torsdag 1 juli 2010

Shabby.. nåt

Idag mina vänner är den ljumma sommarkvällen som upplagd för en nervkittlande och rafflande match mellan å ena sidan, säsongsstart för sommar med Ernst, å andra sidan, ta bort gammal fastlimmad tapet från murstock.
Är någon intresserad av att spela lite på den här matchen, så har jag fått ett hett insidertips och en säker källa avslöjar, att den ena ska vara en riktig högoddsare ;)


Kofoten och jag, homies forever!

I går kväll kastade jag mig huvudstupa in bland spikarna, beväpnad med en liten, och enligt mig överlägset användarvänlig hovtång, vilken jag dyrt och heligt lovade Lasse att den visst skulle bli.. hm, kanonbra, tror jag visst ordet var jag använde, och lösa uppgiften med bravur. Han såg dock lite skeptisk ut och föreslog kofoten vilket jag högaktningsfullt rynkade på näsan och fnös åt, medan jag något ilsket upplyste honom om att den minsann var alldeles för tung för att använda till det här jobbet! Tio minuter senare kom han in i stugan och ertappade mig med.. mhm, just det, kofoten! Hovtången var ju så klart alldeles för liten och fjuttig vilket ledde till att jag gjorde illa mig och fick ont i handen varje gång jag skulle dra ur en spik ;)


Första förband, you and me babe!

Med kofoten gick det ju förstås i ett flygande fläng och efter en timme var alla spikar borta och efter två hade jag fått fram det vackra gamla brädtaket och nu får jag snyta svart snor och gnälla om att jag har ont i fingrarna och händerna i minst en vecka framåt eftersom jag inte hade en tanke på att använda vare sig munskydd eller handskar.. men hallå, det var ju faktiskt lite bråttom ;)


Här är tapeten som tävlar mot Ernst ikväll..

Ska jag ge mig på en gissning som är allt annat än vetenskaplig eller på något sätt expertlik så skulle jag tro att färgen antingen är grön umbra eller grön jord och som löken på laxen är taket uppspikat med stora härliga handsmidda spikar och.. original… det känns som om vi har hittat en skatt och på sätt och vis har vi ju det, en kulturskatt. Det här är torparromantik på riktigt ;)


Aah, shabby chic.. eller är det kanske shabby shit..

Taket är lagat där den gamla spiskåpan suttit. Något opraktiskt är att det läcker murbruk mellan springorna just där och överallt annars läcker det spån och skräp.. men det gör ingenting i några dagar, för jag ska vara lite kär i det här taket ett tag till och sen får vi lov att göra någonting åt det, förslagsvis måla det :)

Ha en skön helg!
P&K
Krutirutan idésprutan

6 kommentarer:

 1. Hej Karin! Så fint taket kommer bli. Vårt tak är också lite lagat sådär (vi har ju också gamla kilsågade plank med spont ispikade med handsmidda spikar). Kan tycka det är ganska fint med en liten "skarv" mitt i. Om ni ska måla det vitt så syns ju inte skarven lika väl, och om den syns så tycker jag som sagt att det är ganska charmigt. Men det är väl för att jag gillar sådant som är icke-perfekt! :-)

  kram till dig, jag röstar på ernst och inga fotbollar ikväll!

  SvaraRadera
 2. Du är för härlig Karin med dina uttryck "snyta svart snor" härligt namn för en ny blogg kanske ,Shabby shit Ha Ha Ha !!!
  Ha det bra

  SvaraRadera
 3. Om man bara kunde fixa en dold kamera exakt där du drar fram! =)

  Tack tack för att jag får ta del av din blogg (fast jag inte lämnar så många spår efter mig) och för att du är så härlig och bjuder på allt det din charmiga blogg innehåller!

  Lycka till med dina projekt och ha det så bra!

  Kram Kristine

  SvaraRadera
 4. Krutan! Det var länge sedan! Jag såg ju också dig i AB's bilaga i fredags, kul!

  Men, vilket ställe, åh vilket fint hus, och vad det kommer att bli orkar jag inte ens tänka på: )

  Soliga sommarhälsningar från Nordingården

  SvaraRadera
 5. Det kommer bli kanonbra när ni är klara eller klar blir man väl aldrig men nästan ;o)
  Ha en finfin helg!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 6. Taket liknade våra svärföräldrarnas, de spikade en smal lista på varje glipa och det blev snyggt. om du vill, jag jag fotografera och visa dig.
  Skrattade när jag läste hur du kämpade med taket.
  Jag hjälpte till att ta bort gipstak och fick nästan halva taket över mig. Tur det gick bra.
  Tjohalia

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin