onsdag 17 november 2010

Materialbrist

På tal om adventspyssel och granris så ser det ut så här ute i stugan nu för tiden! När den här bilden togs fanns det fortfarande några träd kvar men idag är skogen helt borta och därmed också mitt aldrig sinande förråd av små granar och annat bra att ha till advent ;) 


All the forest is gone around our cottage and so is all the christmastrees.

Jag hade ju en liten awakening förra året vad gäller vår fula granhäck. I år har kalhygget utvecklat det till en fullfjädrad förälskelse och jag vaktar på det stickiga eländet med mitt liv som om självaste advent hänger på häckens vara eller inte vara.
Nåde den som ens vågar tänka tanken och i synnerhet vädra sina åsikter om att den ska jämnas med marken.
Synd nog har jag till slut, efter 8 års hårda förhandlingar där vi suttit i varsin skyttegrav min favoritmilitär och jag och manglat våra ståndpunkter avseende ovan nämnda granhäck, äntligen fått över honom på min sida, vilket är den sida som i alla år har propagerat för att utplåna detta otyg från vår tomt.

Nu måste jag snabbt som ögat byta från förhandlingsteknik till förhalningsteknik ;)
Ibland löser det sig dock med kompromisser utan att man behöver kompromissa, det sättet gillar jag bäst.
Det hände i helgen när vi skulle ta upp dörrhålet mellan gamla och nya köket i torpet lite större. Jag ville ha så stort hål som möjligt och Lasse ville ha kvar det ursprungliga inte ha lika stort ;)On this side of the wall is the future diningroom and on the other side, the future kitchen in our cosy (?) ;) little cottage.

 
När vi nästan hade sågat färdigt hittade vi ett stort gammalt järn en bit in i väggen nere vid tröskeln som vi inte kunde ta bort med mindre än att riva delar av den väggen som skulle vara kvar.
Vi stod och kliade oss i huvudet en stund och så bestämde vi oss för att regla igen öppningen en aning och lösa problemet på det viset och hokus pokus hade vi en öppning som båda kunde leva med ;)

Ha en bra dag!
Kram Krutan

1 kommentar:

  1. Hejsan!
    Vi har också en ful granhäck, som kanske borde jämnas med marken...fast jag tycker det är himla skönt att slippa se in till grannarna,och att grannarna slipper se oss sittandes på dass, haha!:)
    Dessutom superbra att ansa för lite granris så här års!
    kraam

    SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin