fredag 11 mars 2011

Välkommen sköna fredag!

Hej på er alla godingar!
Jag har läst en bok, inget revolutionerande i det eftersom jag läser väldigt mycket böcker, men den här boken är i sanning revolutionerande.
Jag blev väldigt tagen av boken, och när jag just läst ut den och sedan såg Kalla Fakta på kanal 4 i går kväll som handlade om fetmaoperationer, satt jag och grät i soffan.
Jag blev förbannad och hjärtat värker för dom drabbade, jag blir alldeles tårögd bara av att skriva om det här.
I ljuset av boken undrar man om något utav detta hade behövt hända, man törs inte tänka tanken, att det kan ha varit i onödan eftersom följderna blir så ofattbara.

Läkaren Andreas Eenfeldt bakom bloggen Kostdoktorn.se har skrivit en bok, och är man det minsta intresserad av sin hälsa tycker jag absolut att man ska läsa den.
Efteråt kan man göra vad man vill med det man läst och bilda sig en egen uppfattning men man bör läsa den.
Vare sig man tror på LCHF (low carb high fat) alltså lågkolhydratkost eller inte är det en läsvärd bok som inte lämnar läsaren oberörd.

Det är med hjälp av den här metoden som jag har gått ner i vikt och då har jag inte alls varit särskilt strikt men sedan jag läst färdigt boken har jag ytterligare lagt om kosten och så här bra som jag mår nu har jag inte mått på länge.... nej, jag minns faktiskt inte när jag någonsin har mått så här bra!

Jag har en otroligt känslig mage och har, vad jag tror är IBS (Irritable Bowel Syndrome) och i perioder kan jag inte äta någonting annat än kokt fisk.
Jag har märkt att när jag drar ned på kolhydraterna så blir det bättre men aldrig någonsin har jag fått något gehör från sjukvården. Jag har bara blivit bortviftad som om jag är mindre vetande när jag har fört lågkolhydratkost på tal, eftersom jag har märkt att jag blivit bättre då.

Nu har jag fått ett nytt liv, helt besvärsfri, jag tror nästan inte att det är sant!

Ha en superduper helg alla cyberpraliner
P&K
Krutan

6 kommentarer:

 1. IBS har jag också och det kan vara ett rent helvete utan att någon annan vet om det.
  Man blir ju utredd för allt annat och sen utesluter dom de "vanliga" sjukdomar och konstaterar att IBS är det som är kvar.
  Det är lika för mig, att om jag håller mig från kolhydrater och fibermat mår magen mycket bättre!
  Heja oss!

  SvaraRadera
 2. Här finns en till som mår bättre än någonsin! =) Och förresten hela familjen, även barnen!
  Ångrar bara att vi inte hoppade på tåget tidigare, då kanske man hade sluppit att irritera sig på inkompetenta läkare!!!
  Bättre medicin än att lägga om kosten till LCHF finns inte! =)

  /Malena

  SvaraRadera
 3. Håller med dig helt. Jag har också IBS. Lchf-metoden hjälpte mig inte bara att gå ner i vikt utan jag blev bra i lilla magen också. Kul att du mår bra och slipper dina besvär. Ha en trevlig helg.
  Kram Sonja

  SvaraRadera
 4. låter intressant. ska ta och kolla in den!

  SvaraRadera
 5. Härligt att se fler som är inne på samma spår som jag! Jag har också börjat med LCHF och mår väldigt bra! Igår fuskade jag, åt dinkelpannkakor och direkt började magen protestera! Jag har samma problem som du med magen och med facit i handen så är LCHF det enda rätta för mig. Tyvärr har jag inte gått ner så mkt i vikt, vet inte riktigt varför jag inte gör det, men jag kämpar på!

  För övrigt så har jag också läst boken, den är superbra!

  Ha en bra dag!
  //Alexandra

  SvaraRadera
 6. Godt å høre at det er flere som har opplevd positive forandringer ved lchf. Jeg har ikke gått ned så mye i vekt, men hverdagen er mye bedre enn før. Boken har jeg ikke leset, men skal skaffe meg den.
  Klem Frida

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin