torsdag 8 april 2010

Roast på Berns?

Nope.. rostning i stugan ;)
När naturen är lite långsam, och inte arbetar riktigt så fort som jag skulle föredra, så får man helt enkelt ta saken i egna händer – koppla greppet på naturen – betvinga krafterna – peka med hela handen – befalla dom högre makterna, what ever it takes för att få som man vill.  ;)  Hittar man inga rostiga grejer så får man rosta själv.


Jag har nämligen tre stycken jättefina vita konsoler i gjutjärn, mhm, jag vet, helt fel antal, ett jämt hade varit att föredra, i alla fall för den lilla väggsnutten där dom, för tillfället, är tänkta, vilket i och för sig kan komma att ändra sig ett antal gånger till, eftersom väggen inte ens är byggd än ;) Tidsplanen för väggen ligger nämligen som jag tänker, låt oss säga, två år fram i tiden, men vill man i stället tänka realistiskt, om man nu är lagd åt det hållet, så är det nog närmare 3 år kanske, och då förstår ni att planerna med gjutjärnspjäserna eventuellt kan komma att revideras ett oräkneligt antal gånger ;) Har jag tur på vägen så kanske jag en vacker dag kommer på att tre är ett alldeles utmärkt antal när det gäller fina vita järnkonsoler.

Här står dom och rostar till sig lite ute i naturen… Jag tyckte nämligen att dom var lite för vita och fina så, kast med liten konsol, ut med dom i regnet bara ;) Dom har stått ute några veckor och det börjar ta sig, rosten börjar sprida sig, och med tanke på att jag har ganska lång tid på mig så kan det nog arta sig riktigt bra :)


DSC03138

Från början hade jag 7 stycken, också ett mysko antal, men någon gång i historien, måste jag ju ha ansett, att det var precis så många till antalet, jag skulle behöva till just det där projektet, som uppenbarligen inte blev något av, och som jag för länge sen har glömt. När jag sedan hade glömt färdigt, måste jag ha tyckt att jag inte hade någon användning för dom, för jag sålde fyra till en, av allt att döma, mycket smartare person än jag själv, vilket lämnade mig i den prekära situationen att jag nu måste försöka komplettera antalet konsoler med några stycken till eftersom att jag helt plötsligt hittade ett ställe där jag ville ha dom. Ingen match tänker ni, men kruxet i kråksången är, att dom typiskt nog har slutat tillverkats…
Om jag gillar utmaningar? Jaaäe, med min personlighet så är jag väl så illa tvungen… eller ;)

blogg_hylla

Idén till det hela fick jag från den här bilden och, ja ni ser ju, jag ligger lite efter i fråga om antal ;) Naturligtvis hade jag ju helst av allt önskat mig lika antika, rostiga, fina och många konsoler, men, man tager vad man haver… om tre år har jag kanske trillat över ett helt parti liknande som på bilden.. man vet ju aldrig och så klart ska ju hyllorna sitta i köket i torpet i stället för överskåp och naturligtvis har jag då hittat lika mycket vitt fint porslin att ha där på :)

Så  har ni gamla rostiga konsoler skräpandes hemma så vet ni vart ni ska ringa, släng inget, ring till mig ;)

P&K

Rostiga Rutan

6 kommentarer:

 1. Åå vilka jättefina konsoler! Det är så himla svårt att hitta riktigt fina konsoler tycker jag. De flesta ser för mesiga och nya ut;-)

  Tre kan ju bli jättebra men det är klart... sju skulle kanske bli ännu bättre;-) Men tre är bättre än vad jag har - inga!

  Du skriver alltid så roliga inlägg! Här hoppar man inte över stycken eller läser vartannat ord! Tusentack för allt du ger med din blogg! Både en massa inspiration och små skratt och igenkännande;-) Hoppas du får en härlig fredag! Kram

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte sätta fingret på det, men det här inlägget kändes extra bra att läsa. Kan det vara för att jag blev så inspirerad av dina konsoler som ligger ute och "tar sig" eller för bilden på köket med mängden ljuvligt rostiga konsoler i kombo med allt vitt porslin? Ingen aning, men jag diggar det!
  Trevlig helg! Annie

  SvaraRadera
 3. Tack Karin,
  skulle nog behöva ett par konsolstöd själv.....att luta mig på då, menar jag.

  Hoppas det löser sig med hyllorna, kommer att bli snyggt! Jag hojtar om jag springer på några.....

  Kram
  Ia

  SvaraRadera
 4. Ska tänka på dej om jag hittar några. Det kommer bli helsnyggt!
  Marie

  SvaraRadera
 5. De där kökshyllorna var verkligen fina! Du får kanske börja om med en annan sort om du inte lyckas hitta fler likadana. Jag vet att de nytillverkade som är mattsvarta rostar riktigt fort när det väl kommit igång. Kanske inte så lätt att hitta nya heller förståss? Kram, Tina

  SvaraRadera
 6. Hej Krutan! Ja men det där vore ju hur snyggt som helst! Hoppas du hittar fler! =) Ibland ångrar man att man säljer saker.. jag brukar gardera mig och köpa mycket men sälja lite! ;)
  Kram /Anna

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin