen ;)
Fattas bara att man ska hitta någon gammal kälke också ;)
.
Nu ska jag ta hand om min sjuka dotter och damma av värmepickan och ta tag i det nya fina projektet...
Ha en skön vecka
Kram Karin

7 kommentarer:

 1. Jo, lite kluckar jag nog framför skärmen....dina återberättelser är ju rätt levande.

  Har du går o hittat en cykel, blir min gissning....fas jag går bet med Mamma Mu & Co.

  Ha det gott Krutan,
  Ia

  SvaraRadera
 2. Hej Karin! Jag har precis mailat dig! :-)

  Har du hittat en järnsäng? I en av våra gamla hagar så har jag hittat en pyttesäng i järn (måste varit någon barmodell???), men bara halva... ska försöka dra upp den ur jorden vid något tillfälle när jag är där utrustad med verktyg! Den sitter "rotad" i marken... Men kan nog bli en fin rabattprydnad tänkte jag, om jag väl får upp den!

  Mamma Mu och Kråkan är favoriter här just nu, min snart 2-åriga dotter älskar dem!!! :-)

  Kram!
  Kristin

  PS: Skönt att få städat! Det kan vara så himla jobbigt men känslan efteråt... den lever man på länge!

  SvaraRadera
 3. Hej Karin!

  Äntligen ett inlägg från dig så jag kan få mig ett gott skratt! Det är garanti på det när du är i farten :)

  Gamla cyklar...ja du, sådana brukar också jag snubbla över och falla för mentalt.

  Nu skall jag sätta punkt och dra fram symaskinen i stället. Jag har ett sådant läckert gammalt tyg som jag skall försöka sno ihop någonting av. Ibland smyger sig kreativiteten över mig och då gäller det att passa på!

  Kram och trevlig vecka till dig!

  Anna

  SvaraRadera
 4. Jag kluckar gott... och blir så glad när jag hör om alla kubik, vilket troligen kommer att bjuda på många fler överaskningar för dig och din samlarkompanjon, och många historier här på bloggen!

  Jag anar att du redan släpat hem den cykeln?? :)
  KRAM

  SvaraRadera
 5. Hahaha...jag älskar dina berättelser.

  Så man brås på hamstrar också. Jag jag samlar ju också så jag har väl den genen naturligtvis.

  Skogen kan verkligen bjuda på allehanda fynd.

  Kram Viveka

  SvaraRadera
 6. Du milde vad ni sliter på torpet. Och gräva ut för hand. Kan tänka att en skottkärra full motsvarar "ett piss i Nissan" som vi säger här i Halmstad. Och gammal cykel har du hittat. Vad månne bliva av den????
  Kram från Bodil

  SvaraRadera
 7. Fniss!! Det är verkligen underhållande att läsa ditt inlägg. Speciellt så här tidigt på morgonen. Börja dagen med en skratt..Toppen!! Ha det gott!!

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin