onsdag 24 november 2010

God kväll alla snökanoner

Här gäller det att snabba sig på att göra ett nytt inlägg innan det hinner bli fredagsmys igen ;)

Jag tror minsann att vi i Östergötland har fått en släng av permafrost eller nåt och jag vet inte hur jag tänkte i morse när jag inte tog på mig någon mössa. Minus 2,5 och isande nordvindar som yr omkring all snö. Det var rätt så kallt när jag skulle skrapa och skotta fram bilen innan jag kunde åka hem, det var liksom brainfreeze fast utan glassen, inte alls lika kul ;)
Ena sidan av bilen, den som var i vindriktningen gick riktigt bra att skrapa fram men när jag gick på andra sidan hamnade jag själv i vindriktningen och då var det inte alls lika kul ;)

Nu ska ni inte börja skrocka och peka finger åt mig och tycka att jag är en vekling, ni som har betydligt kallare. Alla gånger som jag har stått i en bortglömd avkrok någonstans i Älvdalen och väntat på skolbussen, morgon efter morgon i minus 30 grader och ibland ännu kallare har gjort mig till en riktig hårding... eeh eller nåt ;) men nu är det faktiskt lite som så, att jag har hellre minus 30 i Älvdalen än jag har minus 3 och isande nordanvindar över slätten.. för dra på *pip**pip* kallt det är här ;)


Eftersom det är lite brist på egna bilder nu för tiden så bjussar jag på lite inspiration från nätet. Har jag inte helt fel så kommer dom här bilderna från den härliga butiken Atelier September.


I dag har jag längtat efter min varma sköna seminya 90-talslägenhet hela dagen eftersom det har varit brutal permafrost inne på mitt kontor också. Jag sitter i en gammal industribyggnad och köper grejer enligt LOU hela dagarna och byggnaden jag huserar i saknar allt snyggt industriellt chict så det är bara shabby för hela slanten ;)

Visst är det mysigt med det gamla och slitna men när det blir shabby isolering i fönstren då är det inte så kul. Så idag har jag tillbringat en hel del tid på alla fyra med alla skinkor i vädret under skrivbordet för att mecka med elementet som envisades med att vara så kallt så man kunde frysa is på det. Framgång? Nope fick spola händerna med varmt vatten vid eftermiddagsfikat för att tina upp… I morgon blir det tjocka tröjor och torgvantar på i saltgruvan ;)


Den här finfina bilden kommer från Lovisa på Landet, jag gillar skåpet och hyllan och .. och.. ja allt faktiskt ;)

När man väl har besegrat kylan och yrsnön och hittat hem så vill man helst inte sticka ut ens den minsta lilla del utanför dörren igen och det passar mig väldigt bra. Jag måste ju se till att sparka igång adventspysslet någon gång och nu håller jag på att pimpa julstjärnor för hela slanten.
Har vi riktig tur kanske det blir lite dagsljus i helgen och då kan ni kanske få se ett foto av dom fina alstren ;) Inte nog med det, i morgon är det äntligen dags att hämta hem alla sällsynta keramikalster.. så vem vet, det kanske blir väldigt skojigt här på bloggen nästa vecka ;)

Ha det så skönt i vintervädret!
Kram Kram
Krutan snökanon


7 kommentarer:

 1. Underbara bilder!

  Oj, vad jobbigt det låter med att det är så kallt på jobbet. Jag tycker att det räcker med kylan ute liksom.. Sköt om dig, kram

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det hemskt med nordanvinden, inte särskilt trivsamt. Jobbigt att du ska ha det så kallt inne också.
  Väntar med spänning på dina nästa bilder!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. 'Mammelucker' är bra ;-)
  Kram fr.mig

  SvaraRadera
 4. Mmm vilka vackra nätbilder, så skulle jag vilja ha det hemma!

  Ja, jag vet, -3c där vid kusten är som -25 inåt landet!!! Brrrr.. Mari.

  SvaraRadera
 5. Idag var det ingen höjdare på vägarna... var tvungen att hämta hem sonen ikväll. Man bävar för att bli ståendes i nån driva och frysa ihjäl..

  Fina bilder från nätet. Skåpet i köket var super.
  Ha en skön kväll i din varma goa lägenhet.
  Kram Marie

  SvaraRadera
 6. Ja, och inte lär det bli något varmare i helgen. Vi får klä på oss ordentligt. Eller stanna inne... Gillar färgen på skåpet. Lovely!

  Kramis Lisa

  SvaraRadera
 7. Klaga inte....! Här har varit -10 och samma isande nordan som över slätten. Hel...te va kallt det har varit. Värmen blåser ur huset även om det är super isolerat enligt konstens alla regler. Tur att man har en vedbod som är nästan full med ved, observera nästan. Vi tömmer den nu för att snickra ny till våren.....
  Varmt och mysigt blir det med elden i kaminen iallafall. Vad vore livet utan kamin.....ISKALLT! Kram/ Eva-Mari

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin