måndag 5 september 2011

Fredagsmys?

Nope!
Byggare Bob här med lama armen ;)
Helgen har gått i byggnadsvårdens tecken, inte särskilt fredagsmys där inte.Jag gick ut hårt i lördags med höga ambitioner om att kitta färdigt resterande fönsterbågar och döm om min förvåning när jag upptäcker att kittet nästan är slut. Hallå vad har hänt, har någon varit här och tjuvkittat och i så fall, varför är då inte fler bågar fädiga, för det kan ju absolut inte vara så att jag *host host* skulle ha glömt bort att kittet var slut.. nej det är jag helt säker på att jag inte gjort ;)

Så hela lördagens eftermiddag spenderade jag med att åka runt till alla tänkbara ställen som hade öppet, där man om man har tur som en tokig, kan hitta en liten burk linoljekitt längst bak på någon dammig hylla.

Jula, Biltema, Coop, Bygg Max, K-Rauta, Ö&B..

Resultat? Mycket nedslående..

Annat kitt-Ja, Linoljekitt-Nej

Nu är det ju så att jag har en supplier av linoljekitt men det är en helt vanlig färgaffär.. och det vet vi ju att färghandlare stänger 14 på lördagar och inte har öppet alls på söndagar, kanon för den hårt prövade personalen, inte lika kanon för en impulsiv, oplanerad och glömsk byggnadsvårdare som jag ;)

Det enda som återstod var alltså att skifta fokus, man behöver ju liksom aldrig vara utan sysselsättning om man har ett gammalt fallfärdigt torp, bara att välja och vraka bland alla skojiga jobb på att-göra-listan ;)

Söndagens vinnare på listan blev att måla alla fönsterkarmar med linoljefärg och skitdålig pensel, därav lama armen, det kommer inte att hända igen så nu har helgens härliga byggnadsvård med en Krutan på sitt allra mest strååålande humör, renderat i ytterligare en avknoppad att-göra-lista.

Måndagens att göra:

1. Ja, typ köpa kitt då.. hundra burkar eller nåt eftersom bågarna envisas med att aldrig ta slut..

2. Ringa in en elektriker för eldragning.. nu måste det hända något på den flanken innan jag brinner av totalt!

3. Beställa penslar för linoljefärg.. skitdyra, skitbra och skitmånga, så var det med det! Grattis Gudmundsson nu blir det klirr i kassan!


Ha en skön start på veckan
Kram
Krutan på ett alldeles strååålande byggnadsvårdsälskande humör.. not

3 kommentarer:

 1. (Man)Kvinna är väl flexibel, eller?
  Jag köper linoljekitt hos glasmästaren. I lösvikt. Prisvärt.
  Synd att du inte bor i närheten...
  Förresten hur blev det med IKEA stolarna som du skulle ha?
  Lycka till & Hälsning
  //G.

  SvaraRadera
 2. Det är kul att renovera gamla hus. Jag håller på med en gammal gård på Österlen sedan 6 år.

  SvaraRadera
 3. Vilken toppenidé G! Jag har köpt linolja i lös..eeh..liter hos den lokala fönsterrenoveraren och att jag inte tänkte på fönsterkitt, det måste jag kommma ihåg!!

  Leif! Visst är det roligt, för det mesta ;) Ibland blir jag lite mätt dock!

  Ha en skön vecka
  Karin

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin