måndag 25 oktober 2010

Regnig söndag

God måndag på er alla bakelser, visst är det väl skönt att helgen äntligen är över.. ;)
Hahaha.. näärå, skoja bara, helgerna är ju det man lever för men jag har turen och förmånen att trivas på mitt jobb och när man nu har nått en så aktningsvärd mogen ålder så springer ju veckorna fram i snälltågsfart vilket gör att det ibland känns som om det är helg hela tiden ;)
Den aktningsvärda åldern till trots har jag varit ute i helgen och plockat lite kastanjer, man ska ju bejaka barnet i sig och behålla en ansenlig mängd barnasinne sägs det. Ni vet ju hur jag gillar dom där lite enklare lösningarna.. mossa i gräsmattan, granris i häcken.. ja, ni vet, snabbt, enkelt och smärtfritt. Regnar det dessutom som igår, ja då hade asfaltsbarnet i mig ingen lust att gå särskilt långt alls. I mitt bostadsområde har vi längs genomfartsleden en hel del kastanjeträd, där det brukar ligga kastanjer i parti och minut i vanliga fall, en baggis alltså ;)
När jag kom dit hade träden inte bara tappat alla nötter utan alla blad också, ja det är ju den årstiden, och det höll på att utvecklas till en mycket trist och tråkig expedition utan någon som helst jaktlycka, där jag gick och sparkade undan alla dyngsura löven i regnet utan att hitta en enda kastanj.. lite larvig kände jag mig faktiskt också när alla som åkte förbi i sina bilar tittade undrande på mig och min lilafärgade systemkasse. Kanske undrade dom om jag tagit mig ett järn för mycket, tittat lite för djupt i flaskan kanske. Då fick jag plötsligt syn på ett kastanjeträd som stod bakom ett plank och snabbt som en vessla smet jag in där och tänkte att jag kunde leta lite där bakom i skydd av planket och till min stora glädje fick jag se att just det här trädet hade släppt alla sina kastanjer på en asfalterad parkering
vilken LYCKA.. stadsbarnet i mig hoppade och klappade händer och den vuxna mogna jag var oerhört nöjd med den superenkla lösningen.. gå på asfalten bakom ett plank ett stenkast hemifrån och plocka kastanjer.. me like ;) 

DSC04443
I am a bit nuts....
DSC04449
..seriously nuts aboute you ;)
hugsandkisses
Krutan

3 kommentarer:

  1. Vad snyggt det blev med dom blanka härliga kastanjerna!!

    SvaraRadera
  2. Spana gärna in min blogg på http://wordsbyme.se. Just nu är det sista chansen att delta i min tävling. I bloggen hittar ni också lite nya foton, modereportage m.m. Dessutom tar jag gärna emot lite maskeredtips! Så klicka helt enkelt in på http://wordsbyme.se! Trevlig kväll!

    SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin