onsdag 5 oktober 2011

Hello darlings!

I morse läste jag i en tidning om en person som fick frågan som kan vara bra att ställa sig ibland, i synnerhet när man blivit lite hemmablind

Om du kom på besök hos dig själv, vad skulle du tycka då?


I matrummet är det i för närvarande inte stökigt i alla fall ;)


Ja, jag vet ju vad andra tycker. Dom undrar för det mesta om vi ska flytta. Inte för att det händelsevis står fyra stolar i hallen när en glad köpare kommer för att hämta dessa och i samma andetag frågar om vi ska flytta, nej jag vet bättre.
Det är naturligtvis för att vår hall fungerar som en slags sluss för möbler och prylar som ska transporteras vidare ut eller i sinom tid, vidare in i lägenheten. Här placeras allsköns bråte och sedan står sakerna och väntar på transport. Ibland går det fort men oftast kan det förvandlas till någon form av fast installation medan det samlas damm och alla tänkbar härliga ting på och omkring dessa. Här hemma fungerar det nämligen så, att om jag börjar bygga en hög med låt oss säga ett papper eller en tidning så växer den nästan till skrämmande höjder på egen hand, oftast för att familjen tolkar det som grönt ljus, hela familjen har alltså go för att fortsätta bygga på hög när jag väl har lagt grunden och det är likadant för möbler, kartonger och what ever, som har en yta där man kan lägga saker.
Ni vet, jag-lägger-det-här-så-länge och innan man vet ordet av så är det en fast installation eftersom, ”så länge”, kan vara allt från ett par minuter till dagar, veckor och till och med månader, definitionen för det uttrycket är vidare än ett par byxben från sjuttiotalet!

Alltså har jag gjort till en vana att sätta på mig besökarögonen innan jag öppnar lägenhetsdörren med jämna mellanrum och det ger en hel del Aha(!?)-upplevelser, långt ifrån alla är angenäma kan jag upplysa om och det är vid de tillfällena utslussningen återuppväcks med raketfart vilket leder till att det ser fint ut en dag eller två i hallen.
Tyvärr är det aldrig under de dagarna vi får oväntat besök, nej så klart kommer de oannonserade besökarna alltid när det ser som värst ut och det är, klättra-i-hinderbana, in till resten av lägenheten som gäller. Är besökarna däremot föranmälda ja då hinner jag ju hiva in allt i klädskrubben och in i Johannas rum.. hiva-hiva-hiva-pang, igen med dörrarna så är det eeh.. färdigstädat!
Dagarna som följer på denna eeh.. städning njuter jag förstås av att komma hem och öppna ytterdörren och jag sätter på mig besökarögonen varje gång, varvid jag ååh´ar och ooh´ar och kråmar mig förtjust över vilken välstädad och stor hall vi har och undrar varför ingen vettig människa har satt upp de där fabulöösa tapeterna med kineser och båtar på ännu. Detta tills vi slutligen återigen måste plocka ut allt från klädskrubben för att röja väg in till våra garderober, det är trots allt ganska praktiskt att ha tillgång till sina kläder, vilket ger vid handen att vi återigen står med en klassisk hinderbana i hallen.

Vad jag tycker?
Jo de flesta gånger när jag öppnar ytterdörren övermannas jag brutalt av en känsla av..
wtf!?

Resten av gångerna låter jag Lasse gå först ;)

Ha en skön mitt i veckan!
Kram
Skrotan

9 kommentarer:

 1. Jag brukar tänka
  "Har jag hamnat i en skoaffär med rea?"
  *suck*
  Håller just på att sortera och rensa ut hemma, för att det ska bli bättre och trivsammare.

  SvaraRadera
 2. Krutan, Vad snyggt med bordet och stolarna, pricket över I.t blev ju den röda stolen. Måste bara höra var du köpt stolarna. I like.

  Trevlig helg Krutan.
  Häslningar
  Peggy

  SvaraRadera
 3. Hej Peggy tack för dina fina ord!
  Jo den röda stolen har jag köpt på Norrgården i Falun. Kanonfin butik
  De svarta har jag köpt från Country Interior Scandinavia http://www.countryinterior.com/
  En upplevelse jag varmt kan rekommendera att besöka deras butik!
  Ha en skön helg
  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Hej Elle.. joo finns det tonåringar och en underskön charmig och trevlig ;) sambo i lägenheten brukar det svämma över alla bredder med skor innanför dörren!!
  Ha en skön helg!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Gud vad jag har skrattat när jag läste dina inlägg!
  Dottern försöker se tv men jag kör ständigt med högläsning till hennes förtret!
  Tack!
  Trevlig helg!
  Nu måste jag lägga till dig!

  SvaraRadera
 6. Helt underbart skrivet!!!
  =)

  Trevlig helg önskar Kristine

  SvaraRadera
 7. Hmm...alltså nu undrar ju jag lite vart du bor..Köpt i Falun, minsann, jag bor ju strax utanför :)

  SvaraRadera
 8. Aha...såg sammanhanget nu ;)

  SvaraRadera
 9. Men herregud! Detta inlägg hade jag kunnat skriva;)

  Precis så är det, och ibland får vi knappt plats att äta vid matbordet, för att de där tidningarna-posten-skräpet-läxorna försöker ta över!

  Tänker liksom WTF jag med när jag kliver innanför dörren..hihi:)

  Kram Susanne

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin