fredag 4 februari 2011

Fredagsmys

Hur det gick med fredagsfikat idag? Jo det blev både fralla och tårta och det tackar jag för ;)Bild: Sköna Hem

Det var roligt att läsa att de flesta av er har ett eller flera knep att ta till när den mörka årstiden nalkas. Bla att vistas ute mitt på dagen och det är nog det bästa när det gäller att tillgodogöra sig det lilla dagsljus som finns. Egentligen skulle man ta en halvtimmes promenad varje dag på lunchen innan man sätter sig och äter. Inte bara för det livgivande dagsljuset utan också för det fysiska välbefinnandet.

En annan sak är vitamintillskott och det tror jag helt hundra på under dom mörka månaderna, ja hela året också om man har lite taskig kosthållning. Om jag ser till mig själv så äter jag inte lika bra på hösten och vintern som på sommaren. Det blir som en ond cirkel utan att man tänker på det.

Jag blir trött – förmodligen av bristen på ljus och motion, för huga vilket trist väder, inte så intresserad av att gå ut och röra på mig i mörkret och kylan.. never ever ;)

Hjärnan börjar signalera, med megafon – Hallåå du är trött.. måste bero på dåligt blodsocker (vaddå hela tiden eller?.. ööh ibland är den där hjärnan inte så himla smart va)

Ät!! Skriker reptilhjärnan, helst något fettrikt med mycket kolhydrater så att du får upp energinivåerna.. pronto.. annars typ dööör du eller nåt! I dessa lägen är det ofta på liv eller död i den där hjärnan som jag har, lite digitalt dramaqueen-ish som en tonåring ungefär, jag kan nästan se framför mig hur den himlar med ögonen åt mig och utbrister herreguuud fattar du ingentiiing.. ;)

 
I kombination med ljusbristen och motionsbristen bidrar den här kosthållningen som reptilhjärnan bestämmer, till att jag blir ännu tröttare och så går jag upp i vikt och blir tröttare av det också och så börjar det hela om, och om, och om, med megafonen. Shit bananas vad jobbigt!

Nu är det slut på det! Jag har kommit på grejen, minus 12 kilo hittills, nu senast 2 kilo på två veckor.. det rullar på. Det är inte helt utan kamp men det går lättare och lättare för varje vecka och jag blir lättare och lättare för varje vecka. Jag är fortfarande inte världens piggaste men jag kan nonchalera reptilhjärnan för jag vet att jag inte är hungrig och jag vet att jag inte har lågt blodsocker :)

 
Ikväll blir det fredagsmys med tacos så klart och varför Johanna och Lasse vissa personer påstår att man inte kan äta det flera gånger i veckan och inte ens varje fredag, det förstår i alla fall inte jag, inte Mattias heller för den delen så det så ;) Rödtjutet däremot, det är ingen högoddsare på fredagarna ;)

Hoppas ni får en fab weekend alla fjuniga gullon! 
P&K
Krutan

13 kommentarer:

 1. För mig funkar det bäst att komma ut på skidåkning ca. 3 ggr per vecka och utmana sig själv att åka längre och längre..och tänk att magen börjar i alla fall bli lite mer spänd :)...och detta gör att jag inte slaskäter lika mycket pga att jag känner mig duktig!:) Åker helst i dagsljus förstås! Skönt att träna utomhus!
  Verkligen snyggt jobbat m 12 kilo!
  Ha en trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
 2. Hej !!!
  Ha,ha, helt underbart inlägg !!!
  Ja, missförstå mig nu inte, jag anar allvaret i det och ärligt talat kan jag hålla med dig till hundra procent, för mig är det exakt likadant !!
  Förutom det faktum då, att jag nuförtiden inte har det lika kallt, lika mörkt och framför allt inte lika länge , men det borde vara reptilhjärnan då som säger:
  -Du är SVENSK du TROR att det är kallt,kallt och mörkt , mörkt,du BLIR nästan deprimerad på vintern,du BLIR trött, du måste ÄTA....
  Ät och sov,ät och sov,ja herrejösses vad jag känner igen mig !!
  MEN jag har också tagit tag i det, äter mindre och framför allt nyttigare, börjat gå lite på gym och nästa vecka ska jag börja jogga med en väninna.
  Ha det gott,nu blir det ju bara ljusare och ljusare !!!
  Kram,
  Monica i Rom

  SvaraRadera
 3. Här ska det bli en blodig biff och ett eller flera glas mörkt rött mustigt vin!! Inte varje Fredag som vi unnar oss en biff,offtast blir det kyckling eller fläskkött..inte fel det heller men för omväxling skull:)
  Kram Marina

  SvaraRadera
 4. Hej Karin! Gud vad duktig du är som tappat så himla mycket kilon! Jag försöker jag med och det går men sakta och de är inte så många som dina ;-)

  Har också väldigt svårt för att komma ut dessa mörka dagar. Men crosstrainern hemma är en god hjälp för att röra på sig ändå.

  Ikväll blir det frukt, ost och lite kallskuret. Inbillar mig att det åtminstone är nyttigare än pizza. Rödvin hoppar jag med, jag har inga problem att somna när veckan är slut, ha ha!

  kram och hoppas du säljer en massa imorgon!

  /Kristin

  SvaraRadera
 5. Ser ut som om jag måste bjuda in mig själv på en kopp thé... =)

  /Malena

  SvaraRadera
 6. Härligt jobbat!!!Skönt med resultat :-)Jag får så många roliga bilder framför mig när jag läser dina inlägg fniss
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 7. Som vanligt sååå underhållande att hälsa på här! Jättegrattis till de 12, hälsar en lätt avis Lydia :o)

  SvaraRadera
 8. 12 kilo Karin? Va f..n ska du försvinna eller? Lasse har ju "inget" att hålla i när åskan går till sommaren. Nej då, skämt och sido, du är jätteduktig. Vilken diet håller du...? Sallad och vatten dieten eller....GI eller LCHF eller bara "skärpning" och träningsdieten?
  Själv håller jag på med den sista en stund till iallafall....Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 9. :) Ja känner igen det där "jag måste nog nödvändigtvis äta nu" fastän man kanske behöver nåt annat egentligen. Bra jobbat med viktnedgången!
  Jag försöker komma ut på en eller ett par promenader om dan. Det gör ju så mycket för humöret. Jättelätt att komma in i latmask-eran dock och inte orka. I synnerhet vintertid.
  Ha det fint i helgen och hoppas pizzan var god. Helt rätt! Det ska man unna sej ibland. Annars blir livet för tråkigt.

  SvaraRadera
 10. Taco och rödtjut, ja tack =) Åh va du är duktig, 10 kg skulle JAG verkligen behöva gå ned men jag ids inte, jag njuter av livet just nu....Fasen va snyggt porslin du sålde, jag skulle vilja haft alltihopa!!! Mari.

  SvaraRadera
 11. Hej Karinkrut! =) Jag var och fyndade lite saker av dig idag på loppisen. Mycket fint du hade! Så nu har jag en liten fråga, har du några bra loppisställen/tips här i Linkan? Har inte bott här så länge och har inte jättebra koll på det... :)

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 12. Oj, bra jobbat!! Alla vet väl vilket jobb, men framför allt, vilken diciplin som krävs för det!!
  Du, ang tröttheten, så säger jag bara ALOE VERA!! Sorry, men det var det enda som funkade på mig och min mage (och många med mig).
  Har Du inte provat drick - så GÖR DET! kolla upp nån åf i Din närhet från Forever och PROVA. Vad har Du att förlora? Du kan ju bli piggare och hålla Dig frisk och kry!
  Bara en VARM rekommendation!! ;D

  SvaraRadera
 13. Hihi, det där kunde ha varit taget ur min hjärna, de verkar fungera likadant! Bra jobbat, 12 kg är ju massor! Hur gick loppisen i helgen!?
  Kram /Anna

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin