torsdag 3 december 2009

Bakeri

Igår eftermiddag när Lasse kom hem, trött och utarbetad efter en slitsam dag som familjeförsörjare, så väntade hans söta lilla hemmafru med en riktigt rolig överraskning här i hemmets lugna vrå och nää..  Jag hade faktiskt inte släpat hem någon stor och fin gammal möbel...

...den överraskningen sparade jag tills i dag ;) Ett jättefult skåp som jag fick till skänks och som jag och Mattias hämtade hem på eftermiddagen står just nu och tronar i vardagsrummet. Det återstår att se om Lasse blir lika glad åt den överraskningen ;)

Undrar ni vad gårdagens överraskning var.. joo jag bakade lussebullar :) Tjoho, undrens tid är ännu inte förbi ;) Och i år till skillnad från föregående år, så åtföljs bakningen inte av några som helst restriktioner. De e bar´å ät, och glada är alla för det ;) Anledningen till det, är att förra året varade lussebullarna ända in till påska och långt därefter också, tills dom var så torra och gamla, att man på sommaren kunde ta fram dom ur frysen och stena älgarna med dom ;) Så i år hoppas jag att bullarna avnjuts i rimlig tid före jul :) Till er som andäktigt sitter och väntar på en detaljerad rapport om julgodiset som vi skulle tillverka i parti och minut hela förra helgen, kan jag bara säga att dom planerna gick i stöpet. Det kan hända att någon hade pms och likt ett vredgat monster glufsade i sig all blockchoklad ;) Familjen uppvisar dock inga tecken på allvarliga men efter den händelsen, utan går numera runt och myser med en lussebulle i var hand ;)
Jag har sytt några strutar av gamla örngott. Här hänger en på spegeln i hallen med lite juligt ris och kottar :)Atervinning är aldrig fel, utan till och med helt rätt i tiden. Vi skrot-loppis-sopsamlare verkar vara på uppgång i dagens miljösamhälle och snart ses vi nog till och med som förebilder ;)

Ha en skön kväll
Kram Karin alias "lumpsamlar´n"

6 kommentarer:

 1. Hej Karin!

  Ska försöka hinna med ett lussebak i helgen jag oxå.

  Önskar jag var händigare att sy, din strut är så otroligt fint gjort! Sånt kan inte jag:/

  Önskar di en skön helg!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Hi hi hi. Jag måste säga att du är nog den roligaste bloggerskan av alla de triljoner jag föjer! Många texter bläddrar jag bara förbi för att komma åt inspirerande bilder men du serverar bägge! Skulle aldrig drömma om att skippa en av dina texter. Stor kram och tack för att du bjuder på dig själv och ger mig så många leenden!

  // Nina T

  SvaraRadera
 3. hahahhahahaaa...du är bara så underbar.::)))
  Jag älskar att komma hit! Tänk om vi träffades..jisses vilket prat det skulle bli.:)
  Tusen tack Karin för att du är du. Sluta aldrig med det!

  En underbar andra advent på dig, njut av lussebullarna...och jag väntar på att se skåpet!!

  Största kramen...

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Hittade hit för första gången.
  Du har ett väldigt vackert hem, jag måste absolut återkomma!

  Ha en mysig helg!
  Ann-Christine

  SvaraRadera
 5. Hahaha....du är underbar.....!

  Ha en riktigt skön helg!
  Kraaam Annemari

  SvaraRadera
 6. Hallojsan Krutan!

  Jovars, jag gillar julen. Det har kanske att göra med, att vi genom åren lärt oss att tona ned stressen och fokusera på att ha det mysigt. En del i detta är att ha knytisjul när det kommer till maten. Alla gör sin del och får på så sätt tid över till att bara vara.

  Å ni har redan laddat med lussebullar! Lagom med saffran väl? Kan bli lite för mycket ibland tycker jag - nöjer mig gärna med kardemumman.

  När det gäller julgodis så har jag ett bra tips om man vill att knäcken skall bli knäck (och inte kola) och kolan skall bli kola. Tid & tålamod. Tvillingbrorsans sambo har full koll på kolan/knäcken och det blir perfekt resultat varje gång. Fast du kanske redan visste?

  Ber att få önska dig och de dina en mysig 2:a Advent!

  Ha det gott!

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin