onsdag 1 juni 2011

Välkommen kära Juni!

Nu kan vi dra igång säsongen på allvar

Nåja, den har väl varit igång i alla fall så länge gräset har växt ;)
Arbete och snickring har det väl varit sådär med får jag väl erkänna men nu har vi med lite arga-snickarn-influenser bestämt två dagar mitt i veckan då vi ska åka ut direkt efter jobbet och arbeta så att svetten lackar, för att det ska börja hända lite :)



Några fönsterkarmar i behov av kärlek eller varför inte.. ett mirakel ;)


Det behövs mycket kärlek i det här lilla torpet.. lägg märke till glaset som Lasse har kraschat, då var det väldigt mycket kärlek i luften.. ;)



Maskiner.. i like! :) Jag håller som bäst på att tjata till mig en spikpistol, det är också mycket kärlek.. ;)


En liten sängkammarkakelung i väntan på montering i.. just det, sovrummet :)


Gammalt gammalt med flera lager färg. Vi  har hittat något som vi med bästa vilja kan tolka som en originalfärg och vi tror, att vi med vår medelålders svårfokuserade syn, har sett att det är grön jord.


Och jag trodde att jag var dålig på att spackla... Det gamla järnet till kammarlåset sitter i alla fall kvar i karmen..


Mm vad ska man säga, jo tur att hålen finns kvar och inte är igenspacklade eller lappade med någon annan suspekt lösning.. det gör det lite enklare för oss.


Att-göra-listan-punkt-inte-vet-jag-hundra-någonting, Putsning av murstock.. ;)


Verkstad lite överallt, arga snickarn skulle gå i taket kan tänkas ;)


En arbetslampa som min Pappa har svetsat ett finurligt stativ till, det går att vinkla lampan åt alla håll, vääldigt braa!


Förberett för elektrikern... eller hans kompis, eller för all del, jag nöjer mig med någon som kan och har tid ;)



Äntligen är det sommar, officiellt och på riktigt. Inte sådär, shit va kallt det är.. ja just ja det är ju bara mars-april-maj-eller nåt, nej, nu kan man faktiskt vara indignerad på riktigt när det är kallt och ruggigt. Och ska sanningen fram, så blir i alla fall jag förvånad när det är varmt, förvånad men glad och uppåt. Man förväntar sig liksom inte att det ska vara varmt och skönt under den svenska sommaren.
Som igår när jag kunde sitta och köra gräsklippare i bikini klockan sju på en tisdagskväll, inte förväntat men kärt och efterlängtat, jo ni läste rätt.. köra gräsklippare.
Äntligen har vi fått hem en, i det närmaste antik åkgräsklippare. Gräsklippning med en handjagare, visserligen modern och självgående men dock handjagare, i fyra timmar per gång är ett minne blott.
Nyförvärvet är så gammalt att delarna inte längre tillverkas och då är det bra att bo ihop med Mr McGyver som, med sin aldrig sinande talang för motordrivna fordon, har fått fart på detta midjestyrda semiantika fartvidunder.
Lasse behövde bara rycka ut två gånger under hela gräsklippningen. Jag vill bara förtydliga att vi har 4000 kvm mycket kuperad gräsmatta, höjdskillnaden kan vara så mycket som 4-5 meter, med diverse bodar, träd och bergsknallar utspridda på strategiska, ja för all del väldigt icke strategiska ställen också. 
Ena gången kom jag liiiite, liite för nära trappen till duschrummet och då fick Lasse komma ut och snickra ihop den igen..
Andra gången lyckades jag sno midjan på klipparen runt en stolpe på ett lite trixigt slänt-isch ställe, Lasse var mycket stolt över min talang och tyckte att jag var oerhört duktig och talangfull och jag fick mycket beröm för just den manövern ;) Det tog oss en stund att tråckla lös klipparen.



- Om du var militär och hade hand om fordon, skulle vi lätt vinna alla krig..

- Wow tror du..

 -Mmm vi skulle skicka in dig till fienden och då skulle dom bli så distraherade att vi lätt skulle vinna utan vidare ansträngning… fick du hålla på ett tag kanske dom till och med skulle ge upp och byta sida...



Ha en skön första juni alla smultronblommor!
PussåKram
Krutan
"kanske i framtiden under cover"


6 kommentarer:

 1. En underbar stuga men vilket jobb ni har - men säkert underbart det också!
  Kam Eva

  SvaraRadera
 2. Det låter som ni har det spännande varje dag, alltid händer det något ;). Hoppas ni får en mysig helg i torpet.
  Kram Liselott.

  SvaraRadera
 3. Kul att se torpet i sin helhet...nyfiken som man är ;o)
  Ja, jobb finns där säkert gott om...himmel, men det kommer att bli så fint!

  Superfina bilder från din söta dotters bal :o)
  Ha en skön långhelg, trots torpjobb!
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 4. Låter som ni får tiden att gå:)
  Trevlig helg, Marie

  SvaraRadera
 5. I just discovered your lovely blog. I'm just new into blogging this year & have just finished off my own blog on fashion, food, travel & interior design.
  http://scrapbook-melissah.blogspot.com/
  I had a lot of fun putting it together maybe you would like to check it out if you have a spare minute.
  x
  Melissah

  SvaraRadera
 6. Först: Underbart söt dotter på Bal, mmmm....

  Sen: Många varma leenden(från mig) ang. din och eran stugrenovering.
  Allt detta som bör och ska göras, göras, göras...
  Jag gillar frystejps varianten, dvs skrivit upp det på plats och ställe så MÅSTE du inte själv komma ihåg det hela tiden att det skall göras och vart den skall vara. Och når någon ser den och tycker att den sitter fel hinner ni diskutera kring det, samt att när "elektrikern" kommer så måste ni inte gå med och peka eller påminna = TOPPEN
  Fast det kan ju bli lite fullt om man satte frystejp och post-it lappar på allt som finns på att-göra-listan-inte-glömma-bort-att-påminna-om-saker.
  Men bara det blir bra....

  Ha en bra nationaldag!

  Kramar

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin