tisdag 16 februari 2010

Barnkammare

Vi har en barnkammare i köksfönstret!

Jag som inte alls är någon planteringstyp utan mer en, göra-eterneller-av-alla-gröna-växter-för-att-inte-tala-om-blommande-sådana-typ, har för första gången i mitt liv tagit pelargonsticklingar. Det är ju bara andra året jag har övervintrat mina pelargoner än så länge, och för, låt oss säga, vi rundar av med, några år sedan, gillade jag inte ens pelargoner.. hur tänkte jag då.. ;) Jag hade nog inte upptäckt Mårbacka.

I år tänkte jag alltså ta till vara på alla potentiella framtida pelargoner som man klipper bort på våren, och som ni förståsigpåare ser så har jag inte alls gjort som man ska ;) Jag har gjort lite eget hittepå.. det funkar nog bra det också… hoppas jag  :)

DSC02602

DSC02618

DSC02611

DSC02603

Jag är inte heller något fan av fröer av olika slag, har aldrig gillat alla fula plastlådor som belamrar fönsterbrädorna. Plantorna har ju ändå förvandlats till eterneller efter ett tag så varför utsätta sig för all ful plast i onödan ;) Men nu har jag ju dessa sköningar till krukor och så finns det ju så många andra vackra sätt att odla på idag, så..

bring on the frön!

Ha en skön dag

Kram Krutan

14 kommentarer:

 1. Godagens!!
  vilka söta små bebisar, och såå fint de ser ut.. Krukorna passar ju så fint också...
  Kraaaam Linda

  SvaraRadera
 2. Så söta bebisar, ska ta sticklingar på mina pelargoner också!
  Kram anna

  SvaraRadera
 3. Hej! Önskar jag hade gröna fingrar, eller i alla fall att jag försökte lite mer! Lycka till med barnkammaren! Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Åh vilka härliga små söta, bara längtar efter våren nu!
  Ha en finfin dag!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 5. Jag gör ytterst sällan som jag förväntas göra...tänk det går lika bra det! Dessutom är det lite roligare ;)

  Anna

  SvaraRadera
 6. Oj, oj, oj så många sticklingar. Jag är helt värdelös på att övervintra pelargoner. Fast jag kan ta lite sticklingar på nyköpta plantor, och även så lite frön. Men inte förrän det är varmt i växthuset. Har liksom ingen plats att förvara dem inomhus. Och så blir det så lätt bara långa vattniga stjälkar när jag ssår inomhus. Så jag väntar.
  Kram på dig min sköna!
  Bodil

  SvaraRadera
 7. Lycka till Karin! Jag har också försökt mig på lite odling i källaren.. =) Får se om det blir något av dem.. Om inte annat så njuter man ju av de fina krukorna!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 8. Hejsan Krukan, nej förlåt Krutan!
  Men du har ju gjort precis rätt, jättefint planterat och bara några få blad, rätt igen! Möjligtvis lite tidigt, du får hålla igång dem lite längre bara och så kräver nog lerkrukor vattning lite oftare, det dunstar ju mer.
  Så grattis, MVG direkt! ;o)
  Lycka till,
  Lydia

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig vårkick man fick av inlägget. Jag ska nog köpa lite ny jord och ta sticklingar från min stora Pelargon tror jag.

  SvaraRadera
 10. Åh så vackert med krukorna som trängs i fönsterkarmen! Så ljuvligt vårigt... jag vill också prova! Hur gjorde du?

  Kram från Jenny

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig vårbankammare du skapat.. Ser ut som ett profft planterat, tycker jag... kan känna enda hit hur gott det doftar om bladen när man tar på dem... Låt oss vara med och följa uppväxten... kram Jeanette

  SvaraRadera
 12. Vackert!!
  Jag har en Mårbacka som jag numera inte sköter alls... och den blommar nu...
  Kram

  SvaraRadera
 13. WOW vicken samling ;D jag borde ta in mina oxå från garaget...men ORKA... ;D
  Ha det gött kramelikram /K <3

  SvaraRadera
 14. Ohhhhh... Detser jättemysigt ut i fönstret! Mårbacka är den enda som kommer in i mitt hem, och bara sommarhemmet så jag har något att längta till.

  Trevlig helg,
  Hillevissan
  PS Så fint skrivbordet blev:-)

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin