onsdag 15 juni 2011

Planer, planer..

Hej på er alla smultronpussar!

Hoppas ni har det gott så här i det lite svalare sommarvädret.
Själv sitter jag inne och kurar och smider storartade planer för kommande utgrävningar i stugan ;)

För ni vet den däringa trädgårdssängen....

 

...som från början var en hög med plockepinn som jag pusslade ihop förra sommaren...


...som var lite olika delar från flera olika sängar i lite olika färger, som jag hittade på soptippen och som min kära Svåger fick klättra i högen och plocka ihop och sedan köra hem, han gillar mig skarpt ;) ...


...och som inte hade någon botten vilket gjorde att det blev lite problematiskt att ligga i den då. Den som jag tillverkade ny botten till av plank förra sommaren..


...och som jag  fick sitta och gänga om alla pinnar på, i sommarvärmen, och sen såga av gängstavar och skruva i som i hålen, både uppe och nere för att kunna sätta fast dom fina pinnarna i ramen...

...och som är alldeles alldeles underbar och tung som bly och som ska få hjul på sig så att den går att flytta när man ska klippa gräset...
... ni vet den sängen.

Den har jag stora planer för.

Länge länge har jag preppat Lasse angående en grusad "plan" under björkarna där sängen står och lika länge har jag gått i valet och kvalet över vilka trädgårdsstolar/fåtöljer/dylika tingestar jag ska komplettera sängen med där i skuggan under träden.

Mumlande har jag dividerat med mig själv allt medan jag har gått runt och stegat upp var vi ska gräva.
Den här ovanligt utomordentliga idén är faktiskt, hör och häpna, nu blir ni allt förvånade,  väl förankrad hos min andra hälft och det som ännu återstår är bara att räta ut en del frågetecken och arbeta fram en del detaljer.
Jag tänker, trädgårdssäng med kuddar för skön avkoppling under träden, korgstolar, bord, lyktor, malmkrona i trädet, eldkorgar, upphöjda odlingsbäddar, knastrande grus.
Sen är det bara att köra ner grävmaskinen och gräva upp gräsmattan. Piece of cake! Det enda som kanske inte är helt solklart hos alla parter är hur nära förestående utförandet av idén verkligen är ;)
Tänker man sedan steget längre så vore det ju alldeles alldeles utmärkt med ett växthus tillsammans med alltihopa, eller vad tycker ni?

Ha en skön dag!
Pussåkramåklapppåkinden
Krutan

3 kommentarer:

 1. Vilken härlig säng ,blir underbart att koppla av i under bar himmel
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 2. DEN sängen ja!!
  Vilket arbete, men vilken fin möbel sen!!!

  SvaraRadera
 3. Gud va charmig, och egentillverkad dessutom hihi. Skulle också bli så glad om jag hittade en någongång.
  Kram Liselott.

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin