fredag 12 augusti 2011

Dikesfyndet

Att jag älskar linoljekitt är helt enkelt inte sant! ;)
Åtminstone inte det vi hade i vår ägo i en gammal burk, vilken jag skrämde fram ur dunkla torpvrår när det var dags att kitta fönstren, det var absolut något allvarligt fel på det... typ generalfel ;)
Det var kanske för gammalt för gud vet, ja knappt han heller, vilket århundrade vi köpte det, och linoljekitt ska tydligen vara färskvara och det kan jag gå i god för att färskt, nej det var det definitivt inte ;)
Tur är väl det då, att vi har planerat att ge oss iväg på en liten roadtripp till Dalarna/Gästrikland.. och som löken på laxen såklart en tur förbi Gysinge när vi åker hem :)
För nu är det så här, att jag har minsann sett på bild att Göran Gudmundsson´s kitt inte alls ser ut som mitt, när han knådar det till en liten okladdig boll i handen och lite snitsigt och snyggt placerar det i kittfalsen ;)Vi får se om vi kan hitta några loppisar på vägen eller några nedskräpade diken, för jag är på jakt efter liknande rottingmöbler till trädgården.
Ser ni så trevligt ett gammalt dikesfynd kan bli med en kudde och några kompisar ;)

Ha en skön Augustifredag!
Kram Krutan

11 kommentarer:

 1. Ha haaa jag har bråkat med kittet i fyra år nu, alltid samma visa, tills jag kommer ihåg att det ju är krita man ska ha på händerna för att det ska sluta kladda, alltså krita precis som en tyngdlyftare innan lyftet ska du damma det på händerna. Så köp en påse när du ändå kör förbi Göran!
  Dikesfyndet är kanon och så vackert med madrassränderna!
  Eija

  SvaraRadera
 2. Du skämtar!! Låg den där stolen i diket? Skulle betala dyrt för den....
  Lycka till med kittandet!
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Vilket vackert dikesfynd du hittat! Så snyggt med randiga kudden där och fina rofyllda bilder oxå! Trevlig helg!:)

  SvaraRadera
 4. Trevlig helg och god road-trip!

  Kram marie

  SvaraRadera
 5. Såna diken skulle jag vilja ha här oxå!!! :)
  Tänk vad folk kastar bort! Men det är ju bra för "oss"! hehe
  Skitsnygg stol!!
  Fina bilder!!

  Lycka till med kittningen!! :)

  Ha en fin helg!

  Kram Tina

  SvaraRadera
 6. Kanonsnyggt dikesfynd, och extra fint med kudden och blommorna till!

  Kram från Helena

  SvaraRadera
 7. Superduper fin korgstol en vill ha!

  Kraam Marina

  SvaraRadera
 8. Hihi...så kul inlägg jag har missat hos dig i sommar då ;o) Har som sagt haft en liten välbehövlig bloggpaus.
  Rottingstolar i trädgården är SÅÅÅÅ najs....jag har två stycken som står o väntar uppe på vinden. Kommer dock ej fram förrän växthuset är på plats....när det nu kan bli?? Har ju redan väntat i 13 år, typ ;o)
  Madrassränder gör de bara ännu snyggare dessutom!!

  Ha en fortsatt go' augustivecka!!
  Kramis
  Ulrika

  SvaraRadera
 9. Vilken lycka att fina denna i ett dike!! Man kanske inte kan hoppas på att göra det varje dag;) Christina

  SvaraRadera
 10. Din blogg är den enda där jag inte tittar så noga på bilderna utan lusläser din text och skrattar för mej själv. Lika roligt varje gång.
  Fast jag har ju sett ditt fina dikesfynd. Och bolster-ränder är jag svag för.
  Hälsningar Yvonne

  SvaraRadera
 11. Halloj Krutan!
  Oh, fönsterkitt är ett sådant där material jag inte har vågat ge mig i kast med - typ som guldfolie eller något, ha ha!
  Så jag hejar på och beundrar både dig och snygga dikesfyndet. Såna finns minsann inte i de dikena jag passerar!
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin