fredag 26 augusti 2011

God fredagkväll...

..Mina kära vänner!
Har ni tittat färdigt på dikesfyndet, kanske till och med tröttnat på att se samma bilder varje gång ni kikar in här ;)
Jag ber om ursäkt för uppehållet men jag lovar att jag har gjort nyttiga saker med tiden ;) kittat fönster och börjat jobba efter semestern.
Idag mina kära praliner tror jag minsann att mitt bruna fett har gått på överväxeln, ni vet det där fettet vi har strax under nyckelbenen, det som aktiveras för att hålla oss varma när vi blir avkylda.
Efter en något okritisk bedömning av dagsläget, gjord av den delen av min förtjusande personlighet som har en tendens att tangera tillståndet dramaqueen-ish, har det framkommit att jag för dagen måste ha gjort ett studiebesök i klimakteriet.
Den kvarvarande dramatiska tonårsdelen av mig har också synnerligen frekvent under dagen, tydligt och högljutt gett uttryck för dagens tillstånd så att det är tydliggjort, bortom allt rimligt tvivel för alla i hemmet och på jobbet.
Hela arbetsdagen har jag velat öppna alla fönster, kasta av mig alla kläder och fläkta mig sval med en beställningsorder eller två. Jag tror dock inte att det skulle ha blivit så uppskattat bland arbetskollegorna, nej då var det minsann på sin plats med en något mera objektiv bedömning av lämpligheten i det tilltaget, därför var det ju tur att jag blev distraherad och hade mycket annat att göra i saltgruvan idag ;)
Igår däremot hade vi friskvårdsdag med jobbet. Våra kamrater som jobbar på idrottsenheten hade knåpat och snickrat ihop ett vinnande koncept med föreläsningar av bla. Martin Lidberg och Fredrik Nyström professor i internmedicin här i Linköping och en hel del träningspass. Mycket bra, en stor eloge till de ansvariga! :)

Eftersom jag redan innan hade bestämt mig för att gå på alla föreläsningar och så påpassligt och bra tajmat, hade tappat bort förlagt mina bästa gympapjucks så blev det inte särskilt mycket träningspassat för min del utan mera mental joggning med alla föredragshållare.

Jag fick igår lära mig att vin (läs: alkohol, ingen skillnad på vilken) är väldigt nyttigt. Ett glas vin (läs: en enhet alkohol) om dagen så lever vi längre än de som inte dricker… alls, plussar vi dessutom på med ett helt gäng salta jordnötter så är vi homefree!
– japp, det tror jag på, har provat själv.. ganska frekvent och ofta på senare tid, under semestern i synnerhet, kanonbra! ;)
Jag har också fått lära mig att jag behöver ett visst minimum av kolhydrater varje dag annars blir jag dum i huvudet och korkad
det tror jag däremot inte på, jag äter inte kolhydrater och jag har inte blivit mer dum och korkad än jag var innan ;) utan bara smalare, piggare, starkare och uthålligare (hahaha nu sitter ni allt och undrar hur jag kan veta det när jag tappar bort förlägger träningsskorna hela tiden) och dessutom mår jag mycket bättre, jag är tydligen ett fysiskt unikum! ;)
Vidare fick jag lära mig att återhämtning är lika viktig om inte viktigare, än själva träningen, ingen återhämtning– ingen muskeltillväxt, jo jag lovar det är sant! ;)


Så nu sitter jag här i soffan och slappar återhämtar för glatta livet, helt enligt de senaste framforskade rönen och är inget mindre än ett fysiskt unikum personifierat ;)

Ha en superskön helg alla!
Pussåkram
Krutan

PS. jag tror till och med att dom sa att man får magrutor av vin men då måste man nog dricka mer än ett glas...

4 kommentarer:

 1. asså åh jag har ju bara världens finaste mamma! älskar dig!!! <3

  SvaraRadera
 2. Hei
  Nå er det lenge siden jeg har vært innom deg. Jeg må ha mistet bloggadressen din men nå skal jeg legge den inn igjen.
  Jeg har mange blogginnlegg å ta igjen så nå skal jeg lese nedover. Ha en fin lørdag. Klem :)

  SvaraRadera
 3. Du ser ju toppenpigg och fräsch ut för att vara en fredagkväll, antar jag. Var det inte du som brukade dregla på kudden förr i världen;)

  Kram trevlig helg.

  SvaraRadera
 4. Lev Vackert Butiken (www.levvackert.blogspot.com) kommer varje adventshelg i dec anordna stor julmarknad, nu söker vi hantverkare som vill sälja sina alster, boka en helg, några dagar maila vitromantik@gmail.com Det kommer bli en magisk jul hos oss! Missa ej! Det finns en stor camping och ett stort vandrar hem 100 meter från huset så bra övernattningsmöjligheter finns!! KRAM Petra Eriksson o Ingela Broling

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin