söndag 3 juli 2011

Att ha ett matrum
Jag sitter i favoritfåtöljen vid balkongdörren och fotar tvärs över lägenheten bort mot andra änden, där matrummet är. Det är otroligt grönt och lummigt även på den sidan utanför de stora burspråksfönstren.

Den stora fördelen med vår lägenhet är planlösningen, och med den det härliga ljuset, stora fönster i östlig-västlig riktning, soluppgång och solnedgång med stora härliga träd utanför.. det är otroligt vackert och grönt.. som att bo mitt i skogen.. bortsett från alla grannar då förstås ;)
Lägenheten är planlagd som ett kors i fil kan man säga och från ytterdörren ser man tvärs genom hela lägenheten.. att ögat sen landar på en trist toadörr av smutsvit melamin längst bort i andra änden får man överseende med, det är ju ändå en lätt bedagad hyreslägenhet byggd på tidigt 90-tal ;)
Strax före toadörren korsar det stora rummet som är vardagsrum-matrum i fil och som är det absolut bästa med hela lägenheten!

Jag är väldigt väldigt sugen på att måla skivan på bordet svart och jag är helt övertygad om att det skulle bli kanonsnyggt med den kontrasten, men jag är lite orolig för att den ska sluka för mycket ljus... men å andra sidan, blir det inte bra får jag väl måla om skivan igen då... been there done that, it´s not a big deal ;)

hm.. jag tror att jag gör´t ;)

Vad tror ni blir det bra?

Have a fab sunday!
Hugs
Karin

3 kommentarer:

 1. Åh Karin vilket vackert matrum !!
  Visst är det roligt med ett separat matrum . Vi gjorde ju om äldsta sonens rum när han flyttade och vet du vad jag målade bara bordskivan svart. Det blev häftigt. Och annars är det ju bara att ta fram penseln igen , det är ju bara så häftigt att prova sig fram.
  Ha det bra Kram Bitte

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker matplats. Trevligt med grönska utanför fönstret också. Jag tror som du befarar, att en svart skiva skulle sluka ljus. Men testa vetja. /Therese

  SvaraRadera
 3. Karin din soffa är det dags att du torkar av nu,så mycket som jag dreglat på den ;)
  Faktum är att din soffa rentav nästan orsakade skilsmässa i mitt hem :o)
  Läste din blogg,precis när jag hittat den och såg din förvandlig av soffan...
  Kastade mig på blocket,hittade en liknande GRATIS! Hur skulle jag få hem den? (Inget körkort)
  Mutade sambon med diverse skamliga förslag via sms och självklart skickade jag dem fel så de hamnade hos säljaren av ovannämnda soffa *JORD SLUKA MIG NU*
  Fick till slut gubben att ta med sin bästa kompis (för inga vildhästar i världen kunde få mig att möta denna säljare :D ) för att hämta hem den.
  Den var allt annat än fin när den kom hem o maken ruttnade totalt,det spelade ingen roll att jag målade den...
  I tre dygn fick jag ha mitt projekt sen var det stopp!
  Fick skänka bort den till en väldigt glad väninna medan jag kände mig som en treåring för
  "Karin fick juh"...

  Ha det gott :D / Vivi

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin