söndag 28 februari 2010

Låda igen

Hej och skön söndag på er alla vinterpraliner!

Har ni gjort något mysigt i helgen? Lasse och jag har haft en lugn och skön helg. Vi har softat och ätit mumsiga frukostar och druckit kaffe länge på morgonen, och senare också ;) Jag har dock inte hunnit uträtta riktigt så mycket som jag hade tänkt att jag skulle göra, kanske på grund av dom låånga kaffepauserna, vad vet jag. Lasse påstår att jag bara maskar hela tiden men man måste vila och fika lite också ;) Jag har inte riktigt kommit in i jobbmode än utan jag tror fortfarande att jag har hur mycket tid som helst till mitt förfogande ;) Det jag inte hinner på helgen hinner jag i veckan – not! och så här såg min, att-göra-lista, ut inför helgen ;)

 • Städa
 • Tvätta
 • Laga massor med matlådor till kommande vecka
 • Städa och gå igenom garderoben
 • Hitta kläder utan färgfläckar
 • Hitta kläder som inte är fleece, militärunderkläder eller har hål
 • Leta reda på och para ihop udda strumpor så att man har två lika att sätta på när man går till jobbet
 • Laga hålet i jackan och sy i knappen i dito så att man ser någorlunda presentabel ut

Så här ser min, vad-jag-egentligen-gjorde-lista, ut:

 • Sov länge
 • Drog på mig en fleecetröja och åt en lång frukost
 • Drack kaffe
 • Funderade på att städa men fikade i stället
 • Ägnade garderoben en tanke men åt lite lunch i stället
 • Åkte till stugan för att vattna pelargonerna och där fikade vi lite och jag fastnade i en spik så nu har jag ett nytt hål i kläderna
 • Målade en kökssoffa och fläckade ner kläderna lite till
 • Tittade på dammsugaren men gick till skafferiet och plockade fram lite kvällsfika i stället

Vi får se om kommande vecka kan väcka liv i förmågan att disponera tiden, som på något outgrundligt vis har ersatts med andra, mer tvivelaktiga personlighetsdrag under tiden som arbetslös ;)

Jag tänkte fortsätta på lådtemat idag. Jag har en annan låda som jag har målat svart och ställt gamla flaskor i.

DSC02928

Jag gillar verkligen det svarta tillsammans med vitt och grönt

DSC02936

Det är så fint med det bruna under den svarta färgen 

DSC02947

Det gamla handtaget i plåt med rostiga skruvar är pricken över i:et :)

Nu ska jag gå och steka lite köttfärsbiffar, nää förresten project runway börjar snart så det är nog ingen idé att börja än… jag ska nog plocka fram lite fika i stället ;)

Ha en skön vecka

Kram Maskiga Rutan

10 kommentarer:

 1. Ja, i bland kan det bli så, det är skönt med att ta bara vara på dagen och göra det vad man känner, inte vad man måste. :-) Snyggt med svart låda och gröna flaskor. :-)

  SvaraRadera
 2. Hejsan..supersnygg låda..jag gillar det lika mycket.. och just svart är så jäkla snyggt...
  ja du listan nr 2 kunde nog lika gärna vara min:)..inte har jag gjort det som jag skulle göra under helgen..allt det där viktiga och som behövdes göras..näpp..bara slappat ..promenaret med hund & kamera:) lagat lite snällare mat och fikabröd ..du vet de där volangerna runt midjan som måste bli lite mindre...och så har jag mååålat och målat litt svart och litt grått på en massa "skåpskräp" just nu sitter jag med en kaffekopp och tar en paus ..igen:)..ha de gött..
  kram..Pia

  SvaraRadera
 3. Tycker jag känner igen symptomen. Förr, dvs FÖRR, gjorde jag ALLT väldigt snabbt och hann hur mycket som helst. Nu hamnar jag mer och mer i någon sorts dvala...efter jobbet. Och i helgerna. Beror kanske på FÖR LITE sol. Och vitaminer. Och mineraler. Och tid. Och lust. Fast idag har jag målat en pall. Och lagat mat (som räcker till matlådor också). Och monterat ihop ett databord UTAN att använda så många fula ord...
  Ha dé så gott däruppe i min kära, gamla hemstad
  Agneta

  SvaraRadera
 4. Vilken skön helg ni haft :)
  Det är då man laddar batterierna. så till veckan är du säkert på gång.

  Kram Viveka

  SvaraRadera
 5. Hahaha... herregud, precis så där gör jag också. En hopplös tidsoptimist som tror att jag ska få så himla mycket nyttigt gjort på min lediga tid... men så blir det nästan aldrig! Jag skulle nog kunna ta rekord i offektivitet!!!

  Fastnar alltid i något annat mindre nyttigt... ska jag städa blir det pyssel och styling istället för dammsugning och skurhink. Ska jag rensa skåpen blir det samma sak... pyssel och styling. Ska jag sy i en knapp blir det istället ett hjärta... Ska jag betala räkningar via nätet blir det istället en blogg runda! Jag är sämst på att vara strukturerad och effektiv. Gör allt annat än det jag planerat att göra och så är det jämt.
  Gör alltid allt i sista minuten om jag än gör det alls.

  Så tack för ditt inlägg idag, underbart att höra att det finns andra! :) Fika är bra... tok bra när man egentligen ska göra annat!

  Jag ska kvällsfika nu... mums..

  Kramar från Jenny

  SvaraRadera
 6. Hihi, vilka roliga listor! Jag gilar också listor fast allra roligast är ju om man får bocka av lite! Hihi, fika är visserligen också roligt;-) Vi har också fikat en massa i helgen. Först hade vi namngivningskalas för lilltjejen sedan var vi på sjuårskalas så det har blivit en del tårta;-)

  Vilken fin låda du målat! Gillar beslagen och älskar de blå flaskorna! Kram

  SvaraRadera
 7. Du prioriterade helt rätt i helgen!!!
  Kram Bodil

  SvaraRadera
 8. Hahaha, dina prioriteringar ligger helt rätt...det gäller att varva ner, även när man är totalt kolugn! ;o)
  Ha en fin slappekväll,
  Lydia

  SvaraRadera
 9. Ha ha, vilken härlig så njuter jag avlivet lista...... och som vanligt är jag såld på dina bilder... kram Jeanette

  SvaraRadera
 10. haha... så härligt att det finns fler som gör listor som inte prickas av... :)
  kram Mona

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin