måndag 29 november 2010

God Måndag!

Ojojoj nu får ni minsann göra skäl för namnet snökanoner ;)

Jag missade visst att önska alla en härlig första advent i går eftersom jag var ute i snösvängen med våran plogbil Audin, men jag gör det idag i stället.. det är ju trots allt första advent ända till nästa söndag.

Så massor av adventspussar på er alla gullefjun! :)


Helgen har ju varit mucho snöig och jag har med råge, fått äta upp, att jag trodde att jag skulle slippa skotta snö. Ni vet, när jag trodde att jag skulle få sitta inne i värmen och sopa smulor från tröjan efter skinksmörgåsarna och kika ut på alla stackare som skottar för livet ;)
Detta eftersom jag faktiskt bor i en hyresrätt och betalar en mindre förmögenhet varje månad för att någon annan ska skotta snö åt mig, men inte igår, för då ägnade jag mig åt lite ideellt arbete åt stångåstaden för att vi över huvudtaget skulle kunna köra ut våra bilar ur garaget ;)

Nåväl när jag hade satt i mig ett okänt antal knäcke med julskinka på söndag morgon, hemma hos oss är nämligen första advent startskottet för det, i över en månads tid oavbrutna frossandet i julskinka, så fick vi den ovanligt snillrika idén att vi skulle åka och köpa virke och köra ut det till stugan… ja jösses vad lite sådär impulsstyrt påhittiga vi är ibland ;)

Det snöade på tvären och där vi hade pulsat i snö till knäna drev det igen på nolltid.
Nästan så att vi skulle få någon sorts pris för vår påhittighet..

Nu vill jag gärna poängtera att det inte alls var jag som från början kläckte den här fantastiska idén men inte heller protesterade jag särskilt högljutt, inte alls faktiskt om jag tänker efter riktigt ordentligt ;)

En bra sak att säga i det läget hade kanske varit något sådant här:

Du Lasse vi kanske ska låta bilen stå idag eftersom det fullkomligen vräker ner snö och har kommit mer än två decimeter på några timmar och det blåser massor av sekundmeter. Till råga på allt så är sista 300 meterna av vägen oplogad… eeh nää, i stället säger jag.. Jaa vilken toppenidé, då vill jag att vi köper virke till skivan som ska snickras till hyvelbänksunderedet..


Och så här lät det på den 8 km långa vägen ut till stugan:

Ååh shit vad det driver snö..

Ojojoj här vill man inte få möte..

Wooow det där blev spännande..

Karin.. är vi på vägen?

Eeh jag vet inte..

Tack Gud, för snöpinnar!

Oj nu fastnde vi..

*Skottaskottaskotta*

Pust det här gick ju bra hehehe.. sen ska vi bara hem igen..

Ha en superskön vecka!
Puss och kram
Krutan i snösvängen

8 kommentarer:

 1. Ha ha,, sverige i ett nötskal.. himla rar beskrivning. Hoppas hamresan gic raka vägen utan dikeskörning. kram J

  SvaraRadera
 2. Hej !!
  Ha,ha, alltid lika härligt och roligt att läsa om dina påhitt !!
  Kanske mindre roligt att sitta i bilen i Sverige just igår...
  Jag är ju numer ( sedan 20 år ) befriad från allt vad snö heter i min vardag,på gott och ont...
  kram,Monica

  SvaraRadera
 3. Vilka äventyr ni vågar er ut på. Men det är det värt för att få lite virke till hyvelbänken. Det kommer ni alltid koma ihåg sen:)
  Ha det gött i snön, kram Marie

  SvaraRadera
 4. Ha ha jag kan riktigt se erat äventyr framför mig riktigt spännande!
  Kram fr.mig!

  SvaraRadera
 5. Hahahaha, ljuvligt härliga människa!!!!

  Du får mig alltid på topphumör :-).

  Herreguuud det är väl klart att man inte motsäger sig en liten utflykt? Helst när det inte ens förslaget kommer från en själv :-).
  Då kan det både vara drivis och blåsa smådjävlar ;-).

  Apropå utflykt....Om du nu ska till Säter så banne mig måste du komma förbi butiken så att jag får träffa dig!

  Och hör sen! ;-)

  Kraaam
  Melinda

  SvaraRadera
 6. Ojojoj det var en utfklykt som heter duga ;o)
  Ha en finfin dag!
  Kram/Lena

  SvaraRadera
 7. Men fantastiskt mysigt och fint var det vid stugan i alla fall. Spännande med ett äventyr ju:)

  Kramis Lisa

  SvaraRadera
 8. Hihi...ni är ju fullständigt galna. Men så får vi ju nåt kul att läsa om ;o)

  Trots snöyra så ser torpet väldigt charmigt ut.
  Ta det nu lugnt på vägarna!
  Kram Ulrika

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin