onsdag 1 december 2010

Det vill sig inte riktigt

Jag äter kilovis med skinka lyssnar i timmar på Peter Jöback, det är snö ute och stjärnor hänger i alla fönster, hyacinterna släpper sin väldoft i hela lägenheten och överallt brinner levande ljus men ändå vill det sig inte, det händer helt enkelt inte.
Var fan är julkänslan?

Inget julpyssel är kul, pengarna lyser med sin frånvaro så jag kan inte släpa hem en massa skojiga fynd, har förresten inte någon lust heller så var det bra med det, jag har liksom börjat gilla att det inte är så himla stökigt jämt, sorry! Bloggen behöver lite konstgjord andning för den håller på att självdö, sorry för det med.
Sorry för det här inlägget också när jag ändå håller på!

Ibland styr inte förnuftet helt enkelt, det är lite synd eftersom jag är den mest förnuftiga människa jag någonsin har träffat. Klok som få och förtänksamheten personifierad ;) Det är ju tråkigt att jag inte får demonstrera hur klok jag egentligen är eftersom jag har tappappat takten av det här eviga mörkret och har brutal PMS och likt ett svultet monster river runt i alla skåp hemma och förbannar mig själv för det där jävla nya livet som jag startade för en tid sedan och som har till följd att det inte finns något godis att uppbåda någonstans här hemma, inte ens en förskrämd liten chokladbit ligger och darrar i något dammigt hörn längst in i skafferiet.
Min kollega på jobbet har i alla fall små barn vars godis hon brukar äta upp men jag har bara fattiga tonåringar hemma som inte har råd att köpa något godis som deras monster till kära mamma kan glufsa i sig.

Jag är i alla fall glad för mitt jobb där jag kan gläfsa fram order i telefonen, peka med hela handen och säga saker som, gör om och gör rätt och skrämma mina kunder till lydnad och underkastelse enligt LOU och i morgon ska jag få nöjet att skälla sönder den frissa som har förstört min dotters blonda hår för lång tid framåt och till råga på allt hade mage att ta hutlöst betalt för det. Ja, jag tror minsann att det ändå finns hopp om livet..

Tack och lov för James Blunt
och hans deppiga mollackord!!
 
 
Lyssna och njut!
En till för er som törs ;)

och ha en skön fortsättning på veckan!
Kram Karin

17 kommentarer:

 1. Tack! Jag trodde jag var ensam i denna världen att inte hitta julmysstämningen som alla pratar om.
  MVH trogen bloggläsare Lena

  SvaraRadera
 2. Haha, fattiga tonåringar som inte har något godis hemma, det känner jag också till. Attans ungar! ;)Brukar också leta mig tokig på godis som inte finns i något endaste litet hörn.
  Men julkänslan är väl ingen fara med ännu, den kommer säkert så småningom, det är ju bara 1 december idag

  Tack för James Blunt,
  ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Men snälla du, vet du inte att "nya liv" startar man EFTER jul och nyår. Nu är det du som går och införskaffar en redig chokladkaka eller kanske du ska doppa 12 pepparkakor i kall mjölk. Det kan verkligen få igång lite julstämning. Och så gör vi en nystart 1 jan. Stor kram på dig och hoppas du får en bättre dag i morgon!

  // Nina T

  SvaraRadera
 4. Härda ut -bit ihop - snart är det samma positiva krutan igen!
  Jag har läst din blogg varje vecka ett bra tag nu och kommer oxå fortsätta med det även om du fått en släng av oenergi och negativinism(tro inte det ordet finns,,jo nu gör det ju det)
  mycket snart kommer jag åter le och skratta tyst åt dina dråpliga inlägg..och bli inspirerad av ditt fix å don. Tack på förhand för en underbar blogg /Kram

  SvaraRadera
 5. Opps...:).. och jag som sitter med en pollypåse i knät!!.. usch och fy..den tror jag att jag lägger ned på direkten.. Jag har börjat mitt nyaliv ..väldigt länge och går väl sissådär.. nu har jag varit sjuk en vecka drygt och inte haft någon som helst godisbegär.. tills idag.. DÅ..kom den ..
  JA vi har väl alla lite släng av den där...och himla kul du skriver ändå:)... blogga eller icke blogga..ja det kan man fråga sej.... men jag hoppas att du fortsätter med dina härliga inlägg.. kram..PIA

  SvaraRadera
 6. Håll ut. Det är sista månaden på det här året. Det är ett bra tag kvar till jul. Du bor centralt och kan kila ut och köpa lite choklad och vräka i dig på väg hem igen och du kan lägga dig i soffan och lyssna på James..
  Ta det lugnt så kommer nog julkänslan. Hoppas jag!
  Kram från din trogna läsare, Marie:)

  SvaraRadera
 7. Trodde jeg var den eneste som ikke fant noen julestemning, som ikke har handlet en eneste present, som ikke har plukket fram en eneste advent- eller julepynt. Blir jo helt slått ut av de flinke bloggerne jeg er innom daglig...

  Kari :-)

  SvaraRadera
 8. Håller med föregående talare! Och skickar en hälsning till en av mina fem-i-topp-bloggare! Gillar alltid dina inlägg, oavsett moll eller dur. Fyller på mitt behov av sannings-sägare, brutal ärlighet, skratt och fanskap i en salig röra. Precis som livet självt! Kram Nellie

  SvaraRadera
 9. Haha...Du är så härligt ärlig! Det gillar jag! Inte blir jag deppig för att jag läser detta och inte av musiken heller men skönt med nån som inte är perfekt jämt!:)
  Själv påbörjade jag LCHF lr va d heter men nu blandar jag hejvilt...äh vaddå...det är ju ändå snart jul så skitsamma...då vill man ju ändå äta allt gott! Får väl ta lite extra promenader istället! Jag vill må gott! Kram :)

  SvaraRadera
 10. Stackars dig, alla är vi nog lite deppiga ibland men det går över.
  T.o.m. när du är på dåligt humör så kan du skriva roligt. Jag har följt din blogg länge o jag hoppas att du vill fortsätta med den.
  Julkänslan infinner sig snart ska du se.
  Kram på dig

  SvaraRadera
 11. Hallå Karin, ingen julpanik, julen kommer ändå och det gör inget om man "hoppar över den känslomässigt" ett år... men med ett juligt doftljus och en skiva jag kan rekommendera, 59 kr på Ginza ( sen mitt förra inlägg) OCH en kvast grankvistar så kommer det smygande lite i af:)

  Va kul du kommer till Falun, i morg jobbar jag dessvärre inte, bara i dag och på lörd men varmt välkommen till GRUVGATAN 13!!
  Adventshälsn fr mej.

  SvaraRadera
 12. Hej !!!
  Lika underbart inlägg som vanligt !!!
  Hur du än skriver så är det lika underbart roligt att läsa varje gång !!!
  Livet går upp o ner och det gör humör ,julkänsla och blogglust också !!!
  Det här är en mörk och lite deppig period ,helt enkelt,men det är ju därför vi uppfunnit julen !!!!
  Julkänslan kommer, förr eller senare, det varierar från år till år,ingen ide att söka efter den alltså, eller försöka känna efter för mycket,eller ens vilja för mycket, den kommer när den kommer ...
  Var och en har sin jul, helt enkelt !!
  kram,Monica

  SvaraRadera
 13. Ibland är faktiskt pms-ilskan bra att ha och ta till i situationer när man behöver säga ifrån och inte låta folk trampa på en. Hoppas att ni får tillbaka pengarna i allafall. Och jag lovar inspirationen den kommer bergsäkert tillbaka. Kram /Therese

  SvaraRadera
 14. Det är svårt att finna julstämningen när man blir påtvingad jul redan i oktober.
  Numera har jag bara sporadiska kontakter med civilisationen i samband med proviantering och sändning av försålda varor.
  Nu går det bättre med julstämningen när jag själv kan bestämma.

  SvaraRadera
 15. Vad skönt att läsa en blogg där någon "kräks" ur sig lite skit! Ibland ska det ju vara så himla bra jämt och så känner då inte jag att man KAN vara jämt.
  Ibland har man skitdagar, skitoveckor.. om inte längre. Men får man bara ur sig lite så känns det bättre! Hoppas på bättre dagar och julstämning! Men va fasen, julen kommer iallafall som tur är, även om stämning och pynt och bakning och pyssel inte hunnits med eller orkats med!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 16. *KRAM*
  Det är som livet är, härligt upp och ner, fast man förväntar, och förväntas känna. Bara för tiden är inne.
  Men så är det ju inte, och vet du min ljuva, det gör inget!

  Härligt befriande inlägg, som alltid!
  Du är min favoskribent! Men det vet du ju redan..:)

  Puss på dig...

  SvaraRadera
 17. Hej !
  Vilken underbar blogg. Och vilket vackert/roligt/målande språk du har.
  "Lingvistisk drottning" skulle jag vilja kalla dig Krut Karin.
  Den här bloggen ska jag följa.

  Tjing!
  Lena

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin