onsdag 3 november 2010

Det sa klick!

God kväll i stugorna alla bloggisar och läsare!

Hoppas ni har det bra i mörkret!
Här knallar det på men alla stearinljus börjar ta slut, redan.. man undrar ju hur det här ska arta sig. Det betyder att jag har fått börja plundra alla fina stilleben med fint inpackade ljus i olika gamla papper och snören, som ligger och dräller omkring lite här och var i lägenheten.
Nu ligger det istället gamla tomma tidningspapper med snören och skräpar omkring lite ledset överallt. Naturligtvis har jag skövlat dessa skönheter med den målsättningen att jag ska återställa allt när jag har haft möjlighet att avlägga ett besök på det stora varuhuset, förhoppningsvis någon gång i närtid och förhoppningsvis i sällskap med den roliga tjocka plånboken och inte den där tråkmånsen tunna plånboken som envisas med att alltid hänga mig i hasorna ;) 
Jag sitter och krumelurar på en alldeles fantastisk ide som jag kom på idag och som glädjande nog är helt gratis vilket ligger helt i linje med min nuvarande ekonomiska status.

Helt plötsligt sa det bara klick och jag kom på det!

Kommer ni ihåg den gamla hyvelbänken som Lasse fick köra en McGyver på, för att rodda fram ur djupet av det gamla uthuset? Jag har funderat och funderat var jag ska kunna klämma in ställa den någonstans och nu vet jag var vi ska ha den, det är så enkelt och smart, näst intill genialiskt faktiskt och jag kan inte förstå att jag inte kommit på det tidigare.

Vi har ju den stora chiffonjén i vardagsrummet, den jag målade alla rutor på som för övrigt fortfarande sitter kvar och som jag vant mig tillräckligt vid för att ha gett upp tanken på att göra om.
Den ska ju så småningom flytta ut i hallen och ersätta skrivbordet vilket betyder, enligt mig, att vi är i ett trängande behov av ett sidobord på dess plats i vardagsrummet och vad är då bättre än en gammal hyvelbänk!?

Här är en fin variant som jag hittat på nätet. Tyvärr kommer jag inte ihåg var men om någon vet så hör gärna av er! :)
Jag skickade genast ett sms till min partner in crime som satt och hade det trist och tråkigt i en buss på väg mot metropolen Arboga och ett regnigt studiebesök som löd:

”Oj vilken superidé jag fick just nu!! Jag ska dra den för dig när du kommer hem, så nu har du nåt kul att se fram emot!! :)”

… man gör ju vad man kan för att muntra upp sina nära och kära och nu fick han allt något kul att fundera på tills han kommer hem på fredag! ;)

Jag måste nog börja snickra (hehehe kul skämt) på ett helt oemotståndligt upplägg av den här presentationen för någonting säger mig att jag kommer att få lobba hårt för idén om en gammal gisten hyvelbänk i vardagsrummet.

Ha en skön kväll
Kram Krutan

12 kommentarer:

 1. Kristallkrona och hyvelbänk...inte illa. Hade jag aldrig kommit på!
  Kanske inte Lasse heller..lycka till med snickrandet!// Marie

  SvaraRadera
 2. Tycker din idé låter superbra. Jag har en kompis som hade sin gamla hyvelbänk som tvbänk. Jag tycker att de är så vackra att man kan ställa dem lite var som förutsatt naturligtvis att de får plats, brukar ju vara lite skrymmande :)

  Lycka till, kramar Maria!

  SvaraRadera
 3. häftig ide!! Jag var nära på attinförskaffa mig en, men tyvärr har jag ingen plats! :(
  Ha en skön kväll! Kram Amelie

  SvaraRadera
 4. Hej,
  Underbart då är vi två! jag kom på samma idé (har en vacker hyvälbänk på landet i ett hörn där den inte kan ses av någon) sambos reaktion var
  - du är inte klok!!

  Men nog skall den in, snaaart! men det blir nog på landet.

  Lycka till, tror stenhårt på idéen!
  Hälsningar Monica

  SvaraRadera
 5. Vilken idé!
  Alla har vi väl våra laste (eller var det en grävmaskin)?
  Men du är helt enkelt oemotståndligt (fniss)!
  Lite opraktiskt ser det ju ut med alla hål som en vanlig hyvelbänk brukar ha, men man kan ju skaffa större dammsugare också...
  Ser fram emot fortsättningen

  Kram //G.

  SvaraRadera
 6. När jag hittar en blogg med underrubriken "En skrotsamlares liv och leverne", då måste jag bara länka till den.
  Hoppas att det är OK.

  SvaraRadera
 7. Såå snyggt! Ja, tänk va han ska fundera på vad du har för överraskning tills han kommer hem!:)

  SvaraRadera
 8. Supersnygg bild, en hyvelbänk vore väl supersnyggt i vardagsrummet!!?? Hoppas Lasse tycker det också.. ;)
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 9. Söta DU!

  Vet du, jag ska precis ha en sån som köksö i min blivande butik!
  Så jag förstår precis dina tankar..:)))
  Gu´va vi är bra!!!

  bilden kommer förresten från Lovisa på Landet.

  Och därinne var jag och gjorde reportage för bara några vekor sen...Det är undebrart..:))

  Puss & Kram på dig min sköna böna...

  SvaraRadera
 10. Ja du Karin det låter Jättehäftigt och jättesnyggt men står hyvelbänken på landet och du ska ha den i stan . Ja då refererar jag till min egen gubbe och han skulle nog gå av bussen i Arboga och kanske inte ens komma tillbaka.
  Men du vet lite svinn får man räkna med. Och en hyvelbänk det är häftigt det ! Kram på dig Karin ring om du behöver hjälp. /Bitte

  SvaraRadera
 11. Hoppas verkligen din toppenidé förverkligas.Bilden med en hyvelbänk är ju så läcker , har aldrig sett det förut. Ibland kommer de där bra idéerna när man minst anar det o framförallt inte "kräver" det.

  Varje gång som jag kikar in här o ser bilden på dig så blir jag alltid glad o lite varm i hjärtat, ville bara säga det , den är jättefin.

  Kram på dig ! Betty

  SvaraRadera
 12. En hyvelbänk i vardagsrummet tycker jag låter som en toppenidé! Jag hejar på dig :o)))) och ser fram emot att se resultatet.

  Trevlig kväll!
  Kram Ulrika

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin