söndag 25 juli 2010

Lördagsnöje..

...eller ska jag säga semesterskoj ;)

I morse vaknade jag fullständigt ledbruten.. jag började fundera på att kliva upp redan vid åttasnåret men hela kroppen skrek så att ekot studsade runt hjärnbarken som en flipperkula.. neeej,  för allt smör i småland.. ligg kvar, rör dig inte ur fläcken, somna om eller, eller fall i koma eller dö.. what ever, bara du inte gör något så dumt som att röra på dig ;)

Vi hade nämligen bestämt oss för att ta ner innertaket i stugan och igår var det dags..
Man förstår inte riktigt hur mycket bös det kan ligga som isolering i ett innertak, och hur tungt det är, dom måste ha rensat ren hela skogen på mossa när det begav sig, och annat med förresten ;) Till råga på allt är det ju ganska ordentliga plank som också är rätt så långa och tunga..

Så hela dagen igår jobbade vi med taket och var täckta från topp till tå av diverse mumsigt som finns i hundra år gammal mossa och jord och spannmålsrester (?) man tog vad som fanns till hands, tex en gammal träspade utan skaft, tegel, diverse kläder, ja vi hittade en del skoj där uppe ;)


Man tackar ju sin lyckliga stjärna att det inte är så högt i tak såna här gånger ;)
Kakelugnen står där lite kronlös och ser deppig ut i väntan på lagning.Har vi några sopsäckar i stugan att stoppa takisoleringen i..
Ja vi har en rulle, det borde väl räcka..
Jaadå!
Eeh typ näää..så resten tänkte vi att vi skulle göra mullbänk av inne i stugan.. nähä, det tyckte ni inte var någon bra idé ;)
I bakgrunden ligger takplanken fint och försiktigt nedtagna och uppmärkta.

Vad vi ska göra idag? Hmm gräva lite i trädgården kanske, det har ju regnat ett dygn nu så jorden borde vara lite lättare att gräva vid det här laget. Vi har nämligen lerjord som förvandlas till betong när det har varit så här långvarig torka.
Vila? Nää jag har ju lyckats lura upp kroppen till sittande ställning nu, så snart är vi nog på g igen ;)

P&K
Karin aka "the mullvad" ;)

5 kommentarer:

 1. Oj vilket arbete ni har framför er men så bra det kommer bli!

  Kram Marina

  SvaraRadera
 2. Mycket jobb, och tungt, men får man träningsvärk kan man alltid intala sig att man gjort nåt!
  Och det har du ju!
  Trodde du skulle på en till resa, men det var ju en resumé...
  Ha de, kram Marie

  SvaraRadera
 3. Såg direkt att detta var en blogg jag ville följa!
  Ser fram emot att ta en bättre titt en annan dag!!

  Irene

  SvaraRadera
 4. Ha, stackare..... jag har varit med om samma sak... fastän då var det ett gamalt vindsgolv vi bröt upp.. men samma fyllnadsmassa i det också... man kan verkligen se in iframtiden då... jag menar hur man ser ut i grått hår... fniss... men det ser ut att blir såå fint.. och kroppen har en förmåga att repa sig fort om man är på ett igen... kakelugnen gör mig sååå avis. kram Jeanette

  SvaraRadera
 5. Ha ha jag vet vad ni har att göra med!!! Vi har varit med om samma elände. Plankor stora o tunga spik som är typ 30 cm långa o bös i massor, säckvis!! Men det blir bra!
  Kram Susanne

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin