måndag 5 juli 2010

Matchresultat

Vem var det då som tog hem segern i den rafflande torsdagsmatchen? Joo Ernst så klart, där är det vinst varje gång :) men det beskedet kommer ju inte direkt som någon överrumplande sidtackling. Som draghjälp hade han en modern mjuk och bekväm soffa och en stor skål smågodis så, nääe tapeten var en riktig högoddsare utan någon större vinstchans måste jag erkänna men trots det så måste den någon gång, helst i närtid, skalas/dras/plockas bort från murstocken ;)

Nageldöden.. tidningspapper på murstock..

Så fick det bli, utan särskilt mycket tankeverksamhet, i fredags eftermiddag efter jobbet, vissa jobb får man ju bara göra - inte tänka, på med autopiloten, gör´t bara, tjoffa bara, och rustad till tänderna med en immig, kall två år gammal bortglömt cider, följaktligen inga storkonsumenter på alkohol i det här hushållet alltså, och en sprayflaska med vatten – sen var saken biff! ;)

Eller, vänta hur var det nu igen då… nej just ja, det enda "biff" som händer hemma hos oss är ju den som ligger på grillen och steker sig till oigenkännlighet ;)

Utförsäljning av sommarens kappor - någon? Lite sjuttiotalstapet då? nähä inte det..

Ena sidan av murstocken förflöt som en vårbris, enkelt och elegant med bara ett lager av en tunn sjuttiotalstapet, troligtvis av något sämre kvalitet eftersom det gick att skala av stora bitar i ett huj.

Eller varför inte en bil.. en cheva med rattväxel för 750 riksdaler - någon?

*Vissel vissel* Glad i hågen skrider jag till verket på andra sidan och ser mig själv om en mycket kort stund sittandes i skuggan under äppelträden avslappnad med ytterligare en bortglömd kall cider, ur det inte helt obetydliga förrådet av bortglömda alkoholhaltiga drycker, slött bläddrandes i en vacker inspirerande trädgårdstidning med bilder på prunkande trädgårdar och vackra installationer tryckta på blankt frasigt papper.. ungefär så långt hinner jag tänka innan jag brutalt och oåterkalleligt blir återförd till den krassa verkligheten.


På andra sidan kakelugnen sitter inte mindre än fyra lager av tapet, varav de tre undre av något bättre och tjockare kvalitet än det översta och längst in på den knögliga muren har det tapetserats med tidningspapper… ni vet vad man gör med tapetklister och tidningspapper va… mhm, just det, papier maché, vad tror ni hände när jag sprayade vatten på det och det började lösa upp sig..aah, kul.. kul..


Corren anno 14 juni 1956

Helt plötsligt längtade jag efter något mycket starkare än cider och Lasses försök till problemlösning kvävdes väldigt snabbt i sin linda och det var inte alls läge för några käcka tillrop och verktygsförslag ;)
 
Nästa projekt? Det blir Lasses, han ska plocka ner några varv på kakelugnen och mura om den eftersom det är lite otätt i överdelen, det ser jag fram emot, jag har många ovärderliga tips och råd jag kan komma med eller så ska jag sitta under äppelträden och brista ut i lovsång och lite uppmuntrande tillrop då och då ;)
 
Ha det så gott i värmen
Kram
Krutans pappersmassa-making-industri

4 kommentarer:

 1. Du kan få till det du!! Underhållande läsning. Vila händerna och låt naglarna växa ut nu! // Kram Marie

  SvaraRadera
 2. Heja Krutan, är det geggigt under naglarna? Nä, glömde nästa...har du några naglar kvar eller är de helt nedskrapade? ;o)
  Gammal kall cider låter inte helt fel i ett sådant läge, bra jobbat och sååå kul för oss andra att få följa era vedermödor. :o)
  Ha en finfin kväll,
  Lydia

  SvaraRadera
 3. Åh jisses vilket jobb....
  Ha en riktigt härlig dag!
  Kramen/LenaS

  SvaraRadera
 4. ..o hos dig var d ju väldans trivsamt aswell!! härligt blandad kompott o ett busigt skrivspråk..d gillas ofantligt!! hi..
  ha d smultron på tråd
  ..miss sophie

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin