tisdag 5 januari 2010

Rockad

...är det som gäller här hemma just nu, inte bara när det gäller möbler utan också färger. Det är utrensning av stora mått... flera annonser på blocket har det blivit och jag har lagt ut några möbler till salu på min säljsida. Alla kvarvarande möbler står darrande i hörnen och kikar skräckslaget på penseln när den kommer hotfullt nära ;) I går kväll dök det upp så många idéer samtidigt så att inte ens jag hängde med riktigt och det var som om en bomb briserade helt utan förvarning och idag försöker jag reda i alla spretiga tankarna ;) Hur var det nu då... vilken möbel skulle vart... och hur var det nu jag tänkte med färgerna.... vilket skåp skulle byta färg... och vilken möbel skulle säljas..? Familjemedlemmarna står tilltufsade och undrar från vilket håll tåget kom ;)

Jag har en liten bakelse till skåp som jag har hämtat in från förrådet och som befinner sig mycket nära ett färgbyte men av någon anledning så tar det emot litegrann. Det är ju i och för sig inte så konstigt eftersom det är så originellt och fint som det är....
Jag vill å det bestämdaste poängtera, innan ni kastar er över mig för att slita mig i stycken för att jag har dristat mig till, att ens våga tänka tanken att sätta penseln till skåpet, att det ser mycket finare ut på bilden än i verkligheten.. maskätet och trasiga lister :) Det får nog stå till sig några dagar till så får vi se.. hmmm...det kanske var dumt av mig att visa er skåpet... då kan jag ju inte göra någon hemsk illgärning i hemlighet.. ;)

Kram
Maskiga rutan

10 kommentarer:

 1. Hej Karin! Så spännande med alla roliga och nya idéer. Tänk att jag snart får se det! :-)

  Gör som du vill med skåpet, ibland känns det inte rätt med en sak även om man kanske tycker det är helgerån att måla över. Sånt måste man känna själv ;-)

  ha det nu så bra och så ska det bli spännand att se hur det blir i slutänden!

  KRAM Kristin

  SvaraRadera
 2. Jag tänker såhär med gamla grejer som är lite tilltufsade. . Det är bättre att jag tar hand om dem, eventuellt målar dem och återanvnder dem på det sätt jag finner lämpligt, än att de ska hamna på någon soptipp lr bli ved.

  Det är mitt bidrag i denna miljöhysteri, jag köper inte bara nya saker utan återanvänder gammalt. .och ibland målas de trots protester ; )

  Vi får vänta och se vad du bestämde dig för : )

  Kram Annie

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Dina möbler verkar leva ett farligt liv, stackarna. Hi hi. Jag kan riktigt se hur de står och darrar, du är så rolig. Kör hårt.
  Kram/Helen

  SvaraRadera
 4. Oj vad du var på bettet då:)...Hmm det där skåpet var lite läckert faktiskt..lite så där var mina tankar om ett av mina skåp...men till slut så förr jag för frestelsen att få se det viott..det bliv vit linoljefärg..och fattas fportfarande en list!!.det lär nog aldrig komma någon dit heller..ha de gött..och skulle du tröttna på tåget så skicka hit det..behöver lite utrensningsresor
  kram..Pia

  SvaraRadera
 5. Men vad gör lite maskhål? Larven som kröp omkring där har nog lämnat sitt hål för lääängesedan ;)). Inte farlig!

  SvaraRadera
 6. Måla på du... så kikar jag in på Blocket så länge..!!!! Eller har tåget redan dragit förbi där också tro???
  Fasiken vad jag skrattar här inne hos dig!
  Kram

  SvaraRadera
 7. låter precis som här *L*
  skåpet ser verkligen fint ut, ta två djupa andetag innan du målar det....

  kram
  anna-malin

  SvaraRadera
 8. Nej nej nej Karin! SKONA SKÅPET!!!

  Jag har full förståelse för att många nöbler hamnar under vitpenseln. de får ett vackrare utseende, så är det bara.
  Men när jag såg ditt skåp så såg jag hur det skrek - Stoppa henne...haha.
  Härligt att höra att du är som jag. Ständigt nya idee´r

  Kram Viveka

  SvaraRadera
 9. Hejsan!
  Här råder också rokad, MYCKET åker ut och lite in...bl a en ny gasspis, vilket drar med sig MASSOR AV JOBB! :o)
  Skona det fina skåpet, tror du inte att du skulle ångra dig om du målar över alla fina bokstäver OCH siffor?
  Ha det bäst ibland penslarna,
  Lydia

  SvaraRadera
 10. Hoppas att du lät skåpet vara, säger jag så här långt efter att du gjorde inlägget. Annars så köper jag det gärna. Är det inte bättre att någon som vill bevara originalskicket få ta hand om det, det finns ett kulturhistoriskt värde i skåpet, inte pengamässigt, men historiskt. Å ena sidan, med alla möbler som idag vitmålas, så kommer det inom en snar framtid att råda brist på skänkar, linneskåp, chiffonjer och annat med olika slags drickamålning och fanér.

  Mvh Lisa.

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin