torsdag 7 januari 2010

Fruset gods

Gaah ... min fina soffa har frusit inne!
Jag kommer inte åt mitt nästa projekt, eller, njaa nästa och nästa, det var ju inte så att när jag slog upp mina vackra blå i morse så hade möblerna på något mirakulöst sätt på egen hand, bytt färg eller plats med varandra, utan allt jobb väntar fortfarande på mig, men soffan är en sån där möbel som jag härom dagen kom ihåg att jag faktiskt äger, och blev glad i hela kroppen när jag mindes det, med den påföljden att jag naturligtvis ville ta hem den från stugan - pronto - för att klappa om den lite och slösa min, jag-älskar-verkligen-gamla-skruttiga-sopiga-möbler-kärlek på den ;)Kommer ni ihåg vilket äventyr vi fick åka på för att få hem det fina blocketfyndet :) Om inte kan ni friska upp minnet lite här.

Alltså hoppade vi glada i hågen in i bilen och åkte ut till stugan för att hämta hem den lilla pralinen. Nå, nu åkte vi ju inte enkom dit för att hämta den eftersom hela vårt vardagsliv inte enbart kretsar kring mig och mina påhitt...eller vänta hur var det nu igen.. ;) Nää vi skulle faktiskt åka ut och höja värmen lite i stugan eftersom det, som ni kanske har märkt, är lite kallt nu för tiden och som ett brev på posten i vinterns och köldens bitande spår, så hade naturligtvis det förbenade låset till boden frusit ihop... aargh hum-hum-räkna-väldigt-långsamt-till-typ-hundra-tusen-miljoner-och-kom-ihåg-att-vi-faktiskt-gillar-vintern ;)

Så nu väntar vi på varmare tider eller så får vi plocka fram inte bara dom varma handskarna utan hårdhandskarna också eller kanske till och med värmepickan för att rädda soffan ur boden eftersom vi, enligt SMHI, har iskall sibirisk kyla att vänta dom närmaste dagarna och länge vet jag inte om jag orkar vänta ;)

Nu ska jag snart åka iväg på auktion för att förhoppningsvis kunna fylla några nyligen uppkomna tomrum här hemma som ropar efter lite nya möbler ;)

Kram
Skrotiga Krutan

11 kommentarer:

 1. Men vilken rackarns otur... och pralin var onekligen ett bra namn på soffan... jösses vilket kap... lite jobb men det är det värt... Jag har tre renoveringsobjekt i källaren... väntandes på en omgång... en sekretär en byrå och en kista.... får se när jag tar mig i kragen... kram Jeanette

  SvaraRadera
 2. Känner igen det där med frysta dörrar, ungarna fick hoppa in genom framdörrarna i bilen igår, bakdörrarna var fastfrysna.
  Soffan blir säkert kanonsnygg när den är färdig, den är ju snygg redan nu. /Camilla

  SvaraRadera
 3. Ja säg det som inte fryser i denna hiskeliga kykla...burrrr!

  Soffan blir ju en klenod under dina flinka händer.

  Väntar själv på att hämta hem en gammal järnsäng några mil härifrån. Men just nu står släpen översnöad och låsanordningen (säkert) igenfryst.

  Kramar Viveka

  SvaraRadera
 4. Men elände då! Fasiken vad man kan sura till över sådana bakslag. Klart du hade övertygat karln om att ditt huvudsakliga uppdrag var att höja värmen. Vi vet hur det egentligen ligger till...ju ;)

  Önskar lycka till med pickadoller och värmeböljor!

  Anna Julgris ... fortfarande :(

  SvaraRadera
 5. Hej, hittade till din blogg på något sätt... ;o) Mest intressant för mig var torpet ni renoverar. Kul att läsa. Och din soffa! Snygg. Har också en som ska göras i ordning, med tillhörande fåtölj.
  Må gott!
  Lo

  SvaraRadera
 6. Det får bära eller brista ibland. Även i Sibiren renoverar man gamla soffor så snart nog står den där vacker som en nyponros.Väntar med spänning pä auktionsfynden du med all säkerhet kommer hem med.Lyckans ost,här lyser varenda auktion med sin frånvaro...=(Men jag är startklar så fort allt rullar igång igen./Annica

  SvaraRadera
 7. Japp, fram med pickadollen Karin, nu måste den hem innan den fryser ihjäl! Ni får helt enkelt åka till stugan och kolla värmen igen..:)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Nedrans vad synd att du inte fick hem pralin soffan..nå..du hittade säkert andra fina saker på auktionen som du pysslar med nu...eller ?
  Ha det gott vännen
  Kraaam Anette

  SvaraRadera
 9. Hahahahahaha...Jo, hej förresten Krutan!

  Ja, värmen är välkommen nu. Åtminstone mildare vindar. Hoppas nu att ni fick upp låset och soffan står inne hos er i värmen. Sen är det bara att börja skrapa, måla och klä. Kan knappt vänta på resultatet.
  Men den är ju bara så fin. Helt underbart vacker.

  Vill önska dig en riktigt trevlig fortsättning på 2010.


  Kram Inka

  SvaraRadera
 10. bara älskar ditt sätt att skriva karin! =) kanske för att jag känner igen mig precis.. =)
  Ha en skön kväll!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 11. Visst är det gott att alltid ha projekt på G. Jobbigt då man inte kommer åt dem...
  Själv funderar jag på färg till 2 projekt.
  Ha dé bra uppe i Lkpg.
  (Kommer därifrån)
  Mvh
  Agneta

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin