fredag 22 oktober 2010

Se det snöar!

Tänk att man kan vara lite sådär barnsligt larvigt glad åt att det har snöat lite. I går kväll yrde snön ner och idag är det vitt utanför fönstret. Härligt krispigt kyligt och.. och.. ljust, och jag går omkring och gillar i hemlighet i dag, säger inget högt men myser inombords eftersom det inte är riktigt okej att faktiskt gilla vinter och snö i synnerhet inte så här tidigt på året.

Jag vet att snön inte kommer att ligga kvar men med sikte på dom positiva tankarna så tänker jag njuta och mysa på insidan så länge jag kan idag och kanske till och med sprida lite försiktigt snögillande till fredagsfrallan vid frukostfikat på jobbet.. ;) 


 

 
direktöversatt är det ju faktiskt ett, var(je) dags rum ;)

En annan sak som vi alla gör vågen för och gillar desto mer, är att jag äntligen har målat färdigt vardagsrumsbordet. Jag blev riktigt nöjd och Lasse med. Han var dock något skeptiskt till färgen, som är på en höft blandad av rätt mycket vitt och lite grön umbra, alltså en unik färg eftersom jag inte hade tid (läs: ork och lust) att mäta och räkna utan bara hällde lite tills jag tyckte att det såg bra ut i burken, och det blev ju bra :) 

Fotot är redan inaktuellt eftersom vi har köpt en till soffa och burit ut den gamla fina.. ååh vad jag saknar den men tyvärr så gick det inte att sitta (läs: ligga och sova) skönt i den när man ser på tv, och ibland men bara ibland och ytterst sällan, är funktion att föredra framför estetik.. men bara i synnerliga nödfall ;) 

I det här fallet när man vill ligga i soffan och sova och dregla på kuddarna framför tvn på kvällarna, så är funktion att föredra kan jag intyga. I den gamla soffan fick man ligga och hålla i sig i ryggstödet för att inte rulla ner på golvet.. inte mycket dreglande då men man vaknar till ordentligt när man slår i golvet, det kan jag lova ;) 

Jag tänkte fredagsbjussa på några tillbakablickar i vardagsrummet. Några hörn som inte riktigt ser likadana ut längre.. ingen som är särskilt överaskad.. nää ;)
 


Ha en skön helg!
gullåfredagsmys
Krutan

8 kommentarer:

 1. Hej Karin, gud så mycket fint du visar. Jag dreglar här på min kontorsstol! :-) Ja, ibland får man ju ge efter för funktion före estetik - nu kan ni fredagsmysa i sofforna och ha chipsen på det finfinfinelifina soffbordet! Det är så fint med runt soffbord. Jag försöker hålla ögonen öppna men inget i lämplig storlek dyker upp hos mig.

  kram till dig - här i morse var det också vitt. Fick köra som på ägg till jobbet. Sedan kom jag fram oskadd och så ringde S och sa att han vurpat med bilen men att allt var ok. Usch usch, den biten av vintern kan man hoppa över!

  /Kristin

  SvaraRadera
 2. Sitter här och ler då jag läser om hur då fått ligga och hålla i dig för att inte ramla ur soffan!:)...haha..och dregla i soffan..fniss..
  Bordet blev jättefint i den färgen tycker jag! Du har såå fint i ditt vardagsrum på alla bilderna! Använde du linoljefärg?
  Trevlig helg i nya soffan då! :)

  SvaraRadera
 3. Å hejsan så många fina bilder du visar idag!

  Också i Stockholm har vi fått njuta/sucka över första snön... jag tog en härligt snöig premenix till jobbet.

  Och ser fram emot många tända ljus och fredagsmys i kväll.

  Kram Monica

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag har följt din blogg i flera år nu och jag älskar den. Du skriver bra och roligt och tar väldigt bra bilder. Därför får du nu en Blogg Award av mig, som du kan hämta på www.sannafridh.wordpress.com
  Hälsningar
  Sanna

  SvaraRadera
 5. Hej! Ja blanda på "en höft" är bra. Det brukar bli de allra bästa resultaten...och se...ditt bord blev ju finfinemang!

  Ha en härlig helg
  /maja på färgtrappan

  SvaraRadera
 6. Massor med snygga bilder idag! Igen! Du kan du!
  Trevlig helg, Marie

  SvaraRadera
 7. Läser ofta din blogg och jag gillar den skarpt!:) Man sitter alltid med ett stort leende på läpparna när man läst dina inlägg och man njuter av dina fina bilder.
  Ha en bra lördag!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Första gången jag är här och du har verkligen en mysig blogg. Hot kommer jag komma tillbaka. Lyllos dig som har fått snö. Jag går här med trånande blick mot skyn, men det har inte kommit någon snö än.
  Ha det bra!

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin