onsdag 20 oktober 2010

Positivt tänkande

Hej på er alla sköningar!
Hur har ni det ute i landet.. kallt och eländigt eller friskt och härligt?
Är glaset halvfullt eller är det måhända halvtomt?
Här hos mig är glaset självklart alltid halvfullt.. hehe.. eller typ oftast i alla fall.. åtminstone på sommaren.. i synnerhet när det är fint väder.. och varmt.. hm, och soligt
Nu har det ju börjat att kyla på litegrann i väderleken och i takt med att ljuset försvinner så dalar nog också min positiva framtoning är jag rädd för.
Det påstår i alla fall min närmaste omgivning vilket jag naturligtvis genast dementerar med en hastighet som gör vilken reptil som helst grön av avund. Därför har jag hittat några saker som man kan tänka positivt omkring den här årstiden.


Naturligtvis är man jätteglad för alla loppisfynd som man kan gå omkring och klappa på när man inte behöver vara ute i kylan ;)Det är mörkt - Man blir tröttare, vilket gör att man kan lägga sig tidigare på kvällarna och få fler sömntimmar än på sommaren, vilket i sin tur borde betyda att, hur trötta vi än tror att vi är, så har vi egentligen aldrig varit så utsövda som nu.. ;)

Alla löven dör - Dom trillar av träden så att träden blir sådär nakna och ledsna och deppigt höstvintriga men tänk på alla maskar, så glada dom blir för all maten.. ;)

Lövkrattning – skit i det, kör över dom med gräsklipparen i stället och tänk att du precis har lämnat kvar världens bästa gödning till gräsmattan.. för att inte tala om maskarna, så glada dom blir.. ;)

Fallfrukt – strunta i den, kanske kan rådjur och älgar äta den istället för att massakrera träden i vinter.. för att inte tala om hur glada alla maskar blir.. ;)

Mossa i gräsmattan – Du behöver inte gå så långt för att samla mossa till advent.. precis som den fula granhäcken, rafs-rafs klipp-klipp sen är adventspysslet räddat.. ;)

Ett minimum av kalla blöta och frusna uteaktiviteter alltså och brutalmaxad tid för fika, innemys med familjen, pyssel, tända ljus, vila och återhämtning!

.. sa jag mer tid för fika..?

Pussågull
Krutan

10 kommentarer:

 1. Om jag hade haft hälften av din energi så glad jag hade varit :-)/Anette

  SvaraRadera
 2. Hej !!
  Ha,ha,du är för underbart härlig !!
  Gillar din positiva anda, är precis likadan !!
  Tja, förutom då att jag bor på mildare och ljusare breddgrader och inte har trädgård...
  Men i alla fall !!
  Kram på dig,
  Monica

  SvaraRadera
 3. O alla tända (levande!) ljus som är mycket mysigare än dessa gräsliga, fula "lågenergi"lampor som borde förbjudas! Näeh, du o jag, vi borde bo i varsin vacker herrgård med kakelugnar i varje rum, stora vackra ljuskronor och en obegränsad tillgång till vackra stearinljus! (o mängder av loppisar som har jättemycket fina, billiga saker även på vintertid! Som bara vi hittar till såklart!....) Höstvarma kramar önskar Malena

  SvaraRadera
 4. Haha...ja det blir ju trist när löven trillar av men snart kommer snön och då blir JAG glad igen! Just nu skiner solen efter att de första snöflingorna kommit imorse, trevligt! Struntade i att kratta med följden att de istället blåste över till grannen..ajdå, fick lite dåligt samvete..som tur är har han häck mot vår gård så det mesta stannade där..vid vår infart. Ska ta hand det! Ska köpa på mig mera ljus=härligt! Man hinner dessutom spana in en massa inredningstidningar och bloggar och få en massa idéer som måste förverkligas! Puh :)

  SvaraRadera
 5. Det är rätt! Tänk positivt!
  Bra att du peppar. Kram Marie

  SvaraRadera
 6. Du är riktigt bra på att vara possitiv tycker jag. Jag är redan lite gladare och allt du säger är ju dessutom helt rätt :-). Nu får både vi och trädgården vila.
  Kram Liselott.
  PS Blir alltid med ett leende när jag läser dina kuliga historier och upptåg.

  SvaraRadera
 7. Jag tar till mig dina tips o idéer med ett leende på läpparna.....och tänker på de stackars maskarna ;o)
  Här ska det ut och plockas mossa till kransarna!

  Ha det gott och fortsätt tänk positivt :o)
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 8. Ha, ha, du är för härlig!! Gillade den om adventsmossan!! Tack för skrattet!!

  SvaraRadera
 9. Vilka fantastiskt kloka råd!
  Jag tar fasta på allihopa. ;)

  SvaraRadera
 10. Hehe, denna vecka känns glaset faktiskt ganska tomt...snustorrt...damm på botten...
  Är asförkyld, näsan är en enda förkylningsblåsa och jobbar dubbelt på jobb...fast maskarna är nog lyckliga! ;o)
  Ha det så gott med gräsklipparen,
  Lydia

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin