söndag 7 augusti 2011

Att turista lite..

IMG_2645_1

Gamla stan Kalmar
kakelugn Kalmar slott
gravsten kalmar slott
Kalmar gamla stan
målat väggfält Kalmar slott
Gamla storgatan Kalmar
gravsten kalmar

God kväll på er alla smultronblommor :)

Det blir ett litet snabbinlägg såhär på kvällskvisten. Jag sitter och klappar lite på bästisen rödtjutet igen, välförtjänt den här gången också likt alla föregående gånger och ryggen beklagar sig högljutt… otroligt gnällig faktiskt eftersom jag har varit ute i stugan och kramats med mina andra bästisar, fönstren… igen, och glasat ur alla tio donatorfönstren. Nu är det tack och lov (tror jag/hoppas jag) bara det roliga kvar att kitta och måla :) äntligen!

Lasse tyckte att jag jobbat så bra så att jag hade gjort mig mer än förtjänt av en dag ledigt.. det är ju trots allt semester så igår hoppade vi in i bilen och styrde kosan mot Kalmar och dess sevärdheter. Vi hade inte ett uns tur med vädret utan det var ren och skär skicklighet från min sida eftersom jag håller mig ständigt uppdaterad på SMHI´s hemsida, det är ju som sagt semester och man måste veta när och hur man ska schemalägga dagarna, eller hur.. ;)

På tolv timmar hann vi åka till Kalmar, gå på två olika visningar på slottet, oerhört intressant, bl.a. tack vare en kanonbra livfull och kunnig guide, jag gillar verkligen Svensk historia, gå omkring och titta på gamla stan, åka över till Öland för att äta en härlig middag i Borgholm och strosa i hamnen mumsandes på en jättegod mjukglass till efterrätt.
Det var nästan så att vi ångrade att vi inte slängt in tält och övernattningsprylar i bilen innan vi åkte men jag visste att det skulle bli en massa tråkregn och en perfekt dag att spendera med lite byggnadsvård i torpet i dag så det får bli en annan gång ;)

Ha en skön, ååh vad är det för dag i morgon... aaah mååndaag, då ska jag gå och fråga frissan varför jag ser ut som jag gör i håret.. jag tror nämligen att det blev fel sist jag var där... men jag är inte helt säker.. så det är bäst att fråga, jag tycker nämligen att jag ser lite tantig ut.. jag.. jag tror det är... brunt..

Pussåkram
Krutan

1 kommentar:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin