fredag 23 april 2010

Många telefonsamtal blir det..

Det är fredag… igen, och jag är ensam hemma, ja förutom en tonåring då, men det är ju nästan samma sak för som ni kanske vet, är ju tonåringar inte direkt kända för att i tid och otid längta och trängta efter kärleksfullt umgänge med sina föräldrar, i synnerhet inte framför tv:s så ska det låta en fredagskväll.

  
Nu skulle man kunna tro, om man ser till hur det har varit förr, att det skulle vara rykande verkstad här hemma, tjugofyra-sju + övertid nu när jag har hela tio dagar, som är härligt befriade från översyn av någon annan vuxen, till mitt förfogande …

Man kunde dock inte ha mer fel!

lantliv_4926

Favorit i repris

 
Guudarna, och alla ni andra, kära läsare och bloggare ska veta att jag försöker, men helt plötsligt har allsköns skumma inrättningar, loppisar och auktioner gått samman i någon form av kartell. På något outgrundligt vis har dom också lyckats locka med sig Blocket, min favorit bland alla tvivelaktiga tillhåll! Jag börjar tro, att det är en ondsint sammansvärjning, en komplott helt enkelt eller också kan det vara så, att Lasse passade på att läsa en förbannelse över mig innan han åkte iväg till 10-dagars-kriget djupt inne i dom sörmländska skogarna.

Där passar han minsann på att roa sig och fortbilda sig tillsammans med sina fränder och kamrater i gröna kläder, medan jag maktlöst får sitta hemma i soffan och slita mitt hår, under tiden som jag snopet får se mig snuvad på minsta lilla byrå, damsekretär, flera vackra skrivbord och en mångfald av saker som går under benämningen, övriga pryttlar och diverse skrot ;)


Som den ljuva och blida sambo jag är, stod jag där och vinkade med näsduken när Lasse åkte och med len röst försäkrade jag honom att, - Jaaadåå älskling, jag ska vara såå försiktig med pengarna när du är borta


Jag lyckades nog inte se så himla oskyldig ut, eller så känner han mig för väl, jag vet inte, men samma eftermiddag, när han knappt ens har hunnit över länsgränsen och jag och Malena med blixtens hastighet infinner oss i kön till Hjärta till hjärta, och som bäst står och stampar och förbereder oss på att springa gatlopp in genom dörren så fort dom öppnar, ringer min telefon… när jag lite stressat svarar hör jag Lasse i andra änden som frågar med sin lenaste röst…
– Hej älskling, vad gör du…

Nu ska jag i alla fall plocka fram den stora påsen ostkrokar, för är det någonting jag alltid passar på att göra när Lasse är borta, så är det att mumsa ostkrokar, men det mina vänner har han minsann ingen aning om…. ett ögonblick, jag ska bara svara.. telefonen ringer…

Ha en skön helg alla rymdpraliner och cyberbakelser där ute!

P&K Krutan ;)

3 kommentarer:

 1. Ha en skön fredag med dina krokar..
  fick du inte ditt lystmäte förra helgen på kompisarnas vårmarknad?
  Ha en skön helg med eller utan loppisfynd!
  Marie

  SvaraRadera
 2. Ha, ha....så du har din vecka nu...., min kommer första i Maj. Då åker pl.chefen med sina mannar till din fd arbetsplats på "läger" i nästan en vecka i grönkläder.....Lämnar mig hemma med allt målarjobb som han snickrat innan avfärd. Allt för att hålla mig sysselsatt medans han manar på sina soldater i Älvdalsskogarna....=O/
  That´s life för oss "gräs änkor"...!
  TJA, vi gör det bästa av situationen och kör "skiten" ur gubben nu helgen innan. Snickra och åter snickra....=O). Jag MÅSTE ju ha nått att göra eller hur!=o)

  SvaraRadera
 3. Hei Karin, takker varmt for ditt besøk og fine kommentar! Og for en herlig blogg du har!! Du skriver så godt, elsker fine tekster som drar meg med på en reise.

  Tidligere tittet jeg inn her, men så glemte jeg bort og legge deg til min liste. Jeg kan love at det ikke er glemt nå :) For et underbart og Inspirerende bilde fra ditt hjem, vakre kontraster!!

  Ha en skjønn helg!
  Klem Aina

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin