tisdag 1 juni 2010

Yngel

Aah, här ynglas det av sig, vi har fått tillökning i familjen!

Jag bockar och bugar och tackar för alla gratulationer, tackar tackar. Lasse är jätteglad, han har väntat länge och otåligt, eller kanske inte ;) Jag är också väldigt glad, jag har ju gått omkring och funderat på det här en längre tid. Pensionärslampan har ynglat av sig och nu hänger det alltså ett litet pensionärsyngel ovanför brickbordet i köket ;)

DSC03451

När jag ropade in den på auktionen var den inte så vacker, lite som den fula ankungen faktiskt, med gula smutsiga och dammiga skärmar lite hejsansvejsan på trekvart sådär, och den tjockare varianten av ljushållare i dassigt gulnat papper. Flitens lampa har bränt väldigt många kilowattimmar och hjärnceller också för den delen, när jag har suttit på kammaren bytt ut alla lamphållare till smala och skruvat och tvinnat elkablar. Ett tag när alla mikroskopiska skruvar i alla elprylarna inte riktigt ville som jag ville.. typ, alls och lamporna bara lyste 2 i taget eller inte alls så brann det till rejält och jag slet åt mig telefonen och väste åt Lasse i andra ändan – om du hittar det där förbannade pensionärsynglet i molekyler på gräsmattan när du kommer hem så vet du!

Jag hade också en väldigt bra, i mitt tycke, snudd på lysande idé faktiskt, att vi skulle montera små hjul på brickbordet. Ni vet såna där fina gammaldags i mässing. Jag såg framför mig hur fint det skulle bli ihop med ynglet, men Lasses enda kommentar var, – Jaha, så bordet ska alltså åka omkring härinne som en flipperkula mellan skåpen då..

DSC03427

En annan lampa, ja två faktiskt, av lite nyare snitt som inte behövde någon handpåläggning alls, tack och lov, har också hittat hit och en fick stå på bänken i köket.

Ha en skön fortsättning på veckan

Kram Karin alias “cablegirl”

PS.

Jag fick en fråga angående vilken färg jag målar med när jag målar mina svarta möbler. Det är V-slip som är bruten i svart. Kanonfärg!

Tack för alla gulliga kommentarer, jag är så glad att ni tittar in!!

P&K

7 kommentarer:

 1. Hihi vilken tur att du fick fason på ynglet, väldigt vackert sådant!
  Ha en härlig dag!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 2. Jättefina "panchis"lampor du har.

  Ha de bäst !!
  Nilla

  SvaraRadera
 3. Klart jag tittar in till dej. Du är ju min favvobloggare...
  Gillar dina inlägg och fina idéer.

  Kanske inte blir några hjul på bordet då...eller...??:)

  Ibland ser man inte möjligheterna på samma sätt!
  Ha de skönt i solen, kram Marie

  SvaraRadera
 4. Hej Karin! Men så fint det blev! Är mäkta imponerad av dig som sitter och pillar med sladdar alldeles själv.. du är verkligen en allt i allo!! =)
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 5. Hej du!
  Lampan blev jättebra efter allt slit, själv har jag fått ett förbud av både make och svärfar att hålla på och skruva med elektriska varor(har lite svårt att förstå varför hm..).
  Ha det så bra kram Petra.

  SvaraRadera
 6. Ja jag säger bara JÄTTEFIN.
  Här ynglas det ingenting. Men faktiskt har jag hittat en liten kristallkrona till matrummet.
  Kram på dig Karin

  SvaraRadera
 7. Vilka fina yngel du har då?

  Sånna har jag aldrig hittat.....,
  jättesnygg blev den. Antar att ni tillbringar hela helgerna och kanske kvällar med ute vid torpet. Här har sjukdom dragit fram och skapat oreda men jag trotsade detta igår och idag och har fått till det i trädgården ganska "i fas" med tiden.
  Ha en bra vecka! / Kram Eva-Mari

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin