torsdag 11 mars 2010

Dörrar

På tal om bra att ha..

dörrar, kan vara bra att ha eftersom dom fyller så många funktioner. Funktioner som man helt enkelt inte skulle klara sig utan. Tänk er en tonåring utan en dörr att smälla i. Det är ju inte särkilt effektfullt med en tonåringen som kliver över tröskeln, och med sprucken och upprörd röst skriker PANG i högan sky. Det är inte bäddat för riktigt lika mycket eftertryck, skulle man kunna säga, som en dörr som smäller igen så det rungar i väggarna och listerna flyger som plockepinn runt lägenheten. Det leder på sin höjd till att ett par kreverande föräldrar, som fort som ögat, smyger iväg för att i nästa rum, falla ihop i en gapflabbande hög ;)

Man kan ju också använda dörrar till att slippa lyssna på t.ex. en tjatande tonåring.

- Maammaaa….. blablablatjatatjatatjatahålihuvetsådetblöderuröronen…

– VA, VAD SA DU, JAG HÖR INTE, DÖRREN ÄR STÄNGD… *vissel vissel blädder blädder i en tidning*

Toadörren är absolut effektivast i det sammanhanget, speciellt om den är låst så att dom inte kan komma in

-VA, VAD SA DU, JAG HÖR INTE, KRANEN SPOLAR SÅ HÖGT…. *vissel vissel blädder blädder i en tidning*

DSC03059

Jag har några exemplar som står lutade mot väggar här hemma och dom används absolut inte till något annat än, kasta-garoben-bra-att-ha-ställa-mot-väggen-ser-snyggt-ut. ibland  blir det dock, om tonåringen har tur, eftertryck i kubik. Inte nog med att den egna dörren smäller och listerna flyger som projektiler, en av dom gamla tunga dörrarna kan helt plötsligt välta av vibrationerna i väggen och lägga lite extra tyngd bakom tonåringens ståndpunkt ;)

DSC03057

Just dom här dörrarna har suttit som ytterdörrar på huset i Älvdalen där jag kommer ifrån. Den ådrade originalmålningen är fortfarande väldigt fin och på andra sidan är dom lysande blå! Jag vet inte hur gamla dom är men huset är från mitten på 1800-talet så det är väl inte omöjligt att dom är från den tiden. Nu står dom som vackra skulpturer i min hall :)

Nu ska jag lägga mig i soffan, knäppa på tvn och lyssna på Criminal minds :) jag är ensam hemma, alltså, lugn och ro och ingen som puttar på mig i tid och otid och stör min koncentration ;)

P&K

Krutitvrutan

9 kommentarer:

 1. Älskar gamla dörrar, så vackra
  kram och ha en mysig fredag
  sandra

  SvaraRadera
 2. Ha,ha ja vad vore livet utan dörrar??Inget om du frågar en tonåring=)Så himla fin dörr värd att spara.Ha en nice helg/Annica

  SvaraRadera
 3. Nämen...jag som trodde att det bara var vi som hade tonåringar som smäller i dörrarna. Fast här kan faktiskt även frun i huset använda en och annan dörr att avreagera sig på! ;o)
  Ursnygga dörrar förresten, undrar hur de skulle låta om man small igen dem riktigt hårt...förutsatt att de satt fast i en dörrkarm då alltså! ;o)
  Ha en riktigt fin helg,
  Lydia

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Ja dörrar är verkligen väldigt bra att eller hur. Särskilt för tonåringar, vad rolig du är. Ha en fin fredag.
  Kram/Helen

  SvaraRadera
 5. Hoppas du fick en skön tv kväll utan dörrsmällar och lister som flög som plockepinn!!
  Ikväll får du lyssna på Let´s dance:) Trevlig helg// Marie

  SvaraRadera
 6. Hahaha...
  Vackra och livsnödvändiga för en hårt arbetande mor...!:)
  KRAM

  SvaraRadera
 7. Haha här är det inte tonåringarna som smäller i dörrarna utan den lite yngra då sjuåriga dottern men så en dag tröttnade mamman i familjen och helt sonika lyfte av hennes dörr. Kan säga att det var en mycket förvånad liten dotter som efter den dagen ytterst sällan smäller i dörrarna igen ;o)
  Dina dörrar är helt underbara!
  Ha en finfin helg!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 8. TOK-SKRATTAR ;D
  Du skriver ju sååå jädrans kul hörru ;D
  KRAM/K

  SvaraRadera
 9. Hahaahha, ja ibland är det bra att ha dörrar! Önskar dock att jag hade ett par lika fina som dina bara till lyst!
  Ha en skön söndag!
  Kram /Anna

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin