torsdag 24 februari 2011

Den som trasiga byxor har..

..hon får gå med skinkan bar ;)Jag har trillat över ett byxproblem. Visserligen är det delvis ett kärt besvär men det är ändock ett problem. Jag har ett par jeans som jag med bästa vilja kan ha eftersom dom har blivit alldeles för stora.
De här byxorna har varit mina favoriter under lång tid, ett par år faktiskt och jag älskar dom, lite som en snuttefilt.
Byxorna är lagom mycket slitna och med en mörkare ”smutsig” färg som i alla fall jag har tyckt varit lite mer smickrande för figuren och dom passar också utmärkt till det mesta som man har upptill.
Nu har dessa älsklingsjeans börjat gå sönder, ni vet där bak där man sitter och gnissar på byxorna hela tiden.Det började en gång i höstas när jag skulle sätta mig i bilen.. ritch.. jäklar byxorna sprack i ändan. Efter noggrann besiktning tyckte jag nog inte att hålet var så stort, det syntes nästan inte utan jag skulle nog klara mig ett tag till.

Det gick en tid, och en morgon skulle jag åka till jobbet.. ritch.. shit där blev hålet större och nu gick det inte att dölja längre. Efter många putslustiga kommentarer på jobbet satte jag mig för att lappa byxorna när jag kom hem, lapp på lapp, lite sådär vintage chic intalade jag mig, slitet och lappat det är ju modernt.. kanon, kanske blev dom till och med lite snyggare efteråt, det här var ju inte så dumt när allt kommer omkring.Det gick en tid, och jag skulle böja mig ner och lyfta en tung kartong.. ritch.. faan nu sprack dom i sömmen där jag sytt fast lapparna, lite som att laga rosthål i golvet på en jätterostig bil, man svetsar och svetsar men det går bara sönder ännu mer och till slut är hålet så stort så att hela bilmattan ramlar ut och i mitt fall en stor bit av skinkan. På med en större lapp omlott på dom andra och efter besiktning avgjorde jag att jag nog fortfarande, i den bästa av världar, kommer undan med vintage chic, lite som jag själv eftersom jag med, ingenting annat än en liten hundradel passerat 40 så är jag lite vintage men ändå fortfarande lite chic ;)


Det gick återigen en tid och häromdagen skulle jag sätta mig i bilen och åka till jobbet.. ritch.. helvete, där sprack andra sidan.. och inte så lite heller och nu är byxorna bortom vintage och chict, dom är helt enkelt bara plain trasiga och jag hittar inte några nya.. det måste finnas en miljard jeans i butikerna och jag har nog provat dom alla skulle jag tro, så känns det i alla fall, och inte ett enda par passar.. jag blir varm och svettig och det är fel på färgen, tvätten, höjden, längden, benvidden, passformen, priset, ditten och datten,.. tänk att det kan vara fel på alla jeans som finns, för det kan väl inte vara jag som är kräsen.. nej vet ni vad, det är jag verkligen inte ;)

Ha en skön kväll
Puss å gull
Krutan

3 kommentarer:

 1. Ha,ha,ha, hur kul är det.....
  Samma hände mig när jag var på bowling med jobbet..en kväll när vi hade lite fest oxå...
  Just när jag fick iväg klotet, hade gått ner i perfekt utgångsläge då....rich....!!!!! hela vänster skinka syntes....Inte kul!
  Ha det jättebäst! /Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Ta en bild på dig (framifrån :P) och visa i jeansbutiken att så vill du att de ska sitta. JC och Solo är två butiker som har grymt bra jeans service enligt mig och mångfald bland jeansen. HM har också rätt sköna jeans. Om du inte hittar så fråga efter killjeans i din passform. Har funkat för mig:)
  Hoppas du hittar några!

  SvaraRadera
 3. Prova ett par Lee, de tycker jag sitter bra. Nä annars undviker jag helst jeans. Kram /Therese

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin