måndag 9 maj 2011

Vårbruk

God morgon alla vårfjun och solfjun!

Hoppas helgen varit bra, här har maj varit på topp och visat sig från sin allra bästa sida och varmare ska det bli den här veckan, toppen, gillagilla.


Nu har sommarsäsongen dragit igång med full kraft ute i stugan och det märks för i dag är jag helt slut som artist, ryggen protesterar och benen är stela men jag hann med en morgonpromenad före jobbet i alla fall :)

I helgen var det lite välbehövlig utrensning av spår och lämningar efter husdjuren som har kamperat inne i vinter, typ möss å sånt. Vi har klarat oss bra några år men den här vintern har det varit mössens julafton i jaa, säg 5 månader om inte mer och det syns.
Därav behovet av en rejäl vårstädning. Vem vet, med lite möss hemma i lägenheten också, så kanske skulle det bli städat lite oftare.. ;)

Det har tydligen varit en hård vinter för alla klövdjur som också har passat på att ”ansa” våra fina prydnadsbuskar och alla våra fruktträd.
Det är ju kanon för då slipper vi göra det, enda problemet är att djuren inte gör det så snyggt och inte heller särskilt bra eftersom dom bara äter alla mumsiga toppar, plockar russinen ur kakan skulle man kunna säga.
Man skulle önska att älgarna kunde ta alla vattenskott på äppelträden, eftersom dom är så långa och stora, älgarna alltså, som tack för maten, kan man tycka, men en älg på stege hör väl inte till vanligheterna så dom får vi väl fortsätta att klippa själva förstår jag.. och dessutom plocka upp kvistarna från backen. Vi har provat att låta grenarna ligga kvar ett tag, men ingen kommer och äter upp dom, så..
jag tycker att djuren är lite otacksamma ibland faktiskt ;)

Sommarsäsong innebär också gräsklippning och i höstas fick vi köpa mer mark i anslutning till vår tomt så nu är det hårda väpnade strider om huruvida det behövs mer gräs eller inte. Vi ligger i varsin skyttegrav och pepprar varandra med skarpa argument för och emot.


I söndags var vi och hämtade hem vårt nyaste blocketfynd, nämligen 400 gatsten, rätt så tungt och jobbigt, men bra då det talar för min sak – mindre gräs, eftersom det redan idag tar en hel dag i anspråk att klippa det vi har, vilket jag fick ägna hela lördagen åt ;)


Jag har också hunnit med att plantera om dom stackars pelargonerna som inte fått ny jord på två år, dom börjar närma sig en miljon till antalet, det är jag helt säker på ;)
Jag har också planterat lite andra sommarblommor i hinkar, byttor och krukor, klappat lite på den nya pionen som vi fick av svärisarna förra året. Dom hittade den kastad och övergiven på komposten i bostadsområdet och nu har den fått flytta hem till oss :)
Vi har inte en aning om hur den ser ut och vilken sort det är. Den är lite klen och ranglig än så länge men det är blomknoppar på den så det ska bli mycket spännande att se vad som slår ut.

Ha en skön start på veckan!
PussåGull
Krutan

1 kommentar:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin