söndag 2 januari 2011

Det nya livet..

..tänkte jag också skulle få plats under det nya krispiga tjugohundraelva.

Jag startade ju upp det för ett tag sedan och det har faktiskt gått rätt så bra. Än så länge har jag landat på minus tio kilo.. det måste vara för att jag startade på en tisdag istället för en måndag, eller vad tror ni? ;)

Stora problem uppstår dock när jag är ledig.. tro mig, i det fallet gör jag mig bäst när jag inte har så mycket fritid. För när jag blir rastlös.. och det blir jag ganska fort, ja då bakar jag och då handlar det inte om nyttiga matbröd med massor av hela korn och kli och flis och sågspån och sånt i, nej för allt smör i småland.. jag bakar söta, goda, mumsiga, sockerstinna pajer och andra efterrätter som kan locka den mest härdade renlevnadsmänniskan rakt ner i det kolsvarta fördärvet ;)

Den här ledigheten har jag lyckats sätta i mig en kladdkaka, massor av vit chokladpannacotta, två semlor (ja veeet, till och med före nyårsafton) och nu till sist en gudomligt smarrig knäcksmakande ananaspaj :DDen ser inte mycket ut för världen, lite blek och glåmig och oförarglig sådär.. men ajajaj så förrädisk den är, ni vet i dom lugnaste vatten och allt det där men jösses vilket underverk den gör för den vintriga trötta själen, ja och volangerna också om man mot förmodan skulle behöva fylla ut dom litegrann ;)

Har ni inte smakat den så tycker jag att ni ska låta er lockas i fördärvet och prova åtminstone en gång.. hehehe sen är ni rökta ;)
Här kommer receptet:

Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad avrunnen ananas

Gör så här:
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Jag brukar lägga formen med degen i frysen medan jag fixar fyllningen, då glider inte degen ner i kanterna när man gräddar den.

Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.

Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Smaklig spis och välkommen till pajträsket! ;)

Puss å Gull
Karin

5 kommentarer:

 1. Meh vad är det för stil att frestas så ;-) o semlor innan nyår...hm håjaja jag säger då det.Har väl inte varit så duktig själv så jag kan egentligen inget säga om jag ska vara ärlig!O det ska man ju vara på det nya året åtminstone mot sig själv ha ha
  Annars kan man ju skylla ifrån sig när de goda pralinerna är slut ju fniss Det var INTE jag som tog de goda nähä då ;-)
  Kram från mig!

  SvaraRadera
 2. Den pajen är verkligen god,men nu var det längesen.

  Ska också ta tag i mina volanger...dvs minska dem lite.

  Lycka till i pajträsket:)Kram

  SvaraRadera
 3. Jippie, you're back!! :o)))) Jo, jag är en av de som har saknat dina inlägg, men alla behöver vi ju en paus ibland för att slippa gå på knäna. Nytt år...nya galenskaper. Jag hör att du redan är på G = me like!
  Ursnygga tapeter. Det är bara att sätta igång o bearbeta Lasse, för vem vill inte ha en tapet med små kinesergubbar. Go girl!
  Kram och go' fortsättning, Ulrika

  SvaraRadera
 4. Vilken god paj du verkar ha gjort :) God fortsättning önskar Anna

  SvaraRadera
 5. Ha ha... tack för receptet... lite volangutfyllnad har aldrig varit fel... ha nu ett himla gott nytt år.. kram J

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin