tisdag 8 juni 2010

Fulltecknat

God tisdag förmiddag alla hallonbakelser!

Äntligen har vi någorlunda hämtat oss från helgens bravader :)

På schemat stod Älvdalen tur och retur med vidhängande släpkärra. Det var dags för studentskiva och den här gången skulle vi också passa på att rensa lite i uthusen hade vi bestämt och jag är helt säker på att Lasse skänker en tacksamhetens tanke till universum varje gång han tänker på den dagen då han handgripligen helt på eget initiativ fångade min uppmärksamhet för sisådär 16 år sedan och blev en medlem i den här familjen ;) Nåja han har haft förmånen att under dom senaste 16 åren utveckla diverse färdigheter som skulle gjort McGyver grön av avund vilken dag i veckan som helst ;)

 DSC03462 DSC03461  DSC03460DSC03460

Det var en väldigt intressant resa i tiden att rensa bland alla gamla saker. Jag hittade mina gamla skolböcker från första klass och dom såg precis likadana ut som Mattias skolböcker. Man kunde läsa ut att vi var lika rastlösa med massor av fantasi. När alla uppgifter var färdiga satt vi och ritade streckgubbar och figurer i böckerna. Det stod också klart med all önskvärd tydlighet för både Lasse och Terje varifrån den utpräglade samlargenen i vårt dna härstammar, den genen som Ulla och jag har väldigt lite, snudd på obefintlig, kontroll över ;)

 DSC03463DSC03464

Lasse McGyver in action när han var tvungen att på något sätt få fram en jättestor antik och tung gammal hyvelbänk som var inklämd och fastspikad bakom allsköns bråte i ett av uthusen. För jo visst, självklart skulle den med hem i släpkärran! ;)

DSC03465 DSC03455

Vi hann som sagt också med lite andra roliga saker. Den yngsta systerdottern tog studenten och vi hade otroligt tur med vädret hela helgen. Vi hann också med en liten avstickare till fäbodarna där den äldsta systersonen och hans flickvän stod för trevligt sällskap och grillning.

Nu ska jag gå och ta tag i städningen här hemma.. eller, är det inte dags för lite förmiddagsfika kanske.. ;)

P&K

Karin

3 kommentarer:

 1. Men du din stramfis...., jag var ju oxå där bland alla folk. Kunde du inte ha slängt ett sms då?????
  Utvisning för dig i 2 minuter....=O(.

  Själv hade jag samlat kraft i min förkylning under hela förmiddagen för att orka gå på studentskivor på eftermiddagen. Kul var det men såååå skönt att komma hem igen.
  Nu är det full fart igen och huvudet kokar....typ! efter en dag med problemlösning på jobbet.
  Ha en bra vecka/ Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Åh du skriver så härligt får alltid ett leende på läpparna när jag läser, tack!
  Ha en underbar dag!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken helg. Hur mycket fick du med dig hem? Jag antar att det mesta åkte in i uthuset igen, eller klarade du av att rensa och slänga?
  Ha så kul med hyvelbänken!
  Kram Marie

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin