måndag 14 november 2011

Torparäventyr Del 1.

panel
IMG_5156_1ladan


I helgen har vi ju haft något av ett äventyr, både bra och dåligt, och detta sträckte sig såklart över både lördag och söndag.
Det började på fredag kväll, då vi fick veta att vår panel och vår golvsockel till torpet var färdigsågade och klara för hämtning. Eftersom vi väntat, enligt mig, i tidernas evighet, och min måttstock heter noll tålamod, blev jag så klart eld och lågor, och rysligt nyfiken på golvsockeln som vi beställt efter ett original som satt i stugan en gång i tiden. Ett original som vi hittade en bit av när vi har rev omkring i väggar och golv. Det och det faktum att jag hört någon muttra, böjd över dyra räkningar för modern lägenhet, något om boendekostnad 2000 kr i månaden när vi väl bor där ute gjorde att jag fick lite eld i baken.
Att vi fått vänta gjorde i och för sig inte något alls, eftersom inget annat är färdigt så att vi faktiskt kan spika upp panelen. Lite körigt skulle det dock bli eftersom vi hade bestämt tid med trädbeskäraren, from hell skulle det visa sig efteråt, klockan 10 på lördag förmiddag och sågen som ligger ca 4 mil från stugan öppnade 9, så vi ställde klockan och stod i givakt på statoil för att hyra släpvagn 8.30
Något senare när vi sitter nöjda i bilen får jag veta att Lasse kryddat äventyret något genom att hyra den sista släpvagnen som någon annan ska ha efter oss och vi är ombedda att lämna tillbaka den klockan 10.40 eftersom nästa kund kommer 11.00

Jag punktar upp så att ni förstår..
1. Väder: 2.5 minus och tjock dimma, kan vara snorhalt när och prick var som helst, det vet man inte, mycket begränsad sikt, man kan alltså inte köra som en biltjuv.
2. Först tråckla sig ut ur stan med alla korsningar och rödljus.
3. Fyra mil till sågen
4. Lastning av en betydande mängd panel
5. Utmaningen att hålla ett minimum av prat med erkänt pratglad sågägare, alltså en som aldrig slutar prata. När vi var där och beställde panelen blev vi kvar en och en halv timme.
6. Fyra mil tillbaka till stugan med tungt lastad släpkärra, fortfarande väder som ovan
7. Lossning av en ansenlig mängd panel och det går inte att backa intill utan man får gå, i det här fallet nästan springa och bära.
8. Transport tillbaka in till stan och Statoil, en färd på i vanliga fall, bara bil, klar sikt och torra vägar… 15-25 minuter beroende på förare, trafik och rödljus.

Är ni med?
På två (2) timmar!!

Om vi klarade det?
Japp med lite marginal faktiskt, inte 10.40 dock, go figure ;) men i alla fall innan kunden efter skulle ha kärran.
Klockan 10.54 kör jag (eftersom Lasse var tvungen att vänta på trädbeskäraren from hell som satt med sina kumpaner och väntade ett par mil bort på fel ställe bara för att han vägrat lyssna på oss) in på Statoils parkering med bredställ och studsande släpkärra och prick 11.00 står nästa kund och kopplar kärran bakom sin bil.
Mission accomplished, jag pustar ut och längtandes efter lunch, vansinnigt hungrig och galet kissnödig eftersom det inte funnits tid till varken snacksande eller något besök på damrummet, kör jag tillbaka till stugan där nästa del av äventyret tar vid, helvetesdelen!
 
Ha nu en skön onsdag alla!
Kram Krutan

5 kommentarer:

 1. Jag längtar efter del 2.

  L8

  SvaraRadera
 2. Jag med! Med spänning....

  SvaraRadera
 3. Du skriver så underhållande! Galenpanna! :)
  ha en fortsatt bra helg!! Kramen!

  SvaraRadera
 4. Haha, spännande värre, ser fram emot nästa!
  Ha det gott! /Maja

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin