fredag 12 november 2010

Äntligen fredag!

Hej på er alla gullefjun!
Här blev det helt plötsligt vinter i veckan... det snöade å snöade å snöade och utanför fönstret på jobbet fastnade både postens och DHL´s godstransporter i uppförsbacken och fick ta bogserhjälp av traktorerna som var ute i plogsvängen.
Drama på hög nivå var det också när jag skulle åka hem från jobbet i tisdags. Med knappa styrfart i kurvorna gick det ändå rakt fram trots vinterdäcken som Lasse, av kärleksfull oro för min hälsa och bilkörning, tack och lov haft framförhållning nog att sätta på under ett sällsynt nedslag i hemmet.

En annan sak som kan vara väldigt spännande är att gå på keramikkurs… man vet liksom aldrig från gång till gång vad man ska göra, eller rättare sagt vad det ska bli.
Man har en tanke och en idé men sen är det mer tur än skicklighet om det blir någonting som överhuvudtaget liknade det man tänkte. Jag är liksom inte chef över leran än skulle man kunna säga ;)
Den är som trotsiga barn och envisa hästar.. visar man inte vem som bestämmer på direkten så är man rökt för lång tid framåt och då man kan glömma att man ska få bestämma någonting över huvud taget.
Varje torsdag frågar Lasse vad jag ska göra och varje torsdag svarar jag att jag ska dreja en temugg och varje torsdag blir det någonting helt annat ;)

Idag ska jag minsann dreja en temugg *drejadrejadreja* ööh.. nähä det blev en.. typ skum mjölkkanna.. eller, eller... nåt annat..?


Att man skulle åstadkomma något så fint som Lena Ihrman´s keramik som är så vackert perfekt operfekt är ju en utopi.. en sällsynt vacker dagdröm som man kan ägna sig åt ibland.. jag vill så det värker ;)


Jag såg att den kära Skatan har gjort så fina syskonskålar, som man med avund kan sitta och dregla över.
Mina saker blir mer som halvsysslingar, eller i bästa fall kusiner men oftast har man svårigheter att se att dom överhuvudtaget är släkt, ens på långt håll och mina alster är mer, hur ska jag uttrycka mig.. sällsynta än vackra ;)

Tålamod är ju en utav alla dygder som jag inte besitter och som är av yttersta vikt när man ska värka fram fantastiska skapelser i lera.
Min alltmer tynande framtid som keramiker skulle vinna stort på att utövas på en mer daglig basis. Det är ju nämligen så att när det efter en hel vecka är dags att fixa lite med det man åstadkom veckan före så har jag gått vidare i livet till nästa idé och är inte alls särskilt upplagd för att göra färdigt någonting, som jag faktiskt inte ens vet vad det ska bli när det blir färdigt ;)
Jag ser i alla fall med spänning fram emot nästa vecka när jag får se slutresultatet av mina fumliga ansträngningar och kanske.. men bara kanske, får ni se någon fantastisk bild av en sällsynt keramikskapelse framöver ;)

Ha en skön helg!
Pussåkram
Krutan Lersprutan

3 kommentarer:

 1. Här har det regnat nästan hela dagen så vår snö blev inte långvarig.
  Vad spännande med kermikkursen. Min mamma har också börjat på en o jag är också jättesugen.

  Trevlig helg på dig ! Kram Betty

  SvaraRadera
 2. Måste vara härligt att dreja en sån kreativ känsla!O lite läskit man vet ju inte var det bär hän...
  Kram fr.mig

  SvaraRadera
 3. Hej,
  gillar din blogg, särskilt texterna. Det har blivit många skratt i stugan...
  Kram Tina

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin