fredag 11 juni 2010

Efterlängtat linneskåp

Den stora maffiga byråns öde beseglades inte på blocket utan jag lyckades byta möbler i högervarv med vännen Maria som hade ett stort och ännu tyngre skåp över efter en intensiv rockad av möbler till hennes mans stora förtjusning. När det var dags att hämta skåpet under ett av Lasses nedslag i hemmet fick de två männen till sist mötas ;) När vi kom med släpkärran med den stora tunga byrån på, så vänder sig Marias man mot Lasse och säger med lätt uppgiven röst…
jaha, så du får också bära möbler..
Aah, Lasse hade äntligen träffat en förstående manlig själ i en mörk värld av tunga möbler och kvinnlig vilja och jag hade äntligen fått ett linneskåp, det fullkomligt osade av win-win över hela gårdsplanen!


Nu återstår bara att plocka in alla lakan och handdukar och sen är saken biff.. eller vänta hur var det nu igen…hm, det där med skitenkelt, en baggis, hur svårt kan det va´, det gör jag i ett nafs, det är ju bara att… ja, ni vet, det brukar ju alltid slå tillbaka på något egendomligt vis ;)


En ledig dag när jag dyrt och heligt försäkrat alla berörda, alltså Lasse, om att jag visst skulle plocka in alla saker i skåpet och inte sitta och fika hela dagen skred jag, efter långdragen överläggning och mödosamt dividerande med mig själv äntligen till handling. Bar ut alla kassar med lakan och handdukar från klädskrubben till vardagsrummet så att varje öppen golvyta blev belamrad med svällande kassar, öppnade skåpdörrarna och stack in huvudet i skåpet och sniffade misstänksamt … hm, det luktade inte så gott.. typ gammalt skåp som stått länge  i ett uthus, så som dom luktar.

Inget konstigt med det förutom att man kanske inte vill att lakanen ska lukta så när man nyduschad, doftandes som en liten smultronblomma kryper ner i sängen. nää, här gällde det att snabbt som ögat fundera ut en smart lösning, så det satte jag igång med på direkten och när Lasse några timmar senare kom hem från jobbet och fick se förödelsen, undrade han förstås hur det kunde komma sig att det såg ut som en bomb briserat i hela lägenheten och när jag förklarat det hela så frågade han, jaha.. vad gör du nu då?
nu tänker jag
??
och när jag hade tänkt i två dagar så var det bara att bära tillbaka kassarna in i klädskrubben igen ;)

Så nu står skåpet fortfarande gapande tomt men lite prylar har jag i alla fall lyckats plocka till ovanpå där det syns i alla fall ;)

DSC03497 

DSC03503

DSC03498

DSC03503

Ha en skön dag i regnet idag!

För oss är det dags för ännu en student nämligen Johannas pojkvän så idag blir det att stå under paraply och trycka några timmar. Man tycker ju att det kunde få vara fint väder på dagen i alla fall, men kvällen med all skolavslutningsfylla får gärna regna bort ;)

Puss å Kram

Krutan

5 kommentarer:

 1. Hihi, men har du ingen plan? (som arga snickaren brukar säga). Skrattade flera gånger åt ditt inlägg. Du skriver så fantastiskt! Man kan riktigt se männen i samförstånd bäranades på det tunga skåpet och ditt vardagsrum med alla lakanen! Helt underbart!

  Hoppas du kommer på ett sätt att få bort lukten ur skåpet eller så får du hitta ett annat användningsområde för det! Hoppas du får en härlig helg! Kram

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Ett tips jag fick av en möbelrenoverare för länge sedan som jag jag vet fungerar för jag har provat :-)
  Lägg hela äpplen i skåpet och glöm dem där ett tag.
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Hej Anette! Tack så jättemycket för tipset, jag ska genast glömma några äpplen där :)
  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Oj, vilken syn för mannen som ville komma hem till helgfriden...
  så kan det gå!
  Hoppas du får bukt med lakan, dofter, paraplyer och studentkalas...det låter som det fortfarande är fullt upp!
  Må så gott i regnet! Kram Marie

  SvaraRadera
 5. Hej krutan! Haha, jag känner igen mig så i varje rad du skriver!! =) Våra stackars krakar till karlar.. ;) och förmågan att börja greja med allt så att det ser ut som ett bombnedslag.. känner igen allt.. =)
  Lycka till med skåpet! Visa det gärna, är nyfiken!
  Kram /Anna

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin