onsdag 23 december 2009

GOD JUL

Hej på er alla gullefjun eller kanske ska jag säga, hej på er alla snökanoner där ute ;)

Jag tog mig visst en liten semester från bloggen :) Och nu sitter jag i Gävle och har lite fysisk semester. Här är det verkligen härligt med fem minus och massor med snö, familj och för att inte tala om god mat ;)

Vi har precis kommit in från dagens promenad.. joo ni läste rätt, vi går 1 till 2 timmar varje dag, Lasse och jag. Neeej jag har inte halkat på en isfläck och slagit mig i huvudet, men jag önskar att vågen hemma i badrummet hade gjort det. Jag fick en ingivelse och ställde mig på den och då var det nära att den åkte ut genom fönstret i en rasande fart...
Lasse i köket och jag i badrummet:

LAAASSEEE!!... det måste vara något fel på vågen!!?

Vad menar du, det var inget fel på den när jag vägde mig igår...... vad visar den då?

*Harkel harkel* mummel mummel... *osande rykande ramsa*....

Va, vad sa du?

Äh.. skit i det....

Så ligger det till med det, och när man nu, om än något ovilligt har äntrat de hurtiga och sportigas värld, så uppstår en hel del delikata problem eftersom det så påpassligt har blivit värsta vintern i hela landet, så också hemma hos oss på slätten. Så för att inte förväxlas med bambi på hal is eller här i Gävle, turister on ice så har det införskaffats ett stycke isdubbar att sätta på skorna... kanon, nu kan vi gå fort utan att falla omkring som käglor på gångbanorna och på vägarna ;) Ett annat problem är ju att det är en aning kallt vilket indikerar att "långkalsonger på" är en devis att ta till sig. Men vad gör man om långkalsongerna inte får plats under byxorna, där ska ju som bekant benen befinna sig och dom har ju med tiden, på förekommen anledning, börjat ta mer och mer plats i anspråk, kan man då säga att "långkalsonger utanpå" kan vara att alternativ?

Med kyrkobesöket i färskt minne, kan man ju förstå varför Lasse inte direkt gjorde vågen inför tanken att promenera tillsammans med mig där jag går med försvarets gröna långkalsonger utanpå byxorna, därför föreslog han en, enligt honom mycket bättre idé.... överdragsbyxor! Jaa.. joo men det där med överdragsbyxor är för mig ungefär likadant som med regnbyxor... trots det, så är jag numera stolt ägare till ett par varma och bekväma överdragsbyxor och Lasse kan utan att skämmas valla mig och mina väsande luftrör upp och ner för alla backar i Gävle oberoende av antalet grader på termometern ;)Torpet i julig vinterskrud. Tänk så fint det hade varit om det suttit en ytterdörr med grankransar där ;)

Jag vill önska alla er som läser min blogg en riktigt riktigt härlig och mysig
GOD JUL!

Tack för att ni kikar in här och hoppas att ni får en härlig jul med massor av god mat och trevligt umgänge!
Kram Kram Karin alias "räsergångaren"

13 kommentarer:

 1. Stor julekram till dig Karin!!

  SvaraRadera
 2. God Jul på dig själv. Jag tycker du ska strunta i vikten nu i jul. Passa på och ät av allt det goda som bjuds. Tids nog får du ta tag i kilona. Till våren t ex - då är det ju inte ens halt ute och du kan gå snabbare.
  En riktig julkram från Bodil

  SvaraRadera
 3. Överdragsbyxor är bra för vikten har jag hört=)Man kan svettas ut par kilo....Ha en härlig jul med eller utan tjockisrundor!
  Annica

  SvaraRadera
 4. Halloj!

  Vilken modig kvinna du är som ställde dig på vågen INNAN jul!!!!

  Jag ska med vandra gator upp och gator ner här efter nyår. Jag skrattar ihjäl mig åt dig. Försvarets långkalsonger utnapå....jag kan nog förstå att det känns bättre för Lasse att gå med dig med överdragsbyxor utanpå i stället.

  Jag och dottern var till Gävle i början av december och besökte Uthuset, den butiken och ägarinnan gillade jag skarpt *fniss*

  Vilka underbara bilder på torpet i vinteskrud, me like

  Stor julekram till dig
  Lena

  Ps öva lite på bensprattlet och vips så har du loosat några kilo på direkten hahahahha

  SvaraRadera
 5. Hej Karin!!
  Jaså du har varit och insupit atmosfären i Gävle!!!
  Hoppas det var bra!!!
  Många hälsningar från en inbiten Gävlebo och god fortsättning på helgen!!!
  Kram/Anne-Lie

  SvaraRadera
 6. En riktigt fin fortsättning på Julen,önskar jag dig.
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 7. Tror vi är flera som vill slänga ut vågen genom fönstret... men promenader är en bra lösning på det hela. Såvida man låter bli julgodiset...och det är ju lätt. Hm...

  Vill önska dig en god fortsättning och ett gott nytt år!

  Julekram!
  Willewira

  SvaraRadera
 8. Jomen! Jag har gått från svettiga täckbyxor som man sen blir iskall i till överdragsbyxor och lager på lager principen. Då håller man sig varm o torr. Ha en hurtig jul :)
  /linnea-maria

  SvaraRadera
 9. Hej !!!!
  Ha,ha.....här är det som vanligt helt underbart att läsa om dina föresatser.......!!!!!!!
  ta det inte personligt,men du skriver såååå himla bra och roligt........tyvärr har en del bloggar blivit lite väl sockrade, nästan så man får diabetes,men här är alltid hunöret på topp och glimten på rätt plats !!!!!!
  Hoppas julen blev bra....önskar dig fina mellandagar och ett Gott Nytt År, om vi inte hörs, vilket är rätt troligt....
  Kram,Monica i Rom

  SvaraRadera
 10. Fniss! Nog skulle man behöva promenera allt, det har jag INTE gjort i jul... :) Nu ska jag till fjälls, så får vi ser hur det blir med aktiviteter där. Ha en skön nyårshelg! Kram, Tina

  SvaraRadera
 11. Vilka vackra bilder!

  Gott nytt år!
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 12. Tittar in för att önska dig GOTT NYTT ÅR!!!
  Kram Bodil

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin