torsdag 29 september 2011

Heja Ikea!


Jamen ni förstår väl hur mycket jag fick svettas igår!?


Bild: ikea

Bild: ikea
När jag kikade in en snabbis på bloggen i mitt vita hus igår förmiddag, vi kan säga att jag satt i fikarummet och surfade på min iphone så fick jag se att den fina fåtöljen to die for redan var inkommen på ett stort varuhus nära mig och pulsen skenade genast till ångestfyllda nivåer. När Malena sen ringde och ville avhandla gamla saker och andra suspekta ting började jag fullständigt osammanhängande snudd på hysteriskt gapa om denna fantastiska händelse. Nu har jag tur för Malena är med i matchen... hon kan det här med osammanhängande hysteri omkring snygga möbler och hon kan skifta fokus ohyggligt snabbt ;)
Efter en stund ringer telefonen igen och Malena står inne på Ikea och tjatar hål på en stackars anställd kille som aldrig någonsin har hört talas om vare sig TineK eller Day Home och inte alls fattar kopplingen, ja förmodligen fattar han ingenting what so ever om vad denna galning till kvinna står och gestikulerar om, vad hette bloggen hojtar hon i telefon för att visa honom en bild på skapelsen och det visar sig att det finns 6 st fåtöljer kvar, jamen nu förstår ni va.. bara 6 st jag har jagat rottingfåtöljer förr på Ikea och vet hur snabbt ett lager på några stycken försvinner, jamen det är med blixtens hastighet, kanske snabbare ändå, dom går fanimej upp i rök där inne på varuhuset!

Herregud den här nyheten har florerat på allehanda stora och små bloggar sedan början på veckan och jag visste ingenting, jag var helt ovetande (!?) hur kunde detta hända och i tisdags basunerade stadens stora bloggare ut att den finns i lager på vårt varuhus.. i tisdags, hallå, och jag satt fast på jobbet och det är onsdag lunch. Gaah, i flera timmar satt jag och studsade upp och ned på min kontorsstol och var åtskilliga gånger färdig att slita åt mig telefonen och i falsett skrika åt Lasse att vi måste flexa ut för en nödsituation. När jag sent om sider väl stod utanför hans arbetsplats efter arbetstidens slut fick jag vid ett flertal gånger hejda impulsen att hysteriskt lägga mig på tutan för att han skulle förstå exakt hur bråttom det egentligen var och han hann med nöd och näppe dra in båda benen i bilen innan jag gasade iväg med skrikande däck ;)

Körde med bredställ in på varuhusparkeringen och Lasse hann knappt kliva ut ur bilen innan den var låst. Han fick småspringa efter mig när jag med yvigt hår, ryckiga rörelser och stirrande blick yrde omkring och letade efter fåtöljen. Efter vad som kändes som en evighetens svarta avgrund står nu äntligen ett exemplar hemma hos oss i vardagsrummet och den är så skitsnygg!!

När vi satt i bilen på väg hem och jag hade kommit till sans igen lät det så här:

-Ååh guuud tänk vilken tur vi hade, att vi hann köpa en, att dom inte var slut..
-Mm och nu finns det fem kvar..

-Nää vaddåå det vet du inte, det här var kanske den sista eller så finns det kanske bara en kvar
-Mm eller fem!

Ha en skön torsdag alla hallonbakelser!
Kram Krutan
..som kanske ska hålla sig på mattan ett tag nu ;)

13 kommentarer:

 1. Wonderful armchair! I love IKEA. I like your blog. Is very nice:-)

  SvaraRadera
 2. Hej
  Tycker den är jättefin, men var hittar jag den, inte på min Ikeasida varjefall...jag har kanske missat något väsentligt, help! :)

  SvaraRadera
 3. Älskar din blogg, jag skrattar hejdlöst varje gång. Sjukt bra!!
  Kram Eva-Lena

  SvaraRadera
 4. O den var ju alldeles UNDERBAR!!!! =)
  Sen förstår jag inte vad det är för folk dom anställer på IKEA? Hänger dom inte med i blogg-världen? =)
  Tur att det finns "vissa" som har koll på läget... =)
  /M

  SvaraRadera
 5. Åh men hej - jag ska gå en fotokurs snart och tänkte att någon av deltagarna kanske hade en blogg, också hittade jag dig! Vad kul! :-)

  Jag trodde första tillfället var i dag men de hade tydligen flyttat fram det en vecka, men den som väntar på något gott osv...

  (Jag har världens sämsta tålamod så jag är inte så avslappnad som jag låtsas, haha!)

  Om du nu inte är en hel annan person än den som ska gå fotokurs så ses vi väl! :-)

  SvaraRadera
 6. Stolen är ursnygg, men du är helt underbar:o) Jag förstår dig precis, fy F-n för att komma för sent, att allt är kört, inget finns kvar;) Christina

  SvaraRadera
 7. Hej! Stolen är verkligen snygg. Har sett den på lite olika bloggar de senaste dagarna.Finns ännu inte med i Ikea handla Hemma.Läste någonstans att den skulle inkomma i mitten av oktober men finns alltså redan i butik. Lyckliga dig som redan blivit ägare till en. Måste också köpa en.Men vad är det för pris på den? Har inte hittat det någonstans./Anki Borg

  SvaraRadera
 8. Uuuuursnygg stol! Men om jag skulle komma hem med fler korgstolar, så tror jag att min man skulle ta ut skilsmässa ;o) Här finns det nämligen korgstolar, så att jag skulle kunna öppna korgsstolsbutik.
  Men en svart har jag inte förstås ;o))

  Bra köp och ännu roligare historia...hihi!
  Kram på dig o go' helg!
  Ulrika

  SvaraRadera
 9. Hahaha vilket härligt inlägg!!
  Du skriver såå otroligt bra!!
  Korgstolen är jättesnygg!
  Där hade du allt tur!!

  Ha en underbar helg
  Kramis Tina

  SvaraRadera
 10. Den där snygga skapelsen var verkligen värd att kämpa för. Jag tycker förresten att Ikea har en duktig eller duktiga stylister när det gäller foton på sina miljöer.
  Hälsningar Yvonne

  SvaraRadera
 11. Ha Ha ha Jag förstår precis det är verkligen blåljus och sirener som gäller och den är ju så snygg .Vi är verkligen lika !
  Kram Bitte

  SvaraRadera
 12. Å så köpte du bara en??? Två hade väl varit bra för tänk när du ska möblera om och bara har EN. Då kommer du att undra: hur tänkte jag? ;)

  SvaraRadera
 13. Hahahahaha, vilket fantastiskt målande sätt du skriver på. Jag fattar preciiiiiis!

  Kram Nina

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin