lördag 30 januari 2010

Svarta detaljer

God kväll där ute i snögrottorna ;)

Jösses vilken härlig vinter vi har! Vi har ju inte direkt varit bortskämda under dom senaste åren med detta underbara vinterljus och den krispiga lite bitiga luften som är så härlig. Sen vi flyttade söderut från Hälsingland till slättlandet här nere för sisådär 13 år sen har vi under större delen av vinterhalvåret mest upplevt svart mörker, regn, regn, regn och kall vind som letar sig in överallt där det finns en liten liten lucka i kläderna.... som en våt och tung yllefilt,.. mycket deprimerande ;) Nu, nu kan man helt plötsligt överleva! Vilken skillnad det gör med lite ljus!

Konstigt nog så blir det lite svarta saker inne i stället.. både i hemmet och i munnen hahaha.. där har jag numera ett stort svart hål där det suttit en stor visdomstand med tjocka krokiga rötter. Det är rena rama trolleriet, nu kan jag till och med dricka kallt vatten och äta glass och har inte ont alls. Jag trodde dock att tandläkaren skulle dra ut hela kraniet genom munnen när han höll på som värst och jag får fortfarande tugga på ena sidan tills det har läkt för jag vill ju inte, som Lasse så subtilt utryckte det, att en köttbulle ska fastna där inne ;)Det fula skåpet som Mattias fick det tvivelaktiga nöjet att hjälpa sin kära mor att kånka och bära har blivit en vacker syn i svart och vitt...


.....där porslinet står bakom galler ;)


den svarta fågelburen......den svarta fina pojkbysten


...och några fyndade vackra gamla böcker är några svarta detaljer som vi har här hemma.


Idag fick Audin agera snöplog i all nysnö när jag hämtade hem en påse gott och blandat från stugan med ännu fler svarta och bruna saker. En och annan vit pryl slank också med ;)

Nu ska jag kolla lite på min kudde och se om den ser likadan ut som när jag lämnade den i morse ;)
Ha en skön helg
Kram Karin the snökanon

12 kommentarer:

 1. Hej!

  Ute på nattvandring bland bloggarna... hittade dig och blev så glad. Super fin blogg och så härligt du skriver också!

  Har lagt upp dig i min blogglista... ---<-@

  Kram från Jenny

  SvaraRadera
 2. Hejsan Karin!
  Så fint du har - jag gillar också svarta detaljer! Idag har jag dock bytt ut en svart ful trasig fyllning i min tand (som jag bet sönder igår). Efter 3 bedövningar och en förmögenhet fattigare får jag fortf svälta lite (gör ju ingen skada men ändå...vilken trist fredagskväll utan godis!!!)
  Imorgon blir det kanske en tur med skotern för snö har vi så det räcker. Tyvärr har det blivit rätt kallt igen så kanske kanske blir det istället en sväng till loppisen. =)

  Snöiga hälsningar från Krista i Bollnäs, Hälsingland

  SvaraRadera
 3. har nyligen oxå tagit bort visdomstand och kände samma som du.. håller med vilken vinter även för oss nere i småland ett härligt vitt täcke.. SÅ förtjust i svarta detajer dina blev superläckra och dina böcker wonderful!! ha nu en ljuvlig lördag kram sandra

  SvaraRadera
 4. Jag fick ont i hela mun när jag läste om ditt besök hos tandis!Trots det svarta hålet, så har du ett jättefint svart skåp och en massa fina andra svarta detaljer som man gärna skulle lägga rabarber på.Ha en härlig vinter helg!Annica

  SvaraRadera
 5. Hej Karin! Usch din stackare, tandläkarbesök tycker jag är bland det modigaste man kan göra. Jag hatar det och ber alltid om "extra allt" nästan jag innan ens öppnar munnen. Och huuuuu, det där kraset... har också dragit ut visdomständer och det känns verkligen som om hela käken följer med.

  Du visar så fina saker, det är verkligen jättefint med svarta detaljer.

  Jag pratade med Hasse igår, han har inte bilderna helt klara än men de kommer under nästa vecka!!!

  kram nu och ha en bra helg.

  /Kristin

  SvaraRadera
 6. Usch för tandvärk...och tandläkarräkningen...
  Man borde ju FÅ ersättning i stället för att betala. För sveda och värk kanske...
  Svarta skåpet blev riktigt snyggt.
  Själv velar jag mellan att måla ett eller flera skåp grått, vitt eller inte alls.
  Agneta

  SvaraRadera
 7. Hej!
  "Ny" här på bloggen, så mycket fina bilder!
  Var inne och kollade på möblerna du sålde och blev förtjust i skåpet, men det var ju tyvärr sålt!
  Får återkomma..
  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Gott att du kan äta gott igen!!
  Och gott med alla dina svarta detaljer! Skåpet är så läckert!!!
  Du har någonting att hämta inne hos mig...
  Kram

  SvaraRadera
 9. Hej, javisst är det skönt med lite svart... Dessutom så ser man det vita bättre om det finns kontraster. Man ser att helt vita inredningar nu börjar mjukas upp med lite omålat och svart...Snyggt är det... Kram Jeanette

  SvaraRadera
 10. Hej karin! Såå snyggt ditt skåp ser ut! och alla detaljer du har- så fina! jag tycker också det är härligt med vinter! iallafall har jag hellre snö och kallt än regn och slask!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 11. Jag bara älskar svarta saker, gärna med svart och brunt.
  Gillade speciellt den lille pojkbysten.
  //Camilla

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin