lördag 20 mars 2010

Pensionärsprylar

Nog för att Lasse också gillar lite gamla saker sådär, men när jag en dag stod på auktionen, och ropade in ett stort tungt åbäke till åttaarmad malmkrona, som jag knappt orkade bära, så undrade han nog, om det inte hade flyttat in ytterligare en eller annan övervintrande gammal luggig tomte på loftet ;) Han frågade var i hela fridens dagar vi skulle ha den där lampan, eftersom det inte på långa vägar, var det snyggaste han hade sett det här århundradet i alla fall ;) Men visst, van som han är, med en sambo som släpar hem diverse prylar från både diken och soptippar, så höll han god min.

När vi kom hem åkte den fula Ikea-plafonden i plast ner med blixtens hastighet och upp hängdes den nya fantastiska-lampan-lite-provisoriskt-jag-ska-bara-kolla-hur-det-ser-ut, ja ni vet ;) Sen fick vi leva med ett mörkt vardagsrum i flera dagar, eftersom kontakten inte passade och kroken satt på fel ställe, vilket innebar att när man skulle resa sig ur soffan, i mörkret, slog man huvudet i den fantastiska lampan, varje gång och då var jag jättepoppis… i flera dagar! En dag när vi satt i vardagsrummet i mörkret, kunde Lasse inte längre hålla tand för tunga utan utbrister mycket skeptiskt…

-Men du Karin, är det inte lite väl mycket pensionärslampa över den där..?!

Men när vi väl hade kopplat in lampan, plockat bort dom dammiga gamla skärmarna och fixat lite, så tyckte han faktiskt att lampan blev jättefin. Då upptäckte vi dock nästa problem, när det blev dax att slå på strömbrytaren… 8 gånger 25 watt, klara glödlampor, rakt i ögonen.. shit, det blev lite ljust, 200 watt, värsta strålkastaren.. hahahaha.. tonåringarna skrek varje gång dom knäppte på strömbrytaren… jättepoppis.. igen! Det tog inte lång tid alls, sen hade vi en dimmer på lampan ;)

 

DSC02338

Pensionärslampan före….

DSC03106

…och strålkastaren efter :)

DSC03122

Den gör sig fint till alla andra gamla skruttiga saker ;)

Egentligen ville jag plocka bort lamporna och ha stearinljus i hållarna, men den här gången, fick faktiskt funktionen gå segrande ur striden ;) Men, när vi väl flyttar ut till torpet, kan vi inte använda lampan inne, för då hänger den ända ner till bordet eftersom det är så lågt i tak ;) då ser jag den istället hängandes i ett uterum byggt av gamla fönster, och mina vänner, sitter det stearinljus i hållarna ;)

Nu är det dax för lite lördagsmys! Ha en skön lördagskväll!

P&K

Pensionärskrutan

22 kommentarer:

 1. Det gäller att ha möjlighetsglasögonen på, det har du.
  Då kan det mesta bli fint...
  Och tänk såå vacker den skulle bli i ett uterum...med stearinljus.
  Agneta

  SvaraRadera
 2. Haha, det hade passat bra till oss. Min man skulle inte alls klaga på ljuset, därmed att krocka på lampan. ;-)
  Min syrra har en likadan, men det ligger högre upp, hon bor i en lgh med högt tak i Sthlm. :-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Såå himla fin den blev....!!!

  Ha en skön lördagskväll!
  Kram Annemari

  SvaraRadera
 4. I love din pensionärslampa!

  Om Lasseman blir alltför stirrig och upprörd över den, eller om du mot all förmodan skulle lessna på den så vet du vem du ringer ;)

  Ja det är inte lätt för våra karlar att förstå sig på oss. Men enklast för dem att bara tiga och hålla med...haha.

  kramen till dig

  Viveka

  SvaraRadera
 5. riktigt snygg den blev när man har plockat bort lite...
  kram i massor
  sandra

  SvaraRadera
 6. Men den är lika fin i rummet inne som i rummet ute tror jag.Bra köp/Annica

  SvaraRadera
 7. Åh vad fin, hade turen att få en av en dam som skulle kasta sin, och som du säger 25 w vart för mycket men jag valde att sätta 15 w istället och då vart det lite bättre ;o)
  Ha en finfin dag!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 8. Snygg lampa, Lassa tycker sääääääääkert om den om nåong vecka...=O). Man kan lära sig att tycka om har jag hört!
  Här har vi INTE regn idag..., vi har ett av vinterns absolut värsta snöväder. Det snöar från alla håll både lodrätt och vågrätt. Snöar dasslock likväl som isande småspik som tar sig in överallt. Sonen var ut och skulle flytta sin skoter och blev under 10 min totalt vit på mössa och jacka.....=O(. Våren kom av sig.
  Jag tänker trotsa vädret och vårpynta lite ändå här inne. Stora städar dagen idag. Synd att ni skall till trädg.mässan på lördag...men men har man nyss fått jobb så kanske det inte är läge att be om ledigt...=O/! Ha en skön söndan. Kram!/ Eva-Mari

  SvaraRadera
 9. Hej! Å vilken fin lampa! Och den kommer att vara lika fin med stearinljus...
  Ett tips är att sätta i lampor som är lätt bärnstens färgade och "vridna", jag har det i min lampa som är gjord av ett spinnrockshjul. Hm... undra om de finns att köpa längre nu när de tar bort vanliga lampor?
  Ha det så gott, och tack för många härliga skratt och igenkännande!
  Veronica.

  SvaraRadera
 10. Riktigt fin blev den. Jag skulle också kunna tänka mig den med stearinljus. Men ibland är det bra att kunna lysa upp ordentligt. Man behöver ju städa lite då och då och då är det ju bra med lite rejält lyse.
  Kram Bodil

  SvaraRadera
 11. Hej Du!
  Lampan blev jättefin, ibland är det bra att vara lite envis. Själv hade jag ett tag en ljuskrona som stackars svärfar jämt slog huvudet i och som fick namnet törnekronan. (Den är numera omplacerad till en säkrare plats). Ha det så bra kram petra.

  SvaraRadera
 12. gillar den skarpt..tackar vet jag Pensionärsgrejer som kan bli sådär fina!

  kram Marina

  SvaraRadera
 13. Å, det var en riktig goding till pensionärslampa...det gäller att var ute i god tid;)
  kram på dig!

  SvaraRadera
 14. Härligt och kreativt! Man ska inte förakta gamla grejor även om de inte är perfekta vid första anblicken.

  SvaraRadera
 15. tack för besök och kommentar!
  du är alltid välkommen åter :)
  nu ska jag kika runt hos dig..
  Magnus

  SvaraRadera
 16. Hej,

  Du är välkommen till min blogg där en award väntar på dig (om du så önskar, vet ej om du är förtjust i "awardande" ;-)

  SNYGG blev den, pansjis-belysningen!

  Varma hälsningar, Helena, The Swenglish Home

  SvaraRadera
 17. Haha INTE tycker då jag den där lampan va för pansjisar ;D Fööör snygg för de HAHA
  KRAAAAM/K

  SvaraRadera
 18. Hihi, jag hade nog inte heller kastat mig över den från början! Riktigt fin blev den i alla fall till sist, och gudskelov för dimmers! Annars skulle vår kökslampa åkt ut i soptunnan för länge sedan... :) Kram, Tina

  SvaraRadera
 19. Haha, det är väl härligt att man vågar plocka fram pensionären i sig..:)

  Kramar från
  Sally och jag

  SvaraRadera
 20. Hej, härligs story... skulle kuna ha utspelats här i det Larsonska residenset... Jag har flera här liga pensionärslampor... Nu har jag hamstrat glödlampor... för jag har stora problem att se dessa vackra kronor med energilampor. ogenomskinliga och en del som skuruvar... Jag vill ha dessa med glödtråd i så jag samlar.... ha en riktigt god helg... kram Jeanette

  SvaraRadera
 21. Helsnygg blogg, och helnajs pancholampa. :)

  SvaraRadera
 22. Hej Krutan!

  Hahahahahahahahahahahaha....varenda gång jag läser ett nytt inlägg du skrivit skrattar jag så tårarna rinner. Du skriver så roligt.
  Tänk att man alltid har rätt iallafall. Gubben och de övriga i familjen undrar nästan ALLTID vad man släpat hem dena gång. Sen blir det alltid...-Det blev ju rätt snyggt i alla fall ju, medger de mot sin vilja.
  Ja, den är skitsnygg. Ja, lampan asså.
  You Go Girl!

  Kram Inka

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin